حلوای خرما حاوی انواع ویتامینهای A، C، D، E، گروه ویتامینهای B مانند B ۱، B ۲، B ۶، B ۱۲، اسید چرب امگا ۳، آنتیاکسیدان، آهن، پتاسیم، اسید فولیک، پروتئین، گوگرد، سلنیوم، منگنز، مس، فسفر، منیزیم و کلسیم است.
برای بررسی خواص حلوای خرما و اینکه مصرف این حلوا برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
مهمترین خواص حلوای خرما
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره مهمترین خواص حلوای خرما اظهار کرد: این حلوا به علت داشتن ویتامین A، E، C و منگنز خاصیت آنتیاکسیدانی دارد بنابراین سیستم ایمنی را تقویت و بدن را در برابر بیماریهای مختلف به ویژه انواع سرطانها محافظت میکند؛ حلوای خرما موجب نابودی سلولهای سرطانی هم میشود.
وی درباره خواص دیگر حلوای خرما بیان کرد: این حلوا نقش موثری در نرم شدن سینه و بهبود گرفتگی صدا دارد؛ این خوراکی انرژی زیادی در بدن تولید میکند به همین علت برای تقویت عمومی بسیار مفید است.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: حلوای خرما به علت داشتن پتاسیم و منیزیم تاثیر چشمگیری در کارکرد بهتر عضلات و سیستم عصبی دارد و به علت وجود اسید فولیک، آهن و ویتامین B ۱۲ بالا موجب خونسازی میشود بنابراین برای مبتلایان به کمخونی و زنان باردار بسیار مناسب است.
عظمایی با اشاره به نقش موثر حلوای خرما در سلامتی و کارکرد بهتر سیستم قلبی و عروقی گفت: این حلوا به شادابی و جوانسازی پوست هم کمک شایانی میکند.
وی تاکید کرد: حلوای خرما به علت داشتن منیزیم، سلنیوم، منگنز، مس، کلسیم و ویتامین D استخوانها و دندانها را محکم و از ابتلای افراد به پوکی استخوان جلوگیری میکند؛ این حلوا در درمان آرتروز هم نقش موثری دارد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی با اشاره به مفید بودن حلوای خرما برای مبتلایان به آلزایمر و پارکینسون تصریح کرد: این حلوا موجب تقویت حافظه هم میشود؛ حلوای خرما تاثیر چشمگیری در بهبود مشکلات گوارشی به ویژه رفع سردی معده و روده دارد.
عظمایی یادآور شد: حلوای خرما به چاق شدن افراد لاغر کمک میکند همچنین این حلوا سبب تقویت قوای جنسی به ویژه در مردان هم میشود؛ این خوراکی برای روزهداران در وعده افطار بسیار مفید است.