کد خبر: ۷۹۲۶۱۶
تاریخ انتشار : ۱۷ شهريور ۱۴۰۱ - ۰۲:۳۰

بهترین دمنوش‌های گیاهی برای کاهش کلسترول

افزودن چای‌های گیاهی به این برنامه‌های غذایی به طور قطع انتخابی مفید برای سلامت شما خواهد بود. در ادامه با چهار نوع چای که می‌توانند به کنترل شرایط کلسترول کمک کنند، بیشتر آشنا می‌شویم
بهترین دمنوش‌های گیاهی برای کاهش کلسترول
آفتاب‌‌نیوز :

دو نوع کلسترول در بدن انسان وجود دارند که شامل کلسترول خوب (HDL) و کلسترول بد (LDL) می‌شوند. کلسترول بد موجب انسداد در سرخرگ‌های ما می‌شود، در شرایطی که کلسترول خوب به محافظت از قلب کمک می‌کند.

زمانی که درباره سطوح کلسترول سالم صحبت می‌شود باید هر دو نوع کلسترول مد نظر قرار بگیرند. بنابر گزارش انجمن قلب آمریکا، سطح کلسترول سالم برابر با ۲۰۰ میلی گرم بر دسی لیتر با میزان کلسترول خوب ۴۰ میلی گرم بر دسی لیتر یا بیشتر و کلسترول بد کمتر از ۱۰۰ میلی گرم بر دسی لیتر است.

کنترل افزایش طبیعی کلسترول بد که با افزایش سن رخ می‌دهد تا حد زیادی در اختیار خود ما قرار دارد. احتمالا می‌دانید که یک رژیم غذایی سرشار از مواد غذایی کامل و مقدار کم تا صفر شکر عاملی کلیدی است. رژیم غذایی اوکیناوایی و رژیم غذایی مدیترانه‌ای دو نمونه خوبی هستند که می‌توانید دنبال کنید.

افزودن چای‌های گیاهی به این برنامه‌های غذایی به طور قطع انتخابی مفید برای سلامت شما خواهد بود. در ادامه با چهار نوع چای که می‌توانند به کنترل شرایط کلسترول کمک کنند، بیشتر آشنا می‌شویم.

کاهش کلسترول با چای سبز

سرشار از مواد مغذی مختلف، چای سبز در فهرست ابرمواد غذایی سالم جایگاه بالایی دارد. نوشیدن چای سبز می‌تواند به محافظت و تقویت بینایی، محافطت در برابر سرطان، و کنترل قند خون کمک کند.

مطالعه‌ای جدید که در نشریه Journal of the American Heart Association منتشر شد، نشان داد که چای سبز توانایی کنترل کلسترول را نیز دارد.

پژوهشگران چینی طی یک بازه زمانی شش ساله شرایط ۸۰,۱۸۲ مرد و زن را برای بررسی این که نوشیدن چای سبز برای سطوح کلسترول خوب مفید است یا خیر زیر نظر گرفتند. شرکت کنندگان در این مطالعه ۴۹ ساله یا پیرتر بودند.

پس از مد نظر قرار دادن عوامل سبک زندگی دیگر مانند ورزش، رژیم غذایی، مصرف نوشیدنی‌های الکلی، و سیگار کشیدن، پژوهشگران دریافتند که مصرف چای سبز آهنگ کاهش طبیعی سطوح کلسترول خوب، به ویژه در افرادی که بیشتر چای سبز بیشتری مصرف کرده بودند، را کند کرده است.

کنترل کلسترول با چای قرمز

مردم آفریقای جنوبی دیر زمانی است که از چای قرمز یا چای رویبوس برای اهداف پزشکی استفاده می‌کنند. این نوشیدنی مفید التهاب و استرس اکسیداتیو را کاهش می‌دهد و می‌تواند مرگ سلولی (آپوپتوز) در سلول‌های سرطانی را نیز افزایش دهد.

زمانی که طی یک مطالعه شرکت کنندگان به مدت شش هفته روزانه شش فنجان چای قرمز مصرف کردند، پژوهشگران متوجه تغییرات سلامت چشمگیری در آن‌ها شدند. سطوح پلی‌فنول‌ها در خون این افراد به طور قابل توجهی افزایش یافت. پلی‌فنول‌ها آنتی اکسیدان‌هایی هستند که در برابر استرس اکسیداتیو و التهاب از ما محافظت می‌کنند.

افزون بر این، مصرف چای قرمز با افزایش چشمگیر کلسترول خوب و کاهش کلسترول بد و تری گلیسیرید همراه بود.

چای زنجبیل و لیمو

برای بهبود گرفتگی‌های عضلانی و حالت تهوع، چای زنجبیل یکی از بهترین گزینه‌ها محسوب می‌شود؛ و پژوهش‌ها نشان داده اند در شرایطی که نوشیدن این چای می‌تواند معده را آرام سازد، فواید محافظتی برای قلب نیز ارائه می‌کند.

نتایج یک مطالعه نشان داد که زنجبیل در مقایسه با دارونما توانایی قابل توجهی در کاهش کلسترول بد و افزایش سطوح کلسترول خوب دارد؛ و مطالعه‌ای دیگر با حضور سوژه‌های حیوانی نیز نشان داد که کارایی زنجبیل در بهبود سطوح کلسترول تقریبا برابر با داروی آتورواستاتین بوده است.

برای تهیه چای زنجبیل می‌توانید این ماده غذایی را رنده کرده و روی آن آب جوش بریزید. سپس اجازه دهید چای به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه دم بکشد.

چای نعناع بیابانی

نوشیدن منظم چای نعناع بیابانی تولید صفرا را تحریک می‌کند. صفرا مایعی است که به گوارش کمک می‌کند. صفرا توسط کبد ترشح می‌شود و در کیسه صفرا ذخیره می‌شود.

برای تولید صفرا، بدن نیازمند استفاده از کلسترول است و این یکی از دلایل نیاز بدن به آن بوده و چرایی مشکل ساز بودن سطوح کم کلسترول را توضیح می‌دهد. نوشیدن چای نعناع بیابانی می‌تواند به متعادل کردن سطوح کلسترول از طریق استفاده بهتر از این ماده به جای ذخیره شدن و ایجاد انسداد در سرخرگ‌ها کمک کند.

مطالعه‌ای که توسط پژوهشگران برزیلی انجام شد، نشان داد سوژه‌هایی که چای نعناع بیابانی مصرف کرده بودند، کاهش سطوح کلسترول بد و تری گلیسیرید را تجربه کرده و سطوح کلسترول خوب این افراد افزایش یافته بود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین