کد خبر: ۸۱۰۴۶۱
تاریخ انتشار : ۰۶ آذر ۱۴۰۱ - ۰۹:۱۳

هواشناسی ۱۴۰۱/۰۹/۰۶/ ورود سامانه بارشی جدید و هشدار زرد هواشناسی

سازمان هواشناسی از ورود سامانه بارشی جدید به کشور طی روز سه‌شنبه خبر داد و برای استان‌های ساحلی در شمال و جنوب کشور هشدار سطح زرد صادر کرد.
هواشناسی ۱۴۰۱/۰۹/۰۶/ ورود سامانه بارشی جدید و هشدار زرد هواشناسی
آفتاب‌‌نیوز :

بر اساس تحلیل نقشه‌های همدیدی و آینده‌نگری سازمان هواشناسی امروز در برخی مناطق آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، کردستان، کرمانشاه، گیلان، مازندران و گلستان بارش باران گاهی همراه با رعدوبرق و وزش باد پیش بینی شده است. این وضعیت فردا دوشنبه در استان‌های ساحلی دریای خزر و اردبیل پیش بینی می‌شود.

سه‌شنبه نیز در اردبیل و سواحل غربی دریای خزر بارش‌های پراکنده روی می‌دهد. بعدازظهر سه‌شنبه با ورود سامانه بارشی جدید از سمت شمال غرب و غرب بارش باران همراه با رعدوبرق و وزش باد در این مناطق آغاز می‌شود. روز چهارشنبه بر شدت بارش در این مناطق افزوده شده و گستره آن سواحل دریای خزر، دامنه‌های زاگرس مرکزی و استان‌های واقع در دامنه‌های جنوبی البرز و بخش‌هایی از مرکز کشور را فرا می‌گیرد.

روز پنجشنبه ننیز در استان‌های ساحلی دریای خزر، شمال شرق و ارتفاعات و دامنه‌های جنوبی البرز بارش باران و در شمال غرب بارش پراکنده روی می‌دهد.

کاهش ۴ تا ۶ درجه‌ای دما در برخی مناطق

بر اساس اعلام سازمان هواشناسی طی ۵ روز آتی به‌ویژه روز‌های چهارشنبه و پنجشنبه بارش‌ها در مناطق سردسیر و کوهستانی به‌شکل برف است. همچنین دمای هوا طی روز‌های چهارشنبه و پنجشنبه در شمال غرب، غرب و سواحل دریای خزر ۴ تا ۶ درجه کاهش می‌یابد.

با توجه به پایداری و سکون نسبی هوا، پتانسیل افزایش آلاینده‌های جوی و کاهش کیفیت هوا در شهر‌های تهران و کرج طی فردا دوشنبه تا بعدازظهر چهارشنبه وجود دارد.

توصیف سامانه اول: وزش باد همراه با افزایش ارتفاع موج

زمان شروع: بعدازظهر یکشنبه ۱۴۰۱/۰۹/۰۶

زمان پایان: اواخر وقت دوشنبه ۱۴۰۱/۰۹/۰۷

نوع مخاطره: افزایش ارتفاع موج بین ۱.۵ تا ۲ متر همراه با رگبار باران، رعد و برق و تندباد لحظه‌ای

منطقه اثر: دریای خزر، نواحی ساحلی و دور از ساحل گیلان و مازندران.

اثر مخاطره: احتمال غرق شدن شناور‌های سبک، تفریحی و نیمه‌سنگین، احتمال اختلال در ورود و خروج شناور‌ها به بندرگاه‌ها، احتمال پاره شدن تور‌های صیادی و آسیب به قفس‌ها و احتمال آسیب به تأسیسات دریایی.

توصیه: محدودیت در سفر‌های دریایی با شناور‌های سبک و نیمه‌سنگین، محدودیت در فعالیت‌های دریایی از جمله ورود و خروج کشتی به بنادر و احتیاط در صیادی به‌ویژه در فراساحل.

توصیف سامانه دوم: وزش باد همراه با افزایش ارتفاع موج

زمان شروع: بعدازظهر یکشنبه ۱۴۰۱/۰۹/۰۶

زمان پایان: اواخر وقت دوشنبه ۱۴۰۱/۰۹/۰۷

نوع مخاطره: افزایش ارتفاع موج در نواحی ساحلی ۱.۵ تا ۲ متر و در فراساحل تا ۲.۵ متر

منطقه اثر: مناطق ساحلی خلیج فارس، در استان‌های خوزستان و بوشهر و نواحی مرکزی خلیج فارس.

اثر مخاطره: احتمال غرق شدن شناور‌های سبک، تفریحی و نیمه‌سنگین، احتمال اختلال در ورود و خروج شناور‌ها به بندرگاه‌ها، احتمال پاره شدن تور‌های صیادی و آسیب به قفس‌ها و احتمال خسارت به تأسیسات دریایی.

توصیه: محدودیت در فعالیت‌های دریایی از جمله سفر‌های دریایی با شناور‌های سبک و نیمه‌سنگین، محدودیت در ورود و خروج کشتی به بنادر و اجتناب از صیادی به‌ویژه در فراساحل.

ورود سامانه بارشی جدید طی سه‌شنبه

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا نیز از بارش باران در نقاط مختلف کشور و ورود سامانه بارشی جدید از شمال غرب و غرب کشور خبر داد.

صادق ضیاییان در گفتگو با ایسنا، درباره شرایط جوی کشور اظهار کرد: امروز (۶ آذر) در برخی نقاط آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، کردستان، کرمانشاه، گیلان مازندران و گلستان بارش باران گاهی با رعدوبرق و وزش باد پیش‌بینی می‌شود و این وضعیت دوشنبه (۷ آذر) در استان‌های ساحلی دریای خزر و اردبیل پیش‌بینی می‌شود.

وی افزود: سه‌شنبه (۸ آذر) نیز در اردبیل و سواحل غربی دریای خزر بارش پراکنده رخ می‌دهد همچنین بعد از ظهر سه‌شنبه با ورود سامانه بارشی از سمت شمال غرب و غرب بارش باران گاهی با رعد و برق و وزش باد در این مناطق شروع می‌شود.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا در ادامه گفت: چهارشنبه (۹ آذر) بر شدت بارش در این مناطق افزوده می‌شود و گستره آن سواحل دریای خزر، دامنه‌های زاگرس مرکزی و استان‌های واقع در دامنه‌های جنوبی البرز و بخش‌هایی از مرکز کشور را در بر می‌گیرد.

وی ادامه داد: پنجشنبه (۱۰ آذر) نیز در استان‌های ساحلی دریای خزر، شمال شرق همچنین ارتفاعات و دامنه‌های جنوبی البرز بارش باران و در شمال غرب شاهد بارش پراکنده خواهیم بود. طی این پنج روز، به‌ویژه چهارشنبه و پنجشنبه بارش در قسمت‌های سردسیر و کوهستانی مناطق مذکور به شکل برف خواهد بود.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا اضافه کرد: دمای هوا چهارشنبه و پنجشنبه در شمال غرب، غرب و سواحل دریای خزر بین ۴ تا ۶ درجه سانتیگراد کاهش می‌یابد.

ضیاییان تاکید کرد: با توجه به پایداری و سکون نسبی هوا پتانسیل افزایش آلاینده جوی و کاهش کیفیت هوای شهر‌های تهران و کرج از دوشنبه تا بعد از ظهر چهارشنبه (۷ تا ۹ آذر) وجود دارد.

به گفته وی دریای خزر از امروز تا چهارشنبه و خلیج فارس از اواخر وقت امروز تا ظهر سه‌شنبه به نسبت مواج پیش‌بینی می‌شود.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره وضعیت جوی تهران طی دو روز آینده نیز اظهار کرد: آسمان تهران فردا (۷ آذر) صاف همراه با غبار محلی و گاهی وزش باد با حداقل دمای ۷ و حداکثر دمای ۱۷ درجه سانتیگراد و روز سه‌شنبه (۸ آذر) صاف تا کمی ابری همراه با غبار محلی و گاهی وزش باد با حداقل دمای ۶ و حداکثر دمای ۱۸ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود.

ضیائیان در پایان گفت: طی امروز و فردا (۶ و ۷ آذر) بندرعباس با دمای ۳۰ و ۳۱ درجه سانتیگراد گرم‌ترین و همدان با دمای ۱- و ۳- درجه سانتیگراد سردترین مرکز استان کشور است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین