پژمان عقدک با اشاره به اینکه هرسال با شروع پاییز و سرمای هوا شاهد پیک آنفلوانزا در کشور هستیم، اظهار کرد: معمولاً هر ۴ تا ۵ سال یکبار پیک آنفلوانزا در فصل سرما صعودی و تعداد مبتلایان زیاد میشود. امسال از آن سالهایی بود که آنفولانزا نسبت به چند سال قبل شدت بیشتری داشت.
وی با اشاره به اولین پیک آنفلوانزا در مهرماه امسال، گفت: آنفلوانزا تا آبانماه در اصفهان افزایش یافت، اما در حال حاضر در شیب نزولی و کاهش آنفلوانزا هستیم، البته در یک تا دو هفته اخیر این بیماری دوباره افزایش مختصری داشت.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه بهاحتمالزیاد آنفلوانزا در بهمنماه پیک دیگری خواهد داشت، تصریح کرد: البته شدت این پیک بهاندازه آبانماه نخواهد بود، ضمن اینکه پس از فروکش کردن پیک بهمنماه، بار دیگر در اردیبهشتماه نیز بیماری شیوع پیدا میکند. بهعبارتدیگر باز شیوع آنفلوانزا که از ابتدای مهرماه آغاز شد و در آبانماه پیک پیدا کرد، پیک دیگری در بهمنماه و سپس در اردیبهشتماه خواهد داشت، بنابراین مردم باید مراقب سلامت خود باشند.
وی با اعلام اینکه هماکنون در شاخه نزولی پیک هفتم کرونا هستیم، گفت: بهاحتمالزیاد در زمستان شاهد پیک هشتم کرونا خواهیم بود و احتمال همزمانی این دو بیماری یعنی آنفلوانزا و کرونا میتواند برای مردم در روزهای پایانی سال مشکلاتی به وجود آورد.
عقدک با اشاره به اعلام آمار روزانه کرونا، اظهار کرد: در حال حاضر ۴۴ بیمار مبتلا به کووید در بیمارستانها بستری هستند که ۶ نفر از آنها به دلیل شدت بیماری در بخش مراقبتهای ویژه یا آی سی یو به سر میبرند.
وی اعلام کرد: حدود ۵ تا ۶ درصد از تستهای افراد مشکوک به کرونا مثبت میشود، این در حالی است که ۳ تا ۴ برابر این میزان تست آنفولانزای مثبت داریم، بنابراین آنفلوانزا شیوع ۳ تا ۴ برابری نسبت به کرونا دارد و در حال حاضر شیوع و بروز کرونا در حدی نیست که خیلی آزاردهنده باشد.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه آلودگی هوا باعث تشدید آنفولانزا و کرونا نمیشود، توضیح داد: این بیماریهای ویروسی هستند و افراد از طریق انتقال ویروس به آنها مبتلا میشوند، اما کسانی که علامتدار هستند و مشکلات تنفسی دارند در هوای آلوده ممکن است علائم حادتری داشته باشند، مثلاً سرفههای آزاردهنده داشته باشند. ضمن اینکه افرادی هم که مبتلا به بیماریهای تنفسی یا زمینهای هستند، استعداد ابتلای بیشتری به بیماریهای عفونی مثل آنفولانزا و کرونا دارند. بهطورکلی آبوهوا باعث تشدید علائم کرونا و آنفلوانزا میشود و مبتلایان دیرتر بهبود مییابند.
وی با اشاره به خطر آلودگی هوا برای سلامت شهروندان، توصیه کرد در شرایط آلودگی هوا افراد و بهویژه گروههای آسیبپذیر مثل زنان باردار، سالمندان و کودکان از منازل خود خارج نشوند. خوردن مایعات زیاد، بهویژه شیر، میوه و سبزی فراوان از مواردی است که به کم کردن تأثیر آلایندهها در بدن کمک میکند.