دکتر محمدرضا اکبری خصوص قرار گرفتن شاخص آلودگی هوا در شرایط ناسالم در سطح شهر بجنورد گفت: خودداری از تردد غیر ضرور در خارج از محیط منزل بسیار اهمیت دارد. افراد کهنسال و افرادی که مشکلات قلبی و تنفسی دارند حتما در منزل بمانند؛ در داخل منزل نیز درب وپنجرهها بهمنظور جلوگیری از ورود آلودگی کاملا بسته باشد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی تصریح کرد: طی روز در محیط بیرون منزل حتما از ماسک استفاده و در صورت بروز هرگونه مشکل تنفسی سریعا به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنید.
وی ادامه داد: توصیه میشود مادران باردار نیز حتی المقدور از منزل خارج نشوند. مراقبت از کودکان خردسال و تمام کسانی که مشکل تنفسی دارند ضروری است.
دکتر اکبری، کودکان، سالمندان، مادران باردار و شیرده و بیماران قلبی ریوی را از گروه های در معرض خطر در آلودگی هوا دانست که بیشتر از سایر افراد آسیب میبینند و با استفاده از تدابیر تغذیهای می توان اثرات مضر آلودگی هوا در آن ها را تا حدی کاهش داد.
وی با بیان اینکه برای سلامت خود و حفظ سلامت ریه هایتان سبزیجات و میوه های زرد و نارنجی بیشتر استفاده کنید، گفت: مصرف بالای هویج، کدو حلوایی، گوجه فرنگی، زرد آلو، آلو، طالبی، موز و انبه اکیدا توصیه می شود. این میوه ها و سبزی ها دارای بتاکاروتن بالا است که در بدن تبدیل به ویتامین A می شود و به بدن کمک می کند تا اثرات مضر ناشی از ریزگردها کاهش یابد.
وی افزود: کلسیم موجود در شیر، منجر به کاهش جذب سرب و همه فلزات سنگین موجود در هوای آلوده می شود. توصیه می شود در شرایط آلودگی هوا از شیر کم چرب استفاده شود؛ زیرا دریافت اسیدهای چرب اشباع موجود در فرآوردههای لبنی پرچرب می تواند در کاهش کارایی سیستم ایمنی دخالت کرده و موجب گسترش بیماریهای ریوی در هوای آلوده شود. بنابراین توصیه می کنم روزانه حداقل دو لیوان شیر یا ماست مصرف شود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی اظهار کرد: مصرف جوانهها و آجیلهای گیاهی را طی روزهای آلوده در اولویت قرار دهید. انواع جوانهها، مغزهای آجیلی و تخم آفتابگردان حاوی ویتامینE بالایی هستند که میتواند به کاهش التهاب در بدن و مقابله با اثرات مضر آلودگی هوا بر سلامت کمک کند.
وی از عموم شهروندان خواست برای مراقبت از سلامتی خود توصیههای بهداشتی را رعایت کنند.