آفتابنیوز :
آفتاب: رهبران کشورهای صنعتی و نوظهور اقتصادی موسوم به «گروه 20» بامداد امروز –شنبه- در «واشنگتن» اجلاس خود را برای بررسی بحران مالی آغاز کردند.
این نشست با هدف مهار مالی اخیر که بدترین بحران مالی از دهه سی تا کنون به شمار می رود، برگزار شده است.
«جرج بوش»، رئیسجمهور امریکا، میزبان این اجلاس است. از آنجاییکه دوره ریاستجمهوری «بوش» 2 ماه دیگر پایان می یابد، وی نمیتواند تعهداتی قاطع و محکم از جانب «باراک اوباما»، رئیسجمهور جدیداً منتخب امریکا، بدهد.
«اوباما» در این نشست شرکت ندارد؛ اما «مادلین آلبرایت»، وزیر امور خارجه سابق امریکا، از طرف او در این اجلاس شرکت دارد، تا تحولات آن را پیگیری کند.
بحران مالی در امریکا اغاز شد و فوری بازارهای مالی اروپا را نیز فرا گرفت.
«گروه 20» در سال 1999 ایجاد شده است. آمریکا، آلمان، ژاپن، فرانسه، ایتالیا، انگلیس، کانادا، آرژانتین، استرالیا، برزیل، چین، هند، اندونزی، روسیه، مکزیک، عربستان، آفریقای جنوبی، کره جنوبی، ترکیه، 19 عضو آن بوده که به همراه اتحادیه اروپا اعضای این گروه را متشکل میشوند.
گفتنی است این کشورها 85 درصد اقتصاد جهان و دو سوم جمعیت آن را در اختیار دارند.
سران کشورهای صنعتی و نوظهور اقتصادی جهان، موسوم به گروه بیست، که در واشنگتن گردهم آمده اند، برای حمایت از اقتصاد جهانی، توافق کردند.
فرانسه که ریاست این نشست را بر عهده دارد با انتشار بیانیهای اعلام کرد: « شرکتکنندگان در نشست اقتصادی واشنگتن تعهد کردند به منظور حمایت از اقتصاد و کاهش پیامدهای بحران اخیر، سازوکار جدیدی برای تنظیم بازار مالی بینالمللی به اجرا گذارند و اصلاحات مناسبی در این زمینه به کار گیرند».
تصمیمهایی که سران گروه 20 در نشست واشنگتن اتخاذ کردند، روز شنبه در پایان این نشست بیسابقه در یک بیانیه 5 صفحهای منتشر خواهد شد.
بر اساس بیانیه ای که ریاست جمهوری فرانسه منتشر کرده است، اولین گزارش مربوط به نتایج تصمیمها و تدابیری که سران گروه 20 در واشنگتن اتخاذ کردهاند، 31 مارس منتشر خواهد شد. پس از آن سران گروه 20 یکبار دیگر در فاصله 31 مارس تا 30 آوریل تشکیل جلسه خواهند داد.
ریاستجمهوری فرانسه به زمان دقیق و مکان این نشست اشاره نکرده است.
ریاست جمهوری فرانسه اعلام کرده است، متنی که سران گروه 20 درباره آن گفتگو میکنند، پیامهای مثبت و امیدوارکنندهای را در 3 مقوله شامل میشود؛ حمایت از اقتصاد جهان، سازوکار جدید برای تنظیم بازار جهانی و ایجاد اصلاحات در نحوه اداره بازار جهانی.
ریاستجمهوری فرانسه در بیانیه خود تأکید کرده است، ویژگی اساسی متنی که سران گروه 20 در واشنگتن مورد بررسی قرار دادهاند این است که مدتها به دقت روی آن کار شده است و در حال حاضر نیز همه کشورهای دخیل تلاش میکنند کاملاً واقعبینانه و روشن باشد.
علاوه بر بیانیه 5 صفحهای که در پایان نشست سران گروه 20 منتشر خواهد شد، یک طرح اقدام دقیق نیز تهیه شده است که بر ضرورت یک رشته تدابیر و اقدامات هماهنگ و کاملاً هدفمند تاکید میکند. مهلتی که برای اجرای این طرح ارائه شده 31 دسامبر 2009 است.
ریاستجمهوری فرانسه همچنین در بیانیه خود خطاب به سران کشورهای گروه 20 از آنها خواسته است، برای بهبود وضع کنونی اقتصاد جهان پیامی امیدوارکننده بدهند و در تلاشهای خود برای حمایت از فعالیتهای اقتصادی در جهان، به طور هماهنگ عمل کنند. پاسخ سران گروه بیست به بحران اقتصادی کنونی، باید در عین حال همه جانبه، هماهنگ و سریع باشد.
در شرایطی که لازم است چالشهای کنونی در سطوح ملی و اینک در سطح بینالمللی مورد بررسی قرار گیرد، بیش از هر زمان دیگر لازم است که جامعه بینالمللی به شیوهای هماهنگ و منسجم عمل کند تا تلاش کشورها برای مقابله با پیامدهای بحران موثر واقع شود.
فرانسه در این بیانیه تأکید میکند، راهبردی که کشورهای گروه 20 درباره آن به توافق رسیدهاند بر پایه چند محور استوار شده است؛ حمایت از رشد اقتصادی جهان از طریق اجرای سیاستهایی مناسب به ویژه در زمینه بودجه و نظام پولی، افزایش حمایت صندوق بینالمللی پول و بانکهای توسعه از فعالیتهای اقتصادی کشورهای ضعیف تر.
فرانسه با تاکید بر اینکه در اجرای این راهبرد، هیچ یک از کشورها نباید مورد بیاعتنایی و کمتوجهی قرار گیرند، اعلام کرده است همگان به خوبی بر این مسأله واقفاند که یکی از عوامل بالقوه گسترش بحران، نادیده گرفتن مشکلات اقتصادی و مالی یک یا چند کشور است.