کد خبر: ۸۱۶۳۱۹
تاریخ انتشار : ۰۸ دی ۱۴۰۱ - ۰۲:۰۷

پیشنهاد گرانی بنزین روی میز مجلس؟

احتمال تغییر قیمت بنزین در بودجه سال آینده بار دیگر به یکی از مباحث اصلی محافل اقتصادی تبدیل شده است. برخی از نمایندگان نیز بر ضرورت واقعی‌شدن نرخ‌های حامل سوخت تأکید دارند. گروهی از شهروندان نیز کمبود بنزین در برخی از جایگاه‌ها را نشانه‌ای بر تغییر قیمت‌ها می‌دانند. اما آیا در سال آینده قیمت بنزین واقعی می‌شود؟
پیشنهاد گرانی بنزین روی میز مجلس؟
آفتاب‌‌نیوز :

با نزدیک‌شدن به تقدیم لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ به مجلس بار دیگر بحث تغییر قیمت بنزین از سوی برخی کارشناسان، نمایندگان و البته شهروندان داغ شده است. کمبود بنزین در برخی از جایگاه‌های سوخت نیز بر این موضوع دامن می‌زند. در این بین تأکید مکرر مسئولان دولت بر ناترازی مصرف و قاچاق بنزین نیز سناریوی تکراری مقدمه‌چینی برای اجرای سیاست‌های جدید را به ذهن متبادر می‌کند.

در همین زمینه همایون صالحی، رئیس کانون انجمن جایگاه‌داران، به تجارت‌نیوز گفت: کشور با ناترازی تولید و مصرف مواجه است؛ بنابراین اولویت با تامین بنزین معمولی است تا سوپر.

ماجرای کمبود بنزین سوپر نگرانی‌هایی را درباره افزایش قیمت بنزین رقم زد. اما روابط عمومی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی این موضوع را تکذیب و اعلام کرد: تمام پالایشگاه‌های کشور با ظرفیت کامل در حال تولید بنزین بالای ۱۰۰ میلیون لیتر در روز هستند. چنین ادعایی در حالی به‌عنوان یکی از مولفه‌های بازدارنده افزایش قیمت بنزین مطرح می‌شود که اصولا به دلیل قیمت‌گذاری دستوری، تأثیر چندانی بر تغییر نرخ‌ها ندارد.

عبدالرسول دشتی، کارشناس حوزه انرژی، در رابطه با ناترازی تولید و مصرف بنزین و تأثیر آن بر قیمت نهایی به تجارت‌نیوز گفت: میزان تولید، عرضه و تقاضای بنزین هیچ‌گاه کاهش یا افزایش قیمت بنزین نبوده است. چراکه این محصول کالایی حاکمیتی با تعیین نرخ دستوری به حساب می‌آید.

همچنین مصطفی نخعی، نماینده مجلس شورای اسلامی، در گفتگو با تجارت‌نیوز عنوان کرد: ناترازی بنزین کشور ارتباطی با افزایش قیمت سوخت ندارد. کمبود بنزین سوپر طی هفته‌های اخیر نیز متاثر از ناترازی در تولید و مصرف است. چراکه کشور بنزین معمولی را هم به سختی تولید می‌کند، چه برسد به تولید بنزین سوپر.

او درباره تغییر قیمت بنزین تصریح کرد: تا امروز نمایندگان مجلس مذاکره‌ای در این باره نداشته‌اند. ضمن آنکه شرایط اقتصادی کشور نیز مجال صحبت در این باره را نمی‌دهد. با توجه به اختلاف قیمت بنزین در ایران و کشور‌های منطقه باید به سمت واقعی شدن قیمت این محصول حرکت کرد. اما این تصمیم تابع ایجاد ثبات در اقتصاد کشور است.

پیشنهاد افزایش پلکانی قیمت بنزین

علی بختیار، عضو کمیسیون انرژی مجلس دهم، در گفتگو با تجارت‌نیوز درباره افزایش قیمت بنزین گفت: اگر بنا به افزایش قیمت بنزین باشد باید به صورت تدریجی رخ دهد. چراکه سیاست جهش قیمت ناگهانی بنزین که بار‌ها رخ داده است آثار زیان‌باری بر اقتصاد کلان و تورم کشور داشته است. پیشنهاد می‌شود در برنامه هفتم توسعه سالی ۱۰ درصد قیمت بنزین افزایش پیدا کند. با پیگیری چنین سیاستی هم قیمت‌ها به سمت واقعی‌شدن حرکت می‌کنند و هم از آثار زیان‌بار افزایش قیمت ناگهان جلوگیری می‌شود.

بر اساس این گزارش، هر چند دولتمردان بار‌ها موضوع افزایش قیمت بنزین را در مقطع کنونی تکذیب کرده‌اند، اما با روند مشابهی که این روز‌ها در ازدحام جایگاه‌های سوخت و … مشاهده می‌شود خواه ناخواه نگرانی‌هایی را در این زمینه ایجاد می‌شود. شدت این نگرانی را می‌توان در شبکه‌های اجتماعی هم به‌وضوح ملاحظه کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین