آفتابنیوز : آفتاب: حجت الاسلام و المسلمین مهدی کروبی گفت: «همه ساله در روز مجلس از مجلس و شهید مدرس یاد می شود ولی این بار مراسم سی امین سال قانونگذاری، الگویی است برای جامعه ما».
به گزارش خبرنگار پارلمانی آفتاب، رییس مجلس سوم و ششم در همایش 30 سال قانونگذاری و نظارت افزود: «حضور گرایش های مختلف و شخصیت های هشت دوره مجلس در این همایش نشان دهنده این است که جامعه ما ظرفیت آن را دارد که بتواند از همه سلیقه هایی که در چارچوب قانون اساسی عمل می کنند در بخش های مختلف کشور استفاده کند».
حجت الاسلام و المسلمین کروبی گفت: «عظمت و جایگاه مجلس در فصل قانونگذاری ، تدوین قانون اساسی و دیدگاه بنیانگذار کبیر انقلاب در تشکیل مجلس است».
وی افزود: «شهید مدرس حرف های جاویدی دارد، حرف هایی که در سخت ترین مراحل فشار، میگفت : «مجلس است که قدرتمند است و هیچ چیز نمی تواند جلوی مجلس مقاومت کند و این مجلس است که مقابل قدرت ها میایستد»».
وی گفت: «مدرس آرزوی شهادت داشت و در آخر به آرزویش رسید».
حجت الاسلام کروبی افزود: «تدوین کنندگان قانون اساسی در سال 58، قوانین مهم و جامع الاطرافی را نوشتند و امام (ره) با هوشیاری آن را امضا کردند».
حجت الاسلام کروبی گفت : «شاید مبالغه باشد که بگوییم مجالس جمهوری اسلامی ایران در دنیا بی نظیر ترین هستند مجلس ایران قوی و قدرتمند است و انحلال ندارد، حتی در زمان جنگ».
وی افزود: «امیدوارم وفادار به تدوین کنندگان قانون اساسی باشیم که اگر امروز مجلسی قوی و قدرتمند و انحلال ناپذیر و بدون تعطیلی داریم همه از برکت دقت آن قانونگذاران است».
وی گفت: «هفت خرداد 59 نخستین مجلس تشکیل شد و امام (ره) تأکید بسیار داشتند که مجلس، نیرومند و قوی باشد و وقتی برخی اختلافات سال 59 و 60 به وجود آمد و مجلس مورد بر خی بی مهری ها قرار می گیرد، امام (ره) می گویند "مرکز قدرت ها مجلس است. مجلس حاصل الله اکبرها و فداکاریهای مردم است." امام عظمت و ضعف مجلس را با تمام وجود درک کرده بودند».
وی گفت : «بارها امام خاطرات مدرس را ذکر می کردند و حتی در نطق 28 دقیقه ای ایشان درباره کاپیتولاسیون بارها از شهید مدرس یاد میکردند».
کروبی تصریح کرد : «بر اساس قانون اساسی و دیدگاه امام راحل، نخستین مجلسی که تشکیل میشود چه نوع مجلسی است؟ امام (ره) بر مجلس قوی و نیرومند تأکید می کردند حتی بیشتر از ریاست جمهوری».
وی افزود: «شما پس از گذشت سالها از پیروزی انقلاب ، ترکیب مجلس اول را ببینید، همه سعی می کردند که مجلس را داشته باشند و زبده ترین افراد خود را به مجلس بفرستند».
وی گفت : «اول ، روحانیت مبارز و جامعه مدرسین که در راس امور بودند و ادای وظیفه میکردند و فراوان نیروهای این دو گروه در مجلس بودند. اما عنایت کنید خود حزب جمهوری، خود موتلفه، روحانیت مبارز، مدرسین، مقام معظم رهبری ، شهید باهنر ، جناب هاشمی رفسنجانی در مجلس بودند».
کروبی افزود: «چهرهای زبده مؤتلفه مانند عسکراولادی و انواری در مجلس بودند . حتی برخی از دوستان که در دوران خفقان کم آوردند مثل نهضت آزادی نمایندگان خود مانند مهندس بازرگان و سحابی را به مجلس فرستادند. احزاب با توجه به وضع اول انقلاب سعی میکردند زبده ترین افراد خود را به مجلس بفرستند».
وی در ادامه گفت : «بنابراین همین مجلس بسیاری از نیروهای دولتی، شورای نگهبان، دیوان عالی کشور را تغذیه کرده است».
کروبی گفت : «اهمیت مجلس بسیار است و تلقی امام (ره) و شورای انقلاب و مسئولان این بود که چهره های ارزشمند به امام و انقلاب را به مجلس بفرستیم. در محور چهره ها، چهره های ممتاز روحانیت و مدرسین و شاگردان قدیمی امام (ره) بیشتر به چشم میخورد».
حجت الاسلام و المسلمین کروبی اضافه کرد: «اگر بخواهیم مجلسی قوی و بزرگ داشته باشیم باید فضایی به وجود آید که انسان های قوی و ریشه دار به مجلس راه یابند آدمهایی که حوادث روزگار آنها را تکان نمی دهد به مجلس بفرستیم چرا که امام (ره) گفتند؛ "مجلس در رأس همه امور است».
وی گفت: باید فکر کنیم تبلور وحدت ما مجلس باشد و چه زیبا شهید مدرس گفت؛ «مجلس یعنی ملت و نماینده مجلس، نماینده همه ملت است».
رییس مجلس سوم و ششم افزود: «امام (ره) به شدت مراقب بودند، همچنین مقام معظم رهبری مراقب هستند و مسئولان نیز مراقب باشند که مجلس تضعیف نشود و مجلس کارهای خود را به دقت و سر موقع در مواقع حساس انجام دهد و مجلسی باشد که از حقوق مردم دفاع کند».
وی اضافه کرد: «مجلس باید مجلسی باشد که قدرت را مهار کند . مجلسی باشد که تذکر بدهد، مجلسی باشد که استیضاح وتحقیق و تفحص در مقابل دولتها داشته باشد، در عین حال مجلس باید با دستگاهها و قوای دیگر تعامل و همکاری داشته باشد».
حجت الاسلام و المسلمین کروبی افزود: «اگر بخواهیم مجلسی نیرومند داشته باشیم ضمن اجرای قوانین باید به افراد اطمینان بدهیم والا اگر نماینده ترس داشته باشد وحشت داشته باشد نمیتواند از حقوق مردم دفاع کند».
وی اضافه کرد: «نماینده ای که بخواهد از همه چیزها وحشت داشته باشد نمیتواند نماینده قرص و محکم و استواری در دفاع از حقوق شهروندی باشد».