آفتاب: «رجب طیب اردوغان»، نخستوزیر ترکیه، به تماس تلفنی «ایهود اولمرت»، نخستوزیر رژیم اسرائیل، پاسخ نداد و سفیر این رژیم در «آنکارا» را به حضور نپذیرفت.
به گزارش سرویس بینالملل آفتاب، روزنامه «السیاسة» کویت در گزارشی با عنوان «نشانههای بحران در روابط ترکیه و اسرائیل در حال آشکار شدن است» تأکید کرد: «پس از آنکه «رجب طیب اردوغان» به تماس تلفنی «اولمرت» پاسخ نداد و در حالی که «تزیپی لیونی»، وزیر خارجه اسرائیل، در گفتگوی تلفنی با «علی باباجان»، وزیر خارجه ترکیه، ناخرسندی «تل آویو» را از اظهارات تند «اردوغان» اعلام کرد، منابعی در «حزب عدالت و توسعه» تاکید کردند «اولمرت» از «آنگلا مرکل»، صدراعظم آلمان، و «تونی بلر»، نماینده کمیته چهار جانبه، خواست برای انعطافپذیر کردن مواضع تند «اردوغان» در قبال اسرائیل دخالت کنند، این مسأله تنش و بحران را در روابط اسرائیل و ترکیه نشان میدهد».
روزنامه «بنی شفق» ترکیه دیروز به نقل از منابع نزدیک به دفتر نخستوزیری ترکیه نوشت: «اولمرت، با دفتر «اردوغان» تماس گرفت اما «اردوغان» از گفتگو با وی امتناع و تأکید کرد که گفتگو با «اولمرت» فقط پس از متوقفکردن حمله به «غزه» و برقراری صلح ممکن است».
پس از این اتفاق سفیر اسرائیل در «آنکارا» خواهان دیدار فوری با «اردوغان» شد اما «اردوغان» از پذیرش وی خودداری کرد و گفت: «اسرائیل ابتدا باید حملات خود را به غزه متوقف کند».
روزنامه «حریت» نیز نوشت: «شب گذشته «علی باباجان»، وزیر خارجه ترکیه، با «تزیپی لیونی»، وزیر خارجه اسرائیل، گفتگو کرد. «لیونی» در این گفتگو از اظهارات تند «اردوغان» درباره حمله اسرائیل به غزه ابراز ناخرسندی کرد و آن را ناپذیرفتنی دانست؛ «لیونی» خاطر نشان کرد که نقش رهبران کاستن از بحران است نه آنکه آن را تشدید کنند، اسرائیل حساسیتهای ترکیه را درک میکند اما مانند آن با تروریسم مبارزه میکند و برای نابودی آن تلاش میکند».
«لیونی» مدعی شد که «حماس» از غیرنظامیان و کودکان و زنان به عنوان سپر انسانی استفاده میکند و از ترکیه انتظار میرود موضعی متوازنتر اتخاذ کند.
از سوی دیگر «علی باباجان» تأکید کرد: «ریختن خون بیگناهان در «غزه» واکنشهایی را در سطح جهانی بر میانگیزد و کشتهشدن غیرنظامیان و کودکان و زنان پذیرفتنی نیست و هر انسانی در ترکیه از آزادی بیان برخوردار است».