علیرضا زاکانی در آئین بهره برداری از «دژباغ کن» و مجموعه «عمو عباس»، گفت: بی تردید در جهت کاهش فاصله شمال و جنوب شهر تهران گام برداشتهایم و تلاش کردیم در مناطق مختلف مبتنی بر ظرفیتهای شناسایی شده در جهت پیشرفت و کاهش فاصله شمال و جنوب حرکت کنیم. البته یکی از نکات خاص وجود بی عدالتی در مناطق بالادست تهران بود به شکلی که در رودخانه کن در هر دو سمت رودخانه وضعیت متفاوتی را شاهد بودیم. موضوعی که در رود دره فرحزاد نیز قابل مشاهده است.
وی افزود: اگر کوچکترین بلایای طبیعی در تهران رخ دهد مشکلات بسیاری در همین نقاط خواهیم داشت. نباید چنین شرایطی به مردم تحمیل شود و تا وقتی که فرصت است باید اقدامات لازم را انجام دهیم.
وی با اشاره به بهره برداری از مجموعه عمو عباس در محله نفر آباد شهر ری، گفت: نفرآباد سالها رها شده بود، اما به لطف الهی با همکاری میراث فرهنگی توانستیم اقدامات موثری را انجام دهیم و با تغییراتی که در طرح ساخت و ساز آنجا آغاز شد، چهره جدیدی برای ضلع شرقی حرم حضرت عبدالعظیم حسنی رقم خواهد خورد.
شهردار تهران تاکید کرد: در این دوره مدیریت شهری پروندههای قبلی را خواهیم بست و پرونده جدیدی باز نمیکنیم که آیندگان را گرفتار کنیم و گشایش برای مردم را دنبال میکنیم. برای ده ونک، اسلام آباد و محله نفرآباد در کمیسیون ماده ۵ طرح به تصویب رسیده، در مجموعه کن محدوده ۳۰۰ هکتاری کوهسار به عنوان فضای سبز پیرامونی شهر تهران در نظر گرفته شده است. همچنین ۱۸۰ هکتار باغهای خرمالو در نظرگرفته شده که مقرر شد این محدوده به تفرجگاه و تنفس گاه شهر تهران تبدیل شود و این کار توسط خود مردم کن انجام میشود تا این باغات حفظ شود.
وی افزود: برای ۷۹ هکتار بافت کن در کمیسیون ماده ۵ تصمیم گیری شد، اما درباره ۱۶۰ هکتار توتستانها بنا شد که در جلسات بعدی تصمیم گیری لازم انجام شود. برای ۷۹ هکتاری که ۵۰۰۰ پلاک که ۱۵ هزار خانوار در آن زندگی میکنند بحث و تبادل نظر شد و تصمیم گیری شد. بی تردید گله مردم کن در این خصوص به حق است، ولی این موضوع چندین سال است که به طول انجامیده و ما به لطف الهی این گره گشایی را انجام دادیم.
به گفته شهردار تهران، اساس نگاه ما برای کن این است که این محله کن بماند و به برج تبدیل نشود. انشاءالله کن با هویت و اصالت خود مبتنی بر طرح تفصیلی برای مردم به صرفه خواهد بود که بسازند، اما نه به شکلی که در آن سوی رودخانه کن ساخت و ساز انجام شده، این تصمیم گیری در مرحله نهایی قرار گرفته است.
وی تاکید کرد: بی تردید ۱۸۰ هکتار باغات موجود در این مرحله با هیچ کجای دیگر قابل مقایسه نیست؛ لذا خود مردم باید اینجا را به بستری تفرجگاهی تبدیل کنند. ۱۶۰ هکتار توتستانها در این محدوده وضعیت مناسبی ندارد و بعضا به انبارها و ... تبدیل شده است. در حالیکه میتواند شرایط ویژهای را برای کل شهر تهران ایجاد کند و امیدواریم که در این مسیر گامهای موثری برداشته شود.
شهردار تهران با اشاره به اتفاقات سال ۱۴۰۱ گفت: دو شوک در حوزه مدیریت شهری در سال گذشته وجود داشت. نخست حمله سایبری بود که به سامانههای شهرداری تهران انجام شد و شوک دوم اعتراضات بود که برای کل کشور بود.
علیرضا زاکانی شهردار تهران همچنین در حاشیه مراسم افتتاح دژباغ کن ودر جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی بر چرایی اعطای حقوق ۴۶ میلیون تومانی به مسئول حراست شورای شهر تهران، گفت: باید بررسیهای لازم در این رابطه انجام شود و فیش مورد بررسی قرار گیرد. مبلغ مندرج در فیش فقط حقوق نبوده و بلکه ملحقات حقوق نیز داشته است؛ اما دستور میدهم ریز مبالغ فیش مورد بررسی قرار گیرد تا در رابطه با آن اطلاع رسانی شود.
شهردار تهران در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا در سال جاری همانند سال گذشته پروژههای شهرداری در پویش امید و افتخار به بهرهبرداری خواهد رسید، گفت: قطعا ما نسبت به سال گذشته با شرایط بهتری این پویش را دنبال خواهیم کرد.
در این مراسم حمید رضا صارمی معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران هم به پرژه دژ باغ کن پرداخت و بیان کرد: ده سال در صدور پروانه برای مسکن در رکود بودیم و سال گذشته به دلیل اتفاقات بد فصل پاییز سال سختی بود. اما این تهدیدها در همین سال به فرصت تبدیل شد.
صارمی با بیان اینکه سال گذشته آمار صدور پروانه افزایش پیدا کرد، اظهار کرد: در مناطق یک تا سه کاهش صدور پروانه داشتیم، اما در مناطق بافت فرسوده افزایش این امر را مشاهده کردیم. مسکن از رکود درآمد و ۶۲ درصد ساخت و ساز در بافت فرسوده افزایش پیدا کرد.
معاون شهردار تهران با بیان اینکه امسال قرارگاه جهادی با دو هدف به فعالیت میپردازد، افزود: اولین هدف تحقق تفاهم نامههایی است که داشتیم و امیدوارم بتوانیم تا اواخر امسال در درصدهای ۵۰ تا ۸۰ درصد کار انجام شود. دومین هدف اینکه بتوانیم تمام بخشهای تولیدی و تعاونی محلات را وارد کار کنیم.
وی عنوان کرد: رهبری در شعار امسال که مهار تورم بود با صراحت به تولید مسکن پرداختند و همه موظف هستیم این اصل فراموش شده که برخی با غفلت باعث کاهش آن شدند را افزایش بدهیم.
معاون معماری شهرداری تهران دربخش دیگری از گفته هایش تصریح کرد: در سال گذشته در راستای تشویق شرکتهای دانش بنیان فاز اول کارخانه سیمان ری افتتاح شد. امسال فاز دوم این کارخانه افتتاح میشود که اقدام بزرگی در بخش دانش بنیان هاست.
صارمی افزود: پروژه بازآفرینی در کن با تدبیر شهردار منطقه و ریاست سازمان نوسازی در حال انجام است و به زودی ابلاغ میشود. همچنین هفت پروژه در بحث محله الگوی عملیات اجرایی امسال اجرا میشود. همینطور طرح پروژه ایرانی- اسلامی بافت که بتواند الگوی خوبی در شورای تحولی ششم و مدیریت شهری جدید باشد در دست کار قرار دارد.
معاون شهردار تهران عنوان کرد: در تهران شاید بدترین وضعیت را در بحث ناعدالتی فضایی داریم. در منطقه یک، هر یک متر مربع ۳۰۰ میلیون تومان قیمت دارد، اما در بعضی مناطق ممکن است این عدد ۲۵ میلیون باشد.
وی با بیان این نکته که ۵۰ درصد از این پروژه تا قبل مدیریت جدید شهری انجام شده بود، گفت: این پروژه با مساحت ۴۹۰۰ متر در ناحیه ۲ منطقه ۵ احداث شده است تا بتوانیم، کسری مناطق را جبران کنیم. هر پروژه شهری که افتتاح میشود باعث افزایش ارزش زمینها میشود و نوسازی شکل میگیرد.
صارمی افزود: اولین هدف پروژه ایجاد فضای تعامل پذیر شهری و حس تعلق پذیری بوده است. یکی از جاهایی که حس محله در آن وجود دارد محله کن است. ارتقا شاخص کیفیت زندگی. جذب توریست، توانمندسازی، افزایش ارزش بصری محل و احترام به طبیعت از جمله اهداف این پروژه است.
معاون شهردار تهران با بیان اینکه شورای اسلامی ششم نشان داد که میتوان در بدترین شرایط ساخت و ساز با تدابیر مختلف و نگاه ویژه شهردار از رکود عبور کرد، افزود: صدور پروانه ساخت و ساز در سال گذشته به ۳۷۰۰ عدد رسید.
به نوشته شهر، وی با بیان اینکه اگر اراده کنیم میتوانیم کار کنیم، تاکید کرد: برخی سیاست مداران به غلط نگاه بخشی دارند. نمیشود به بخشی توجه کرد به بخشی نکرد. سیاست گذاریها با واقعیت شهری متفاوت است. امیدواریم با نگاه منعطف روز به روز خدمات به مردم گسترش پیدا کند.