آفتابنیوز : آفتاب- سرویس بینالملل: هزاران نفر از مردم ترکیه شب گذشته برای اعلام حمایت خود از واکنش اردوغان، نخست وزیر کشورشان، به شیمون پرز، رئیس رژیم صهیونیستی، و ترک اجلاس داووس، در استانبول تجمع کردند تا از اردوغان به هنگام بازگشت از سوئیس همانند قهرمانان استقبال کنند.
به گزارش آفتاب، نخست وزیر ترکیه درمیان استقبال هزاران نفر از مردم این کشور وارد فرودگاه استانبول شد.
اجتماع کنندگان، اظهارات اردوغان را در نشست غزه در اجلاس داووس، مایه افتخار و حرکتی به جا دانسته و اعلام کردند اردوغان درمقابل چشم جهانیان درس بزرگی به رژیم صهیونیستی داد.
شبکههای تلویزیونی اعلام کردند سه هزار نفر در اطراف فرودگاه بین المللی اتاتورک در استانبول تجمع کرده بودند و در استقبالی گرم از اردوغان، پرچمهای ترکیه را در دست داشتند.
تظاهرکنندگان با دادن شعارهایی، اسرائیل و حمله آن را به نوار غزه محکوم کردند . تظاهرکنندگان بامداد جمعه در فرودگاه استانبول بدون اعتنا به سرمای شدید شعار میدادند «ما به تو افتخار میکنیم».
در داووس چه گذشت؟ اردغان به پرز چه گفت؟رجب طیب اردوغان در نشست غزه در اجلاس داووس که با حضور «شیمون پرز»، رئیس رژیم صهیونیستی، «بان کی مون»، دبیرکل سازمان ملل متحد و «عمروموسی»، دبیرکل اتحادیه عرب برگزار شده بود با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، ضمن اینکه رژیم صهیونیستی را قاتل زنان و کودکان بی گناه دانست در اعتراض به حمایت رئیس نشست از رژیم صهیونیستی، با تصریح اینکه اجلاس داووس برای وی پایان یافته است، این نشست را ترک کرد.
اردوغان در اعتراض به سخنان پرز داووس را ترک کرد {کلیک کنید}پرز به هنگام مباحثه در نشست مجمع جهانی اقتصاد در داووس در سوئیس ودر سخنانی در دفاع از حمله اسرائیل به غزه از اردوغان با صدای بلند و در حالیکه دستش را با عصبانیت به سوی اردوغان دراز کرده بود سئوال کرد: «اگر این موشکها هر شب به استانبول اصابت میکرد واکنش تو چه بود»؟
به گزارش سرویس بینالملل آفتاب، اردوغان در پاسخ به پرز گفت: «جناب پرز! شما از من مسنتر هستی، صدایت هم خیلی بالا میرود. معتقدم که این طور بالا رفتن صدای شما ریشه در یک احساس روانی گناه دارد اما مطمئن باش که صدای من این طور بالا نخواهد رفت. پای کشتار که وسط بیاید، شما خوب بلدید بکشید. من خوب میدانم که شما در سواحل چطور بچهها را هدف میگیرید و میکشید. در سرزمینشما دو نخست وزیر پیشین بودند که حرفهایی زدهاند که برای من مهم است. شما نخست وزیرانی داشتید که میگفتند وقتی بر روی تانک وارد سرزمینهای فلسطین میشود، در خود احساس لذت میکنند! شما با من با ارقام صحبت کردید، من هم حاضرم نام این افراد را ببرم، شاید در میان شما کسی کنجکاو باشد که بداند. من کسانی را هم که برای چنین ظلمی کف میزنند تقبیح میکنم، زیرا فکر میکنم، تشویق این قاتلین کودکان، و این قاتلین انسانها، خود نوعی جنایت علیه بشریت است. توجه کنید. در این جا نمیتوانیم از یک حقیقت صرف نظر کنیم. من در یادداشتهایم [از سخنان آقای پرز] خیلی نکته برداری کردم اما در این جا فرصت پاسخگویی به همه آن موارد را ندارم در این جا من فقط دو مطلب را به شما عرض خواهم کرد».
(در این هنگام مدیر نشست با عبارات و حرکات دست سعی میکند مانع از سخنان اردوغان شود)
اردوغان دست مجری را پس زده و میگوید: «اجازه بدهید و صحبتم را قطع نکنید. اول این که [در ده فرمان ] تورات در بند ششم آمده است که "نباید دست به قتل بزنید". اما در اینجا [فلسطین] کشتار میشود. اما دوم؛ توجه کنید که این هم خیلی شنیدنی است. «گیلعاد آتزمون» میگوید: «بربریت و توحش اسرائیل، بسیار فراتر از هرگونه ظلمی است»، در کنار این مطلب، «آوی شالوم» پرفسور «روابط بینالملل» از دانشگاه آکسفورد در روزنامه انگلیسی «گاردین» گفته است: «اسرائیل به یک دولت راهزن تبدیل شده است».
(در تمام مدت ایراد نکته دوم، مدیر جلسه با حرکات مستقیم فیزیکی و حتی زدن دست روی شانه اردوغان، سعی در پایان دادن به سخنان او دارد).
در این مرحله «اردوغان»از فرط غضب بر افروخته شد و بدون این که حتی به مدیر جلسه نگاه کند، دست او را پس زد و این گونه به سخنان خود پایان داد: «از تو هم خیلی متشکرم!! از تو هم بسیار متشکرم! برای من از این لحظه به بعد، «داووس» پایان یافته است. دیگر در اجلاس «داووس» حضور نخواهم یافت. شما اجازه صحبت نمیدهید. (اردوغان با دست به «پرز» اشاره کرده) 25 دقیقه صحبت کرد، (و با دست به خود اشاره میکند) 12 دقیقه صحبت کرد. این قابل قبول نیست».
(اردوغان با برداشتن یادداشت خود، بدون اینکه به پرز و بان کی مون نگاه کند از جای خود برخاست و جلسه را ترک کرد.
پاسخهای اردوغان به پرسشهای خبرنگارانرجب طیب اردوغان پیش از حضور در میان مردم در فرودگاه استانبول در گفتگو با خبرنگاران، گفت: «رئیس نشست در حالیکه در بخش اول جلسه صحبتهای وی و عمر موسی را پس از کمتر از 15 دقیقه قطع کرد اما شیمون پرز بدون هیچگونه دخالتی از سوی رئیس جلسه 25 دقیقه صحبت کرد و در طول صحبتهای خود به شکلی غیرقابل قبول به پرخاشگری با صدای بلند و امرگونه پرداخت».
اردوغان با تصریح این مطلب که وی به نمایندگی از طرف 72 میلیون شهروند ترکیه ای در این جلسه شرکت کرده و موظف به حفظ شخصیت و غرور مردمش است، گفت: «من رهبر یک عشیره نیستم نخست وزیر ترکیه هستم . کاری را کردم که باید میکردم».
وی در پاسخ به انتقادات مبنی بر اینکه ملاحظه پرز هشتاد و پنج ساله و دارنده جایزه صلح نوبل را نکرد گفت: «من از محافل دیپلماتیک نیستم من یک سیاستمدارم».
اردوغان افزود: «اگر ما سربهزیر هستیم کسی نباید از نجابت ما سو استفاده کند و به همین دلیل در آنجا هرآنچه که لازم بود، انجام دادم و از این پس نیز انجام خواهم داد».
نخستوزیر ترکیه گفت: «رئیس جلسه در دور دوم صحبتها در حالیکه وی در حال پاسخ به اظهارات پرز و اتهامات وی بود، با حرکت دست درصدد قطع صحبتهای او برآمد و قصد داشت که پایان جلسه را اعلام کند».
اردوغان افزود: «در چنین وضعی که از ادامه صحبتهای وی ممانعت شد، برای حفظ اعتبار کشورش تصمیم به ترک جلسه گرفتم.»
نخست وزیر ترکیه در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران با اشاره به اینکه موضع گیریهای ترکیه نه در قبال یهودیان و نه در مقابل مردم اسراییل، بلکه در قبال رهبران اسرائیل است، گفت: «متاسفانه رهبران این رژیم مهارت خاصی در منحرف کردن افکار عمومی و وارونه جلوه دادن واقعیات دارند».
نخست وزیر ترکیه پس از برگزاری نشست مطبوعاتی، با حضور در میان مردم به ابراز احساسات آنها پاسخ گفت.
سخنان اردوغان در اجتماع استقبالکنندگانبه گزارش آفتاب، رجب طیب اردوغان گفت: «احساسات شما را به خوبی درک میکنم، شما به علت داشتن شخصیتی اصیل و احترامی که به ارزشهای انسانی قائل هستید در اینجا جمع شدهاید، این فریادها فریاد مظلومان است، این صداها صدای عشق به صلح و عشق به مظلوم است، شما نشان دادید سیاستمدارانی که در پشت دربهای بسته به گونهای و در میان مردم به گونهای و در بین رسانهها بهگونهای دیگر هستند را نمیخواهید».
اردوغان پس از پایان سخنرانی خود که با شعارهای ضد اسرائیلی و حمایت از موضع وی در داووس همراه بود، فرودگاه را به قصد محل اقامت خود که در آنجا نیز تعداد زیادی از شهروندان استانبولی اجتماع کرده بودند، ترک کرد.
احزاب مخالف: اردوغان وجهه بینالمللی ترکیه را از بین برددر مقابل، برخیها در ترکیه از این موضع اردوغان و همچنین شماری از مخالفان از حمایت وی از جنبش حماس به ضرر هم پیمان مهم انکارا در منطقه یعنی اسرائیل انتقاد کردند.
اردوغان که ریاست یک حزب برخاسته از جریان اسلامی را به عهده دارد از حمله بیست و دو روزه اسرائیل به نوار غزه انتقاد کرد تا جائیکه مطبوعات ترکیه و مخالفان او را به حمایت از جنبش حماس متهم کردند. کشورهای غربی حماس را یک سازمان تروریستی توصیف میکنند.
«اونورا ایمن»، معاون رئیس حزب مهم مخالفان به شبکه تلویزیونی خبری «NTV» گفت: «اردوغان وجهه بینالمللی ترکیه را از بین برد. حمایت از موضوع فلسطین یک مطلب است و حمایت از حماس یک مطلب دیگر است».
ایمن که در گذشته دیپلمات بوده است گفت: «اردوغان طوری ظاهر شد که گویا سخنگوی سازمانی است که در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دارد».
اردوغان پنجاه و سه ساله که یک شخصیت کاریزماتیک است از هنگام به قدرت رسیدن در سال 2002 در ترکیه به صراحت لهجه شهرت دارد.
دفتر پرز: پرز از اردوغان عذرخواهی نکرده استدر این حال خبرگزاری آناتولی اعلام کرد شیمون پرز در تماس تلفنی با اردوغان از وی به علت مشاجره لفظی که در نشست داووس اتفاق افتاد عذر خواهی کرد.
این در حالی است که دفتر پرز خبر عذرخواهی پرز از اردوغان که خبرگزاری آناتولی ترکیه آن را نقل کرده بود به شدت تکذیب کرد.
به گزارش آفتاب، ایلین فریش سخنگوی دفتر پرز گفت: «این ادعا کاملا بی اساس است». فریش در مقابل تائید کرد: «پرز با اردوغان تماس گرفت و مکالمه بین آن دو نیز دوستانه بود».
فریش تصریح کرد: «نخستوزیر ترکیه در این مکالمه تاکید کرد آنچه انجام داد علیه پرز نبود بلکه علیه رئیس جلسه مباحثه بود که نگذاشت وی سخن بگوید».
شیمون پرز از اردوغان عذرخواهی کرد {کلیک کنید}حماس: اقدام اردوغان پیروزی برای آرمان عادلانه فلسطین بود
جنبش حماس به اردوغان پس از آنکه وی جلسه مباحثه با پرز را روز پنج شنبه در حاشیه نشست داووس با عصانیت ترک کرد، تبریک گفت.
«فوزی برهوم»، سخنگوی حماس، گفت: «خارج شدن اردوغان از سالن نشست پیروزی برای قربانیان مدرسه الفاخوره (در اردوگاه جبالیا) و هزاران زخمی و شهید و قربانیان هولوکاست صهیونیستها و پیروزی برای آرمان عادلانه فلسطین بود».
در مدرسه فاخوره که هدف حمله توپخانهای ارتش اسرائیل قرار گرفت حدود پنجاه فلسطینی از جمله شمار زیادی دانش اموز کشته شدند.
«برهوم»، از موضع اردوغان «که در مقابل همه شرکت کنندگان در نشست داووس و در راس آنها در مقابل سرکرده صهیونیستهای شرور یعنی شیمون پرز از قربانیان جنگ صهیونیستهای جنایتکار علیه کودکان، زنان و مردم غزه به دفاع برخاست»، تمجید کرد.
استقبال ایران از اقدام اردوغانمنوچهر متکی، وزیر امورخارجه جمهوری اسلامی ایران هم با استقبال از خروج اعتراضآمیز نخست وزیر ترکیه از اجلاس داووس، این حرکت را در جهت مواضع اصولی آنکارا برای اعتراض به جنایتهای رژیم صهیونیستی دانست.
به گزارش آفتاب، منوچهر متکی در حاشیه اجلاس داووس گفت: «ترکیه یکی از کشورهایی بود که عکسالعملهای خوبی را علیه جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه نشان داد و حتی شاهد تظاهرات یک میلیون نفری مردم این کشور در محکوم کردن جنایتهای رژیم غاصب بودیم».
متکی ادامه داد: «مواضع اصولی ترکیه در حمایت از مردم فلسطین در مدت یورش رژیم صهیونیستی به نوار غزه هم قابل توجه و تامل بود».
متکی خروج اعتراض آمیز اردوغان را از این جلسه، قابل توجه و طبیعی عنوان کرد و ادامه داد: «اقدام اردوغان با توجه به حرفهای نامربوطی که رئیس رژیم صهیونیستی زد، عکس العملی طبیعی بود».
توضیح: باش وکیل، در ترکی به معنای نخست وزیر، عنوان رسمی که در اواخر خلافت عثمانی به صدراعظمها و در دوره جمهوری نیز مدتی به رؤسای دولت اطلاق می شد. در پی موج گستردة اقتباسِ مفاهیمِ غربی، سلطان محمود دوم، پس از اینکه «اجاق» (کانون ) ینیچریها را منحل کرد و در تشکیلات دولت اصلاحاتی به عمل آورد و وزارتخانه های داخله و خارجه و مالیه را تشکیل داد، به این فکر افتاد که عناوین «صدراعظم » و «صدارت» را هم عوض کند.
در محرم 1254 به موجب دستخط همایونی از رئوف پاشا، آخرین صدراعظمش ، خواست که «باش وکالت» را به جای عنوان «صدارت» و «باش وکیل» را به جای عنوان «صدراعظم» به کار ببرد. امّا این تغییر عنوان تا 19 جمادی الاولی 1255، یعنی فقط چهارده ماه و نیم، دوام آورد و عنوان قبلی دوباره رایج شد.
مدتی پس از اعلان مشروطیت اول در عثمانی، «سلطان عبدالحمیددوم»، مقام صدارت را به «احمدوَفیق پاشا» پیشنهاد کرد و وی پذیرفتن مقام صدارت را مشروط بر این کرد که، بنا به مقتضیات مشروطیت، عنوان «باش وکالت» بار دیگر برقرار شود. «احمدوَفیق پاشا» از اوّل صفر 1295 صدارت خود را با این عنوان آغاز کرد. پس از او، «صادق پاشا» نیز همین عنوان را داشت؛ امّا 114 روز بعد، آن عنوان از رواج افتاد و مترجم «رشدی پاشا» با عنوان «صدراعظم» به مقام صدارت رسید.
یک سال و نیم پس از انحلال مجلس مبعوثان (13 فوریة 1878) که به اضمحلال مشروطیت انجامید، در نهم شوال 1296، «عارف پاشا»، با عنوان «باش وکیل» به صدارت رسید و تا 22 محرم 1300، که سعیدپاشا چهارمین بار به صدارت رسید، عنوان باش وکیل به مدت سه سال و نیم رایج شد.
از آن پس ، عنوان صدراعظم تا اواخر دورة سلطنت به منزله عنوان رسمی به کار میرفت. از 28 اکتبر 1923 که حکومت جمهوری رسماً در ترکیه اعلام شد، به موجب مادهای که در قانون اساسی جدید گنجانده شد، باش وکیل عنوان رئیس دولت شد و پس از تصویب ترکی جدید به عنوان زبان قانون اساسی در 10 ژانویه 1945، «باش وکیل» به «باش باکان» (باش باقان ) تبدیل شد. {$old_album_83873}
ثمرهي خون هزاران آزاده است
ثمره ي خون هزاران آزاده است
اميدوارم ديگر سران كشورهاي مسلمان هم از ايشان درس غيرت بگيرند .
لظفا؛ سانسور نكنيد