آفتابنیوز : آفتاب: دولتهای اروپایی به جای تلاش برای همکاری در حل بحران اقتصادی هر یک در گوشهای به دنبال ارائه طرحهای کمک مالی و دیگر مشوقها خود در رفع رکود اقتصادی هستند. این امر باعث نگرانی اتحادیه اروپا نسبت به کاهش میزان همکاریهای اعضا گردیده است.
به گزارش سرویس بینالملل آفتاب، پیش از آغاز سال نو کشور آلمان طرح کمکهای مالی خود را ارائه داد. بریتانیا سیستم بانکی خود را خصوصی کرد و دیگر کشورهای اروپایی در پی کمک به صنعت خودروسازی برآمدند.
این اقدامات با روحیه همکاری میان رهبران اتحادیه و همچنین قول ارائه کمک 200 میلیارد یورویی مغایرت دارد. در عین حال عملکرد تازه این دولتها میتواند به عنوان تهدیدی برای کارکرد آینده اتحادیه به شمار آید.
«جواکین آلمونیا» مسئول کمیسیون روابط مالی و اقتصادی اتحادیه در این رابطه اظهار کرد: «معتقدم باید بر طرح کمک مالی و مشوقهای مرتبط نظارت شود این امر باعث افزایش همکاری دیگر اعضا خواهد شد. برنامههای پراکنده ممکن است منجر به پیچیدگی بیشتر مسائل شود».
بخشهای بانکی در مرکزیت توجه بریتانیا قرار دارد در عین حال بلژیک به دنبال برخورد با بانکهای مخطی است. آلمان نسبت به مشوقهای بانکی بسیار با احتیاط عمل میکند.
پس از ضعف بازار خودرو در سال 2008 که در 15 سال گذشته بی سابقه بود توجه آلمان، فرانسه، پرتغال، اسپانیا، و سوئد به سوی صنعت خودروسازی کشیده شد. صنعت خودرو سازی یکی از بزرگترین کارفرمایان اروپایی است.
دراین میان کمیسیونر صنایع در اتحادیه اعلام کرد: اتحادیه نباید در این زمینه آسوده باشد و کشورها باید برای حمایت خودروسازی تلاش و همکاری کنند.
در دیگر بخشهای اقتصادی دولتهای اروپایی رویکردهای مختلفی داشتند لندن مالیات را کاهش داده تا بازار مصرفی بیشتر شود. برلین در زیرسازی برای سرمایهگذاری تلاش میکند و پاریس در پی کمک به شرکتهای مختلف خود است.
«برونو لومر»نماینده فرانسه در روابط اروپایی، هفته گذشته اذعان داشت:«هر کشور به دنبال عملکردی در راستای منافع ملی خود است». در عین حال وی خواستار همکاری همه کشورهای در ارائه کمک های اقتصادی شد.