کد خبر: ۸۴۲۶۱
تاریخ انتشار : ۱۹ بهمن ۱۳۸۷ - ۱۳:۴۲

دعوای راوری‌ها و کوهبنانی‌ها بر سر مالکیت یک معدن

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: سفر وزیر صنایع و معادن کشورمان به استان کرمان برای افتتاح و بهره‌برداری از معدن زغال‌سنگ همکار و کارخانه زغالشویی این منطقه بدون حاشیه نبود.

به گزارش خبرنگار آفتاب در کرمان، این حاشیه‌ها و ماجراها از زمانی آغاز شد که شبکه‌های مختلف سیمای جمهوری اسلامی ‌‌اقدام به پخش اخبار مربوط به این افتتاحیه کردند. 

در اخباری که توسط گویندگان خبر خوانده می‌‌شد و یا به صورت زیرنویس درج می‌‌شد از عبارت «افتتاح معدن همکار راور» استفاده می‌‌شد. متعاقب این رویداد جمعی از اهالی شهرستان کوهبنان در استان کرمان با تجمع در مقابل فرمانداری این شهرستان نسبت به این موضوع واکنش نشان دادند و خواستار اصلاح این موضوع و اعلام تعلق این معدن به شهرستان کوهبنان شدند.

بعد از این موضوع بود که در اخبار بعدی برای جلوگیری از تشنج بیشتر از عبارت «معدن همکار استان کرمان» استفاده شد تا حساسیت مردم کوهبنان نسبت به این موضوع افزایش نیابد. 

اما ماجرا به همین ختم نشد. در مراسم افتتاح این معدن فرمانداران و مقامات دولتی هر دو شهرستان راور و کوهبنان حضور داشتند تا با حرکت در کنار وزیر نشان دهند که مالکیت این معدن متعلق به شهرستان آنها است. حتی فرماندار کوهبنان هنگامی‌‌ که یک دختر بچه خواندن متن خوشامدگویی به وزیر را تمرین می‌‌کرد از او خواست تا در متن خوشامدگویی از گفتن عبارت «به شهرستان راور خوش آمدید» خودداری کند! که در نهایت با بی‌توجهی این دختر مواجه شد اما از صدا و سیما درخواست شد تا این بخش از خوشامدگویی پخش نشود.

نماینده کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی‌‌ در حاشیه این مراسم به خبرنگار آفتاب گفت: «اسنادی مربوط به دهه 30 و 40 وجود دارد که این منطقه را متعلق به راور می‌‌داند اما در اسناد تقسیمات کشوری سال 1354 این منطقه به کوهبنان ضمیمه شده است».
 
محمدعلی کریمی ‌‌افزود: «بر اساس ماده 19 قانون تقسیمات کشوری امکان اصلاح چنین موارد حساسیت‌برانگیز و یا رفع اشتباهات وجود دارد».

وی که در دولت‌های هفتم و هشتم استاندار کرمان نیز بوده است اظهار داشت: «در دولت قبل هم این بحث مطرح شد اما تاکنون این موضوع به نتیجه نرسیده است و امیدواریم مقامات اجرایی با توجه به حساسیت زیاد روی این موضوع در مورد اصلاح اسناد موجود و به نتیجه رساندن این موضوع اقدامات لازم را انجام دهند».

اما یکی از مقامات فرمانداری راور به خبرنگار آفتاب گفت: «در زمان وزارت آقای پورمحمدی قرار بود رسما الحاق این معدن به شهرستان کوهبنان اعلام شود و در حال حاضر نیز مراحل الحاق معدن همکار به این شهرستان در جریان است».

وی تاکید کرد: «همه اسناد موجود به نفع کوهبنان است ضمن اینکه این معدن تا کوهبنان 25 کیلومتر و تا راور 60 کیلومتر فاصله دارد».

او در مورد اسناد موجود گفت: «آن اسنادی که می‌‌گویند این منطقه متعلق به راور است قدیمی‌‌و مربوط به چرای دامها بوده که توسط منابع طبیعی صادر شده بوده است و ملاک ما اسناد مربوط به تقسیمات کشوری سال 1354 است».

اما فرماندار شهرستان راور به خبرنگار آفتاب گفت: «خود کوهبنان جزئی از شهرستان راور بوده است و تاکنون نیز تمام مراحل اداری، مالیاتی، بانکی و امنیتی معدن و همچنین کشف و بهره‌برداری از آن از طریق شهرستان راور انجام می‌‌شده است».

غلامرضا‌زاده گفت: «آنچه که متعلق به شهرستان کوهبنان است یک روستا به نام «حومکار» است که در فاصله بین کوهبنان و این معدن واقع شده است».

وی تاکید کرد: «با جدیت به دنبال اصلاح اسناد تقسیمات کشوری هستیم تا این موضوع مهم به سرانجام مناسبی برسد».

گفتنی است هنگام بازدید وزیر صنایع از کارخانه زغالشویی همکار، جمعی از کارگران با شعارهای خود این معدن و کارخانه را متعلق به شهرستان راور دانستند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
-
|
۲۲:۱۶ - ۱۳۸۷/۱۱/۱۹
0
0
واقعا كه مسخره است. هر معدني در هر كجاي ايران به تمام ايرانيان تعلق دارد.
بايد فرماندار و نمايندگان اين دو شهرستان بدليل قوم و منطفه گرايي كه بيشتر مورد توجه انگليسي ها است اخراج شوند.
ناشناس
|
-
|
۲۱:۴۸ - ۱۳۸۷/۱۱/۲۰
0
0
چند هفته اي است كه [...] بشدت بفكر استخراج طلا افتاده اند و بدينخاطر به چندين شركت خارجي ماموريت داده اند كه با شدت هر چه بيشتر بدنبال يافت معادن طلا در ايران باشند. ظاهرا سقوط قيمت نفت بدجوري [...] را دچار مخمصه كرده و بفكر حراج و چپاول طلاي ايران كرده است. حراج و اره كردن درختان جنگل‌هاي ايران را هم اغاز كرده اند
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین