رژیم غذایی در احتمال ابتلا به بیماری پارکینسون نقش دارد. محققان دریافتند افرادی که از رژیم غذایی مدیترانهای پیروی میکنند در مقایسه با افرادی که رژیم غذایی شان مملو از گوشت و سیب زمینی است، به احتمال یک سوم کمتر با علایم بیماری پارکینسون روبه رو میشوند. پزشکان میگویند نشانههای بیماری پارکینسون چندین سال قبل از ظهور بیماری پدیدار میشود.
این علایم شامل یبوست، افسردگی، درد بدن، کاهش بویایی، خواب آلودگی و مشکل در تشخیص رنگهاست. در این بیماری به مرور زمان، مغز سلولهای تولیدکننده دوپامین را از دست میدهد. دوپامین ماده شیمیایی است که به تنظیم حرکت و واکنشهای هیجانی کمک میکند.
علایم بارز پارکینسون مربوط به حرکات است که شامل لرزش، اندامهای سفت و مشکلات هماهنگی در حرکات بدن، میشود، اما تأثیرات گستردهتری دارد و شامل افسردگی، تحریک پذیری و مشکل در حافظه و مهارتهای فکری است.
محققان معتقدند رژیم غذایی سالم با کاهش التهاب در بدن نقش حفاظتی دارد و شواهد اولیه حاکی از آن است که پروتئین آلفا سینوسلین «پروتئین موثر در بروز بیماری»، ابتدا در رودهها تکثیر میشود.