مطالعات نشان میدهد که یک روش درمانی برای مبتلایان به دیابت نوع ۲ به مدت یک سال است که به خوبی بر روی بیماران جواب میدهد. گزارشها حاکی از آن است که این درمان جدید بسیار طولانی مدت است.
یک پیشرفت چشمگیر بالقوه در دنیای پزشکی برای درمان دیابیت تیپ ۲ احتمالا خواهد توانست عصر تزریق روزانه انسولین توسط بیماران را به پایان برساند. دانشمندان دانمارکی توانستهاند راه درمانی جدیدی برای پایدار کردن سطح قند خون را ابداع کنند که برای افرادی که از دیابت نوع دو رنج میبرند بسیار کارآمد خواهد بود.
دانشمندان با استفاده از این متد میتوانند با نابود کردن غشای موکوزی مبتلایان به دیابت نوع دو سطح گلوکز خون آنها را به ثبات برسانند. اینگونه که محققان این پروژه میگویند هرچند انتظارش را نداشتند، اما نتایج به دست آمده به حد کافی گفتانگیز بوده است.
این فرآیند درمانی که به مدت یک ساعت به طول میانجامد بر روی ۵۰ بیمار در شهر آمستردام هلند انجام گرفته است. در این روش یک لوله همراه با یک بالون کوچک از طریق دهان به روده کوچک بیمار فرستاده میشود. سپس بالون با استفاده از آب داع پر میشود و در نتیجه غشای موکوزی توسط گرمای ناشی از آب سوخته میشود و از بین میرود.
دانشمندان گمان میکنند میان جذب مواد غذایی توسط غشای موکوزی در روده کوچک و افزایش مقاومت به انسولین در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ ارتباطی وجود دارد. یاسکوز برگمن (Jacques Bergman)، متخصص بیماریهای روده و در دانشگاه UMC آمستردام، میگوید: "این امیدواری وجود دارد که به دلیل توسعه این درمان تزریق انسولین در بیماران تیپ دو دیابت به پایان عصر خود برسد و یا حداقل از آن جلوگیری به عمل آید. "
دکتر برگمن اضافه میکند که بیمارانی که تحت این درمان قرار میگیرند به مراتب رنج کمتری میکشند و از این جهت این روش درمانی بسیار شگفت انگیز است. او در ادامه صحبتهای خود با یک خبرگزاری دانمارکی افزود: "افرادی که تحت این عمل جراحی قرار گرفتند، حتی پیش از آنکه یک کیلوگرم از وزنشان کم شود، بهبود چشمگیری را در کاهش سطح قند خونشان شاهد بودند. "
اکنون پرسشهای زیادی در خصوص این درمان جدید دیابت وجود دارد. چرا که هنوز مشخص نیست که آیا اثرات این عمل دائمی است و یا نیاز به تکرار در بازههای زمانی مشخصی دارد. موضوعی که از نظر تئوری امکان پذیر است. بر اساس اعلام این محققان، بیمارانی که تحت این درمان قرار گرفتهاند، دیگر نیازی به تزریق روزانه انسولین نداشتهاند.