دلایل معمولا بیماری نارسایی قلبی شامل مواردی مانند بیماری عروق کرونر از قبیل سکته قلبی، فشار خون بالا، فیبریلاسیون دهلیزی، نارسایی دریچه قلب، و ... است.
مخفیترین علائم این نارسایی که اغلب ممکن است نادیده گرفته شوند، از این قرارند:
تنگی نفس: کاهش قدرت تنفس بخصوص در انجام امور روزمره یکی از علائم ابتلا به نارسایی احتقانی قلب است. زمانی که قلب دچار اختلال میشود، خون به ریهها به میزان کافی نمیرسد و تنفس مشکل میشود. البته تنگی نفس میتواند با شرایط پزشکی دیگری مانند کم خونی نیز ارتباط داشته باشد.
تنگ شدن کفش ها: جمع شدن مایعات اضافی در بافتهای بدن بخصوص پاها که تحت عنوان ادم شناخته میشود، یکی از دلایل ابتلا به نارسایی احتقانی قلب است. افراد در این هنگام ممکن است متوجه شوند که کفش هایشان تنگ شده است. بعلاوه در این بیماران، کلیهها کمتر قادر به دفع آب و سدیم هستند و این به حفظ مایعات در بافتها کمک میکند.
سرفه و خس خس سینه: گاهی اوقات نارسایی قلبی میتواند منجر به آسم یا برونشیت شود. علاوه بر این، سرفههای شبانه و سرفههایی که در هنگام دراز کشیدن بروز میکنند، نشانهای از ادم حاد ریوی هستند؛ وضعیتی که در آن ریهها نیاز به توجه اضطراری دارند.
سرگیجه و خستگی: هنگامی که قلب به اندازه کافی نمیتواند خون را به اعضای مختلف پمپاژ کند، بدن با جابجایی خون از اندامهای حیاتی دیگر مانند عضلات و قلب مواجه میشود. این روند منجر به احساس خستگی و سرگیجه در بیماران میشود. احساس ضعف و خستگی حتی در هنگام انجام امور روزمره نیز وجود دارد.
کاهش اشتها: بعضی از مبتلایان به نارسایی احتقانی قلب کاهش اشتها و تهوع را تجربه میکنند؛ به این دلیل که سیستم گوارش خون کمتری دریافت میکند و ناراحتی معده را به همراه دارد.
افزایش ضربان قلب: این علامت به این دلیل است که قلب برای جبران کاهش ظرفیت پمپاژ سخت کار میکند.
داشتن عوامل خطر ابتلا به نارسایی قلبی: عوامل خطر این بیماری عبارتند از: داشتن سن بیش از ۶۵ سال، اضافه وزن، حمله قلبی. در کودکانی که نقایص مادرزادی قلبی نیز دارند، ممکن است این عارضه تجربه شود.
افزایش وزن ناگهانی: افزایش وزن ناگهانی به میزان ۵ درصد یا یک کیلوگرم در روز برای ۳ روز پیاپی یکی از علائم ابتلا به نارسایی احتقانی قلب است.