برنامههای پرورشی مدارس در سال تحصیلی جدید با تغییراتی همراه شده است و ضمن تأکید بر ۵ محور خردورزی و خودباوری، ایمان، امید، نشاط و هویت، برنامههایی ذیل آنها طراحی شده است که باید توسط مدیران مدارس اجرایی شود.
هماکنون اصغر باقرزاده؛ معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفته است: با توجه به ضرورت استفاده از ظرفیت والدین دانشآموزان در راستای اجرای برنامه فراگیر پرورشی و فرهنگی از همه مدیران مدارس خواسته شده است اسامی ۶ نفر از والدین علاقهمند و توانمند در قالب نقشهای نمازیار، پاسخ یار، رصدیار، اردویار، رقابت یار و تشکل یار را در سامانه سیدا ثبت کنند.
وی افزود: از همه مدیران خواسته شده همه دانشآموزان یک فایل صحیح خوانی نماز از خود، در سامانه my.medu.ir بارگذاری کنند تا داوری توسط نمازیاران انجام شود.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: تاکنون قریب به ۲۰ هزار مدرسه اقدام به ثبت مشخصات والدین کردند که حدود ۱۲۰ هزار از والدین فعال و علاقهمند در قالب این ۶ نقش شناسایی شدند.
باقرزاده افزود: در مرحله بعد از ثبت مشخصات افراد، به دنبال این هستیم که دسترسیهای لازم برای هریک از نقشها در بستر سامانه یکپارچه وزارت آموزش و پرورش فراهم شود تا این افراد بتوانند باری را از روی دوش مدیران مدارس در زمینه پیگیری امور پرورشی و فرهنگی بردارند که در اولین گام، امکان فعالیت نمازیاران فراهم شده است.
برای افرادی که به عنوان نمازیار توسط مدیران مدارس تعریف شدند، به صورت خودکار، صفحه کاربری ایجاد میشود تا با وارد کردن کلمه عبور و نام کاربری، در آزمون برخط الکترونیکی شرکت کنند و در صورتی که توانمندی آنان براساس این آزمون احراز شود به فایلهای صحیحخوانی دانش آموزان خود دسترسی پیدا میکنند و میتوانند نسبت به مشاهده و بررسی این فایلها و البته داوری فایلها اقدام کنند.
وزارت آموزش و پرورش طی روزهای اخیر بخشنامه نماز به مداس را که ذیل محور ایمان لحاظ شده است ابلاغ کرد که بر این اساس تعیین زنگ نماز در متن برنامه رسمی روزانه مدارس در تمامی دورهها و پایههای تحصیلی به مدت ۳۰ دقیقه (در وقت شرعی) باید عملیاتی شود.