دکتر سلیم خانی با اشاره به افزایش موارد مسمومیت با گاز منوکسید کربن در فصول سرد سال گفت: متاسفانه هرساله با شروع فصل سرما و افزایش میزان استفاده از وسایل گرمایشی، شاهد افزایش مسمومیت با گاز خطرناک منوکسیدکربن هستیم.
وی افزود: این گاز که حاصل احتراق ناقص انواع سوخت هاست، بی رنگ و بی بو بوده و مسمومیت با آن بسیار خطرناک و مرگبار است.
خانی گفت: منوکسیدکربن تمایل ترکیب بالایی با گلبولهای قرمز خون دارد و خیلی زودتر از اکسیژن با این گلبولها ترکیب شده و مانع اتصال اکسیژن به آنها می شود و همین امر موجب کاهش سطح اکسیژن خون افراد می شود.
وی افزود: چنانچه میزان منوکسیدکربن(CO) در خون فرد از ۱۰ تا ۱۲ درصد بیشتر شود، علائم اولیه مسمومیت ظاهر شده که شامل سردرد، سرگیجه و... بوده و علائمی مشابه سرماخوردگی است.
خانی گفت: به تدریج با افزایش میزان این گاز سمی در خون فرد، اکسیژن خون به شدت افت کرده و هوشیاری فرد کاهش می یابد و با شدت یافتن این روند، فرد وارد کما شده و در نهایت جان خود را از دست می دهد.
مدیرکل پزشکی قانونی استان کرمانشاه با بیان اینکه این نوع مسمومیت می تواند عوارض خطرناکی به دنبال داشته باشد، گفت: اگر فرد به موقع نجات یابد، با توجه به کاهش سطح اکسیژن خون، اولین جایی که دچار آسیب شده مغز است و اگر میزان مسمومیت بالا باشد احتمال بروز عوارض مغزی ماندگار در افراد وجو دارد.
خانی گفت: بهترین راه مقابله با این نوع مسمومیت پیشگیری است و مهمترین نکته در پیشگیری از این نوع مسمومیت استفاده از وسایل گرمایشی استاندارد و رعایت اصول ایمنی هنگام نصب این وسایل است.
خانی نسبت به استفاده از اجاق گاز تک شعله و گاز پیک نیک در محیط های بسته ای مانند چادر مسافرتی یا خودرو هشدار داد و افزود: برخی افراد برای گرم کردن محیط از این لوازم استفاده می کنند که بسیار خطرناک است و می تواند مسمومیت آنها را به دنبال داشته باشد.
مدیرکل پزشکی قانونی استان کرمانشاه در ادامه با اشاره به افزایش چشمگیر مسمومیت با گاز منوکسیدکربن در نیمه ابتدایی امسال گفت: تنها در شش ماهه امسال ۱۷ نفر بر اثر مسمومیت با گاز منوکسیدکربن در استان جان خود را از دست دادند.
وی افزود: این تعداد نسبت به مدت مشابه سال گذشته با فوت هفت نفر، افزایش بیش از دو برابری داشته است.
خانی گفت: از مجموع فوتی های مسمومیت با گازمنوکسیدکربن در سال جاری ۹ نفر مرد و هشت نفر زن بوده اند.