کد خبر: ۸۸۰۵۰۰
تاریخ انتشار : ۲۷ آذر ۱۴۰۲ - ۱۰:۰۸

۶ ماده‌ی غذایی سرشار از پتاسیم

پتاسیم یک ماده‌ی معدنی مفید و لازم برای عملکرد ارگان‌های بدن است و در سلامت قلب، گوارش و تنظیم عملکرد کلیه‌ها نقش مهمی دارد.
۶ ماده‌ی غذایی سرشار از پتاسیم
آفتاب‌‌نیوز :

برای مقابله با کمبود پتاسیم لازم است که منابع غذایی آن را دریابید و به تغذیه تان اهمیت بدهید. مواد غذایی مفیدی مانند موز، عدس، بادمجان و ... جزو منابع مهم پتاسیم هستند. در این مطلب شما را با ٦ منبع فوق العاده‌ی پتاسیم بیشتر آشنا می‌کنیم. لطفاً با ما همراه باشید.

روزی یک عدد موز میل کنید

نتایج پژوهشی که در British medical journal به چاپ رسیده است نشان می‌دهد موز یکی از منابع فوق العاده‌ی پتاسیم است که برای مقابله با سکته‌ی مغزی مؤثر عمل می‌کند. بعد از مطالعه‌ی ۳۳ پژوهش در خصوص ارتباط بین پتاسیم و سکته‌ی مغزی مشخص شد که مقابله با کمبود این ماده‌ی معدنی باعث بهبود عملکرد کلیه‌ها می‌شود و با کنترل فشار خون، خطر سکته‌ی مغزی را کاهش می‌دهد. در واقع متخصصان، موز را یکی از همیاران کنترل کننده‌ی فشار خون می‌دانند و زمانی که فشار خون در حد نرمال باشد احتمال بروز سکته‌های قلبی و مغزی به مراتب کمتر می‌شود.

روش مصرف

برای جذب میزان پتاسیم مورد نیاز روزانه‌ی بدن روزانه یک عدد موز میل کنید.

برای بهره مندی هر چه بیشتر از پتاسیم موجود در بادمجان باید آن را با حرارت ملایم بخارپز کنید

روزانه ۶ عدد آلو خشک میل کنید

به عقیده‌ی متخصصان تغذیه، میوه‌های خشک منبع ایده آل پتاسیم هستند. آلو خشک، زردآلوی خشک و کشمش برای پر کردن باک پتاسیم بدن بسیار مؤثرند. چون با خشک شدن این میوه‌ها غلظت مواد معدنی از جمله پتاسیم افزایش چشمگیری پیدا می‌کند.

روش مصرف

برای جذب پتاسیم مورد نیاز روزانه لازم است که حداقل ۶ عدد میوه‌ی خشک مانند آلوخشک میل کنید.

پوست انگور سرشار از پتاسیم

میوه‌هایی مانند انگور و سیب که با پوست مصرف می‌شوند جزو منابع پتاسیم محسوب می‌شوند. چرا؟ به خاطر اینکه این ماده‌ی معدنی بیشتر در پوست میوه‌ها وجود دارد. در واقع میوه‌ها به واسطه‌ی گوشت و پوست خود پتاسیم را در اختیار ما می‌گذارند.

روش مصرف

حتماً از میوه‌هایی استفاده کنید که ارگانیک باشند. یعنی این که به انواع سموم و آفت کش‌ها آلوده نباشند. این نوع میوه‌ها حاوی بیشترین میزان ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند. روزانه انگور میل کنید و علاوه بر آن دو واحد میوه‌ی دیگر حاوی پتاسیم در برنامه‌ی غذایی تان داشته باشید.

هویج رنده شده قبل از هر وعده‌ی غذایی

کمبود پتاسیم می‌تواند باعث بروز کرامپ‌ها یا همان گرفتگی عضلانی شبانه شود. برای پیشگیری از این مشکل روی سبزیجاتی مانند هویج حساب کنید. هویج خام رنده شده باعث جذب میزان قابل توجهی پتاسیم می‌شود. توجه داشته باشید که پخت و پز و حرارت باعث از بین رفتن پتاسیم موجود در هویج می‌شود؛ بنابراین مصرف خام آن پتاسیم بیشتری را به بدن شما می‌رساند.

روش مصرف

در هر وعده یک بشقاب کوچک سالاد انواع سبزیجات به همراه هویج رنده شده به عنوان پیش غذا میل کنید.

بادمجان قهرمان پتاسیم

بادمجان طرفداران پروپا قرصی دارد. گوشت آن سرشار از انواع عناصر مغذی و مواد معدنی مانند پتاسیم است. ۱۰۰ گرم از این سبزی پرطرفدار ۲۲۹ میلی گرم پتاسیم وارد بدن می‌کند که میزان قابل توجهی است. این ماده‌ی معدنی برای بهبود گردش مایعات در داخل بدن لازم و ضروری است.

روش مصرف

برای بهره مندی هر چه بیشتر از پتاسیم موجود در بادمجان باید آن را با حرارت ملایم بخارپز کنید.

لوبیا سبز بخارپز شده

پتاسیم با همکاری مواد معدنی دیگر باعث حفظ تعادل اسید و باز بدن می‌شود. این ماده‌ی معدنی ضروری از طریق مصرف مواد غذایی مناسب و به ویژه مصرف سبزیجاتی مانند لوبیا سبز جذب بدن می‌شود.

روش مصرف

بهترین روش برای حفظ پتاسیم موجود در چنین سبزیجاتی بخارپز کردن آن‌ها است. این روش پخت باعث حفظ ارزش غذایی سبزیجات به خصوص پتاسیم آن‌ها می‌شود. توصیه می‌کنیم لوبیا سبز را با این شیوه‌ی سالم طبخ کرده و با چاشنی‌های سالم مورد علاقه تان میل کنید.

به عقیده‌ی متخصصان تغذیه، میوه‌های خشک منبع ایده آل پتاسیم هستند. آلو خشک، زردآلوی خشک و کشمش برای پر کردن باک پتاسیم بدن بسیار مؤثرند

توجه توجه

درست است که گاهی پیش می‌آید که دچار کمبود پتاسیم شویم. اما حالت عکس آن نیز وجود دارد که باعث ایجاد مشکلاتی می‌شود. میزان مورد نیاز این ماده‌ی معدنی ۲ تا ۳ میلی گرم در روز است. جذب بیش از اندازه‌ی آن نیز باعث بروز اختلالاتی در عملکرد بدن می‌شود. توجه داشته باشید که مصرف زیاد پتاسیم برای افرادی که از نارسایی کلیوی رنج می‌برند توصیه نمی‌شود. کلیه‌ها وظیفه‌ی فیلتر کردن این ماده‌ی معدنی را بر عهده دارند. اگر این اعضا به درستی به وظیفه‌ی خود عمل نکنند میزان پتاسیم خون بیش از حد مجاز می‌شوند که این مسئله نیز برای قلب مخاطره آمیز است. علاوه بر این، پتاسیم باعث افزایش ضربان قلب می‌شود؛ بنابراین میزان زیادی این ماده‌ی معدنی برای افرادی که از نارسایی قلب نیز رنج می‌برند توصیه نمی‌شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین