حنا از جمله گیاهان دارویی سنتی است که محبوبیت بالایی در میان ایرانیان داشته است. خواص حنا از نظر پزشکی بی شمار و جالب میباشد. برای آشنایی با خواص حنا خواندن این مطلب را توصیه و در ادامه شما را با تمام فواید و خواص حنا آشنا میسازیم.
خواص گیاه حنا یکی از گیاهان دارویی که از دیر باز در کشور ما مورد استفاده قرار میگیرد حنا است که اکنون نیز با وجود پیشرفتهای صنعت داروسازی جایگاه خود را بین مردم حفظ کرده است و استفاده از خواص گیاه حنا در بین مردم جایگاه ویژهای دارد.
حنا چه بصورت مصرف موضعی و چه به صورت خوراکی در کتابهای طب سنتی ایران و چین بارها و بارها آمده است و برای آن مصارف متعددی از جمله درمان جذام، یرقان، سنگ کلیه، جرب و ... ذکر شده است. از جمله خواص گیاه حنا در طب جدید نیز میتوان به خاصیت ضد قارچی، ضد باکتریایی، تب بری، ضد التهاب و محافظت از پوست در برابر آفتاب اشاره نمود. این موارد به عنوان خواص حنا به اثبات رسیده و حنا توانسته جایگاه خود را بعنوان یک گیاه دارویی حفظ کند.
برخی از خواص گیاه حنا بسیار جالب و شگفت انگیز میباشد. خواص حنا و ویژگیهای دارویی آن بسیار متعدد و اعجاب برانگیز است.
۱. خواص حنا برای پوست: یکی از مهمترین خواص حنا دفاع در برابر عفونت میباشد. حنا میتواند به بدن کمک کند تا در برابر عفونت، دفاع قوی تری داشته باشد و این باعث میشود که کم کم باکتریهای مضر از پوست شما محو شود. این یکی از مهمترین خواص حنا برای پوست است. این باکتریها سبب به وجود آمدن برخی از عفونتها در بدن میشود که به روشهای مختلفی تولید میشوند، و درمان پوست شما به طور منظم توسط حنا و استفاده از این خواص حنا تاثیر زیادی در حذف باکتریها دارد.
۲. اختلالات کبدی: از دیگر خواص حنا در درمان اختلالات کبدی میباشد. حنا به عنوان گیاه پزشکی کاملا مفید در نظر گرفته میشود از این رو پوست گیاه حنا در درمان بزرگ شدن کبد و یرقان موثر میباشد.
۳. خواص برگ حنا: برای رفع و درمان اگزما گرد برگ حنا با برگ هلو مخلوط کنید و به صورت ضماد استفاده نمایید.
۴. خواص ریشه حنا: برای معالجه ترشحات سوزاکی مهبل از جوشانده ریشه درخت استفاده میشود.
۵. خواص حنا برای تسکین درد: حنا میتواند التهابی که منجر به درد میشود را کاهش بخشد، شما میتوانید در مناطق آسیب دیده پوستتان، از حنا به عنوان مسکن ضعیف استفاده کنید. اگر شما آلرژی و یا تمایل به استفاده از انواع دارو ندارید، حتما از حنا و خواص حنا استفاده کنید و علاوه بر آنها حنا یک ماده طبیعی است که مزیت خاص آن محسوب میشود.
۶. رفع جوشهای دهان: یکی از خواص حنا رفع جوشهای دهان میباشد. برای رفع جوشهای دهان، جوشانده حنا را مزمزه کنید و نتیجه خوبی بگیرید.
۷. جلوگیری از بید زدگی: یکی از خواص حنا این است که با گذاشتن گل یا برگ حنا در لابه لای لباسهای خود از بید زدگی لباس جلو گیری میکنید.
۸. خواص متعدد حنا: از جوشانده برگهای حنا به صورت غرغره برای رفع پیله دندان استفاده میشود. در مصرف داخلی برای کاهش درد معده بعد از زایمان و همچنین برای رفع خشونت صدا تجویز میشود. از دیگر خواص حنا این است که برای رفع عرق بدبوی پا بسیار موثر است.
۹. حنا ضد سردرد: یکی از خواص حنا این است که با گذاشتن ضماد حنا با سرکه روی پیشانی سر دردتان خوب میشود.
۱۰. خواص حنا برای بینایی: گذاشتن ضماد حنا بر سر باعث تقویت بینایی خواهد شد. این یکی از جالبترین فواید حنا میباشد.
۱۱. خواص مختلف حنا: از خواص حنا این است که غرغره آن با آب دم کرده برگ آن برای زخمهای دهان مفید است. خوردن دو گرم آن و یا خوردن آب خیس کرده ۵۰ گرم آن برای یرقان، طحال، سنگ کلیه، مثانه و سختی ادرار نافع است. خواص حنا برای رویانیدن ناخن اصلی به جای ناخن کج اثر خوب دارد.
۱۲. خواص حنا و نیروی جنسی: حنا کردن کف پا عث لطیف شدن کف پا شده وبوی بد پا را از بین خواهد برد و باعث تقویت نیروی جنسی خواهد شد.
۱۳. خنک کننده پوست: حنا و خواص حنا تاثیر زیادی در خنک کردن پوست شما دارد که با اثر گذاشتن در گردش خون بدن سبب این امر میشود. اگر شما از نقاط داغ و یا گرفتگی در مناطق خاصی از بدنتان رنج میبرید، با استفاده از این خاصیت حنا میتوانید آن را بهبود بخشید. اما حنا نمیتواند نگرانی شما دراین موضوع را از بین ببرد و اگر وضعیت پوست شما گرم است به پزشک مراجعه کنید تا با دقت تمام مشکل شما را بهبود بخشد.
۱۴. خواص حنا و درمان اسهال: از دیگر خواص حنا درمان اسهال و اسهال خونی میباشد.
۱۵. خواص حنا و پوست: از بین بردن بیماریهای قارچی پوست از دیگر خواص دارویی حنا میباشد.
۱۶. خواص حنا و شوره: پیشگیری و درمان خارش سر و شوره یکی دیگر از خواص حنا میباشد.
۱۷. روماتیسم و خواص حنا: کاهش دردهای روماتیسمی از خواص درمانی حنا میباشد.
۱۸. خواص حنا برای مو: از بین بردن چربی زاید مو از خواص حنا است.
۱۹. خواص حنا برای مو: حنا موها را پرپشت، قوی و نرم میکند. این خاصیت حنا در داشتن موهایی سالم میتواند بسیار موثر باشد.
۲۰. خواص حنا برای مو: تقویت رشد مو و جلوگیری از ریزش مو از خواص حنا است.
۲۱. خواص حنا و تعرق: جلوگیری از تعریق زیاد یکی دیگر از خواص حنا میباشد.
عوارض جانبی حنا خواص درمانی حنا نباید باعث شود تا آن را به هر شکل و اندازهای مصرف و از عوارض آن غافل شد. در مورد خواص حنا و هر ماده دیگر باید به این نکته مهم توجه داشت که به صرف گیاهی بودن، نباید یک ماده رابه هرشکلی مصرف نمود.
حنا در عین حالی که بسیار مفید است میتواند زیان آور نیز باشد. حنا برای حلق و ریه زیان آور است و لذا باید به همراه کتیرا خورده شود. مقدار مجاز خوردن حنا ۵ گرم است و مصرف بیشتر آن خطرناک است. حساسیت تماسی، آسم، سقط جنین واثر سوء بر روی حلق و ریه عوارض دیگر حنا هستند. به هنگام کار با گیاه حنا باید دقت کردتا از ورود آن به چشم جلوگیری شود.