کد خبر: ۸۹۱۳۷
تاریخ انتشار : ۲۰ تير ۱۳۸۸ - ۰۲:۵۰

خیز اصولگرایان برای ورود به کابینه دهم

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: در کمتر از دو ماه باقیمانده به پایان کار دولت نهم نمایندگان مجلس هشتم و تعدادی از احزاب اصولگرا برای ایفای نقش در تعیین ترکیب کابینه دهم دست به کار شده‌اند. ساکنان بهارستان به دور از تمام مناقشه‌های پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری دهم در حال رایزنی با پاستورنشینان هستند تا کابینه‌ای متفاوت از دولت فعلی تشکیل شود. 

به همین منظور نیز یک «حلقه واسط» برای رایزنی‌های بیشتر شکل گرفته است. به گفته «حسن نوروزی» نماینده رباط کریم، اعضای حزب موتلفه به ویژه «اسدالله بادامچیان» پیشگامان این حلقه هستند و هم اینک شخص بادامچیان در حال نظرسنجی از نمایندگان نسبت به اعضای کنونی کابینه است و قرار است پیشنهادات آنها را به دولت ابلاغ کند.

موتلفه در جریان رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری دهم جزء اولین احزاب اصولگرا بود که حمایت خود را از کاندیداتوری «محمود احمدی‌نژاد» اعلام کرد. این طیف حمایت خود را بدون هیچ چش‌مداشت و سهم خواهی و تنها در راستای حفظ وحدت اصولگرایان از یک سو و تداوم مدیریت دستگاه اجرایی توسط این طیف از سوی دیگر عنوان کردند. پس از انتخابات نیز چهره‌های شاخص موتلفه از اولین کسانی بودند که پیروزی را به احمدی‌نژاد تبریک گفتند و به تندی منتقدان روند برگزاری انتخابات را مورد سرزنش قرار دادند. در حال حاضر این حزب باسابقه محافظه کار از حمایت صرف قدم پیش گذاشته و مشغول ایفای نقش برای تشکیل کابینه دولت بعدی است. 

به جز موتلفه اسلامی، دو فراکسیون «پیشرفت و توسعه» و «انقلاب اسلامی» مجلس دیگر اعضای «حلقه واسط» مجلس و دولت را تشکیل می‌دهند. به گفته نوروزی در گفت وگو با ایلنا، «روح الله حسینیان» و «علی اصغر زارعی» از فراکسیون انقلاب اسلامی و «محمدرضا باهنر» و «محسن کوهکن» از فراکسیون پیشرفت و توسعه نمایندگان در حال رایزنی با مجلسیان هستند. نظرسنجی‌های این سه گروه قرار است ذیل نظر فراکسیون اصولگرایان مجلس مورد جمع بندی قرار گیرد و در نهایت به دولت ابلاغ شود. 

راستگرایان در ترکیب بندی کابینه چندان خاطره خوشی ندارند، چراکه دولتمردان نهم پس از استقرار در پاستور هیچ سهمی برای اصولگرایان طیف سنتی و تحول خواه و سایر همفکران‌شان قائل نشدند. مشاوران و اعضای کابینه دولت نهم را حلقه‌ای از یاران نزدیک احمدی‌نژاد تشکیل می‌دادند. همین نوع انتخاب در طول چهار سال گذشته با دلخوری‌ها و انتقادهای بسیار همراه بود. 

از یک طرف اصولگرایان نسبت به اینکه از پتانسیل آنها در بدنه دولت استفاده نشده بود گلایه مند بودند و از طرف دیگر عملکرد برخی از دستگاه‌ها و بخش‌های دولت، اعتراض‌های بسیاری را در میان مراجع تقلید، کارشناسان و همفکران دولت به همراه داشت. میزان این نارضایتی‌ها منجر به این شده بود که طیفی از راستگرایان در زمینه حمایت دوباره از احمدی‌نژاد در انتخابات ریاست جمهوری دچار تردید شوند. 

هرچند روند طی شده در ماه‌های نزدیک به انتخابات به گونه‌ای دیگر رقم خورد و اکثر اصولگرایان در نهایت از تداوم مدیریت دولتمردان نهم بر دستگاه اجرایی حمایت کردند ولی این پشتیبانی بی‌شرط و شروط هم نبود، چنان که هم اکنون مشاهده می‌شود اصولگرایان حامی رئیس دولت نهم در حال برنامه‌ریزی برای کابینه دولت بعد هستند. 

فراتر از تغییراتی که در سطح وزرا و مدیران وزارتخانه‌ها و سازمان‌های دولتی در دست بررسی است، برخی تحولات در سطح دستگاه‌های دولتی نیز در دستور کار است. «حسین سبحانی‌نیا» نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس در این رابطه به فارس گفت: «شاید نظر مجلس و دولت بر این باشد که برخی از سازمان‌های دولتی و وزارتخانه‌ها ادغام شوند، در وضعیت کنونی هرچه دستگاه‌ها کوچک‌تر و کارآمدتر باشند و دولت آن پراکندگی مجموعه‌های خود را کمتر کند، بهتر می‌تواند نظارت داشته باشد و به وظایف خود عمل کند». 

سبحانی‌نیا همچنین با ابراز نظر نسبت به اینکه حداقل یک سوم وزارتخانه‌ها در دولت دهم باید از نظر معرفی نیروی جدید مورد بازنگری قرار گیرند، دیدگاه مجلسیان درباره تعامل دولت با نمایندگان را مطرح کرد. وی گفت: «آنچه در مجلس مطرح است اجمالاً برخی از وزارتخانه‌ها کمتر مورد اشکال نمایندگان بوده و برخی هم بیشتر مورد بحث و انتقاد بوده است». 

وی افزوده‌است: «وزارتخانه‌هایی مانند آموزش و پرورش، علوم و تحقیقات، کشاورزی، سازمان‌هایی مانند میراث فرهنگی و برخی دستگاه‌های مشابه و تربیت بدنی معمولاً مورد سوال، نظر و انتقاد نمایندگان بوده است و برخی از وزارتخانه‌ها نیز مانند بهداشت و درمان که البته ایرادهایی داشتند ولی در مجموع وزارتخانه‌ای بود که نسبت به وزیر و تلاش‌های کلی آن خیلی مشکل با مجلس نداشت. وزارت اطلاعات و دفاع نیز خیلی مورد انتقاد نمایندگان نبود و در مجموع بهتر کار کردند».

اظهارات سبحانی‌نیا نشانگر آن است که نمایندگان مجلس مایل به تغییرات بسیاری در بدنه دولت هستند و از ظواهر امر چنین برمی‌آید که مجموعه حامیان قدیم و جدید احمدی‌نژاد برای ترمیم کابینه وارد عمل شده‌اند. باید دید آیا دلخوری‌های اصولگرایان از دولتمردان نهم در کابینه دهم مرهمی پیدا خواهد کرد یا تبدیل به زخمی کهنه خواهد شد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین