نیویورک تایمز نوشت: به گفته دو مقام غربی، اسرائیل حملات مخفیانهای را به دو خط لوله اصلی گاز طبیعی در داخل ایران انجام داد و جریان گرما را در چند استان ایران مختل کرد.
این حملات نشاندهنده تغییر قابل توجهی در جنگ در سایهای است که سالها است میان ایران و اسرائیل از طریق هوا، زمین، دریا و فضای سایبری وجود دارد.
به نوشته شفقنا، این گزارش میافزاید: اسرائیل مدتهاست که سایتهای نظامی و هستهای در داخل ایران را هدف قرار داده و دانشمندان و فرماندهان هستهای ایرانی را چه در داخل و چه در خارج از کشور ترور کرده است. اسرائیل همچنین حملات سایبری را برای از کار انداختن سرورهای متعلق به وزارت نفت انجام داده است که باعث آشفتگی در پمپ بنزینها در سراسر کشور شد. اما به گفته مقامات و تحلیلگران، انفجار بخشی از زیرساختهای انرژی کشور که صنایع، کارخانهها و میلیونها غیرنظامی به آن متکی هستند، تشدید جنگ مخفیانه را نشان میدهد و به نظر میرسد که مرز جدیدی را باز میکند.
بنا بر گزارش نیویورک تایمز: مقامات غربی و استراتژیست نظامی ایران میگویند حملات اسرائیل به خطوط لوله گاز مستلزم شناخت عمیق زیرساختهای ایران و هماهنگی دقیق است، بهویژه اینکه دو خط لوله همزمان در چندین نقطه مورد اصابت قرار گرفتند.
هدف حذف ۴۰ درصد انتقال گاز کشور بود
مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران نیز با بیان اینکه انفجار خطوط لوله گاز به قصد حذف ۴۰ درصد انتقال گاز کشور بود، از انجام عملیات پیشراهاندازی و آزمون خطوط بازسازیشده خبر داده بود.
به گزارش وزارت نفت، سعید عقلی روز پنجشنبه با اشاره به انفجار خطوط انتقال گاز سراسری که بامداد ۲۵ بهمنماه رخ داد، گفت: این عملیات خرابکارانه تروریستی به قصد حذف ۴۰ درصد انتقال گاز کشور بود در شرایطی که بیش از ۷۰ درصد مصرف گاز در بخش خانگی است. این کار به قصد آسیب رساندن به مردم کشور انجام شد، اما با هماهنگی و همکاری همه نهادها در بخش خانگی شرایط عادی باقی ماند. آن تعداد روستاهای نزدیک به مناطق انفجار هم شامگاه روز چهارشنبه به شبکه گاز کشور متصل شدند. اکنون در حال انجام عملیات پیشراهاندازی و آزمون خطوط بازسازیشده هستیم تا شرایط در بخشهای دیگر مصرف نیز عادی شود.
جواد اوجی، وزیر نفت ایران دیروز جمعه در گفتگو با رسانهها گفت: نقشه دشمن این بود که در فصل زمستان جریان گاز را به چند شهر و استان اصلی کشورمان مختل کند.
به نوشته باشگاه خبرنگاران، اوجی که قبلاً از این انفجارها به عنوان «حملات خرابکارانه و تروریستی» یاد کرده بود، علناً اسرائیل یا هر عامل دیگری را مقصر دانست. اما او گفت که هدف از این حمله آسیب رساندن به زیرساختهای انرژی ایران و برانگیختن نارضایتی داخلی بوده است.
با این حال دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل از اظهار نظر در این باره خودداری کرد.
مقامات غربی و استراتژیست نظامی ایران گفتند که حملات اسرائیل به خط لوله گاز مستلزم شناخت عمیق زیرساختهای ایران و هماهنگی دقیق است، بهویژه اینکه دو خط لوله همزمان در چندین نقطه مورد اصابت قرار گرفتند.
یکی از مقامات غربی آن را یک حمله نمادین بزرگ خواند که تعمیر آن برای ایران نسبتاً آسان بود و آسیب نسبتا کمی به غیرنظامیان وارد کرد، اما به گفته این مقام، با گسترش درگیری در سراسر خاورمیانه، این حملات میتواند تشدید یابد و آغازگر درگیریهای جدیدی در منطقه باشد.
ایران گفته است که خواهان جنگ مستقیم با آمریکا نیست و دست داشتن در عملیات ۷ اکتبر علیه اسرائیل و یا حملات مختلف علیه اهداف آمریکایی و اسرائیلی در منطقه از آن زمان تاکنون را رد کرده است.