حامد جز جلالیان با اشاره به انجام طرح کشوری فلورایدتراپی دانشآموزان در سطح مدارس تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی نیشابور افزود: با تامین ۶۳ هزار وارنیش فلوراید برای دانشآموزان ابتدایی ۶ تا ۱۲سال این طرح در سطح مدارس تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی نیشابور آغاز شده است.
وی بیان کرد: با تامین و دریافت وارنیش فلوراید از وزارت متبوع، توزیع وارنیش در تمامی مراکز خدمات جامع سلامت چهار شهرستان (نیشابور، فیروزه، زبرخان و میان جلگه) تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی نیشابور آغاز شده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور ادامه داد: این طرح به صورت رسمی از هفته اول اردیبهشتماه تمامی بهورزان و مراقبین سلامت با مراجعه به مدارس و با نظارت مستقیم تمامی مراقبین ناظر مراکز و حضور دندانپزشک مراکز خدمات جامع سلامت در مدارس تحت پوشش به صورت روزانه انجام میشود.
وی عنوان کرد: هدف از طرح وارنیش فلورایدتراپی دانشآموزان، آموزش بهداشت دهان و دندان به دانشآموزان، معاینات مستمر دندانپزشکی و کاهش ۴۰ درصدی پوسیدگی دندان دانشآموزان توسط ماده وارنیش فلوراید است.
دو واکسن به برنامه واکسیناسیون متداول کودکان در نیشابور اضافه میشود
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور در ادامه اظهار کرد: همزمان با آغاز هفته جهانی ایمنسازی ۲۴ تا ۳۰ آوریل مصادف با ۵ لغایت ۱۱ اردیبهشتماه دو واکسن پنوموکوک و روتاویروس به برنامه واکسیناسیون متداول کشوری کودکان اضافه میشود.
وی با بیان اینکه واکسن پنوموکوک به شکل تزریقی و واکسن روتا به صورت خوراکی است، ادامه داد: واکسن پنوموکوک مهمترین راه پیشگیری از بیماری های عفونی ناشی از این میکروب از جمله عفونت ریه، عفونت مغزی یا مننژیت، عفونت گوش، قلب، خون، استخوان و سینوزیت است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور اذعان کرد: سالیانه از حدود ۵۰ هزار عفونت شدید پنوموکوکی با تزریق واکسن پنوموکوک پیشگیری میشود که کاهش مصرف آنتی بیوتیک و کاهش بروز مقاومت آنتی بیوتیکی را در پی دارد.
وی با بیان اینکه بر اساس مصوبه کمیته کشوری ایمنسازی این واکسن در سنین ۲ ، ۴ و ۱۲ ماهگی تزریق میشود در خصوص واکسن روتا گفت: واکسن روتاویروس نیز که از اسهالهای شایع در کودکان پیشگیری میکند به صورت خوراکی در سه نوبت ۲، ۴ و ۶ ماهگی مصرف میشود.