کد خبر: ۹۳۲۸۴
تاریخ انتشار : ۲۷ آذر ۱۳۸۸ - ۱۹:۰۴
در خطبه‌های این هفته نماز جمعه تهران عنوان شد؛

امامی کاشانی: چرا برخی دروغ و راست را ‌مخلوط و در سایت‌هایشان منتشر می‌کنند؟

وظیفه‌مان است که فضا را تلطیف،‌ صاف و آرام کنیم
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: آیت‌الله امامی کاشانی با اشاره به روز اول ماه محرم و آغاز سال قمری جدید گفت: «گرچه درباره عاشورا کتاب‌ها، مقالات و سخنرانی‌های بسیار نوشته شده است، اما می‌بینیم اظهارنظرهای گاه متخالف و گاه متضاد وجود دارد؛ پس نیاز است بیشتر قیام امام حسین(ع) بررسی شود».

امام جمعه موقت تهران در خطبه‌های این هفته نماز جمعه تهران با طرح این پرسش‌ها که «باید دید آیا امام حسین(ع) می‌دانست سرنوشتش چه خواهد شد یا خیر؟ آیا امام حسین(ع) به فکر این بود که قیام کند و اگر پیروز شد که شد و اگر نشد، نشد؟ و آیا حرکت امام حسین(ع) ابتدا به قصد قیام بود اما در بین راه با دگرگون شدن اوضاع تغییر عقیده داد»؟ گفت: «در پاسخ باید به اصولی توجه کرد. اولین اصل این است که بنی‌امیه بساط اسلام را برچیده بود و معاویه با موقعیت سیاسی که داشت شرایط را طوری کرده بود که خانه اهل بیت به طور کلی تعطیل شد و اسلام فقط از خانه بنی‌امیه پخش می‌شد».

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه با اشاره به این نکته که امام حسین(ع) در سال 50 هجری به مقام امامت رسید افزود: «در سال 50 هجری که امام مجتبی (ع) شهید شد، امام حسین برای مدت ده سال در عصر معاویه زندگی کرد که در این دوران به علت فشارهایی که وجود داشت شاهدیم هیچ حدیثی از امام حسین(ع) وجود ندارد. پس در مدت ده سالی که امام حسین (ع) در زمان حکومت معاویه زندگی می‌کرد، صدایی از خانه پیامبر به گوش نمی‌رسید».

اما جمعه موقت تهران هم‌چنین با اشاره به این نکته که دستگاه بنی‌امیه و معاویه همه نفس‌ها را خفه و یاران امام علی (ع) را شهید کرده بود، گفت: «در آن دوره اسلام چیزی بود که معاویه می‌گفت».

وی با بیان این که اگر میراث خاندان یزید می‌ماند جهان اسلام لائیک می‌شد، اظهار کرد: «پس تمام امت اسلام امروز مدیون حسین و قیام امام حسین(ع) است».

امام جمعه‌ موقت تهران هم‌چنین با اشاره به این مطلب که حتی خود معاویه می‌دانست اگر یزید خلیفه شود حکومت از دست بنی‌امیه خارج خواهد شد اما به علت حب پدری تمایل داشت فرزندش خلیفه شود، گفت: «همه می‌دانستند یزید از هیچ جهت لایق نیست و اسلامی که سرازیر خواهد شد به معنای منهای اسلام است و امام حسین(ع) نیز این مطلب را متوجه شد».

امامی کاشانی هم‌چنین با بیان این مطلب که امام حسین(ع) دو راه پیش رو داشت و آنها این بود که یا با یزید بیعت کند یا کشته شود، افزود: «در اواخر راه بود که سکینه دختر امام حسین(ع) از او خواست تا به مدینه برگردد اما امام حسین(ع) پاسخ داد «گر بگذارند مرغ آشیانه در آشیانه بخوابد که می‌خوابد»، از این سخن امام حسین این طور تعبیر می‌شود که اگر یزید کاری به امام حسین(ع) نداشت به مدینه برمی‌گشت اما این سخن امام حسین(ع) چنین معنایی ندارد، بلکه ایشان به زیبایی به مرغ تعبیر می‌کند و می‌گوید دخترم پدر تو هر کجا که باشد می‌کشندش؛ چنانکه اگر امام حسین(ع)‌بیعت می‌کرد همه چیز از بین می‌رفت».

وی با بیان اینکه بسیاری به امام حسین(ع) نصیحت کردند به کربلا نرود گفت: «عده‌ای به امام حسین(ع) می‌گفتند چرا بچه‌ها و زن‌ها و خانواده‌ها را به همراه خود می‌برد، اما امام حسین نمی‌توانست به طور واضع جواب آنها را بدهد؛ بنابراین در پاسخ می‌گفت خدا می‌خواهد آنها اسیر باشند و به‌نحوی به ماموریت آنها اشاره می‌کرد».

خطیب نماز جمعه این هفته تهران با بیان این نکته که شهادت امام حسین(ع) باید با تشریفات انجام می‌شد و باید به صورت قیام شکل می‌گرفت تا نقش داشته باشد، گفت: «امام حسین(ع) می‌خواست به صورت تشکیلاتی و تشریفاتی قیامی رخ دهد؛ چرا که ایشان به دنبال قیام در جهت شهادت بود و نه قیام برای حکومت، تا این قیام در تاریخ و دنیا ماندگار شود».

وی به صبر و استقامت امام حسین(ع) نیز اشاره کرد که در روز عاشورا جایگاه خود را پید کرد و افزود: «در هر جراحتی که به امام حسین وارد می‌شد، صبر جای خود را پیدا می‌کرد؛ یعنی استقامتی که در راه خدا وجود دارد اساس است و بدون تردید امام حسین قصد قیام داشت و می‌دانست قیامش به شهادت او و اسارت اهل بیتش منجر و درسی می‌شود برای جامعه بشریت تا انسان‌ها زیر بار ظلم نروند و از این پس خون هر شهیدی که در راه خدا کشته می‌شود، به خون امام حسین(ع) می‌رسد».

امامی کاشانی هم‌چنین به اخلاص امام حسین(ع) در حرکت برای خدا اشاره کرد و با بیان روایتی از حضرت رضا(ع) درباره اول محرم و شهادت امام حسین(ع) به خطبه‌ اول پایان داد.

وی در آغاز خطبه‌های دوم نماز جمعه این هفته تهران با اشاره به بخشی از نهج‌البلاغه مبنی بر این که «حوادث و مسائل اجتماعی گاهی با ابهام مواجه می‌شود اما هرچه جلو برود معلوم می‌شود حرکت چطور بوده و وقتی به آخر حرکت می‌رسیم می‌توان برای آن قیمت گذاشت و دید آیا آن حرکت حق است یا باطل» گفت: «می‌توان اتفاقات روز را نیز با این بخش از نهج‌البلاغه بررسی کرد؛ چرا که حوادثی اجتماعی رخ می‌دهند که از اول آخرش پیداست و گاهی هرچه جلوتر می‌رود ابتدایش معلوم می‌شود».

وی به حوادث پس از انتخابات اشاره کرد و افزود: ‌«در همه جای دنیا چنین اتفاقاتی رخ می‌دهد و در انتخابات‌ها یکی پیروز می‌شود و یکی می‌بازد و گاهی مشاجراتی به وجود می‌آید؛ اما اصولا در کاغذ، ‌سخن، رسانه ، بحث علمی ، ‌دانشگاه‌ها و مراکز علمی و سیاسی مطرح می‌شود. اگر این مسائل بخواهد به امور اجتماعی کشیده شود و در متن اجتماع و دانشگاه به صورت حرکت‌هایی ظاهر شود باید بررسی شود چیست و با یک چنین پدیده‌ای چه باید کرد».

امام جمعه موقت تهران هم‌چنین با اشاره به این مطلب که خطاب او به تمام علاقه‌مندان به کشور،‌ انقلاب و امام (ره) است و مخاطب او ضدانقلابی‌ها و دشمنان پس پرده نیستند، گفت:‌ «دشمنان که سی سال است نظام اسلامی جوابشان را داده است و در توطئه‌ها شکست خورده‌اند. همچنین خداوند متعال می‌گوید "اینها راه به جایی نمی‌برند"؛ پس خطاب من به تمام کسانی است که در مشاجرات قرار گرفته‌اند، می‌گویم کسانی که مشاجرات را شروع کرده‌اند و به مناسبت‌های مختلف راهپیمایی می‌کنند به دنبال چه چیز هستند؟ چرا که علی(ع) می‌فرماید " نگاه کنید به کجا می‌رسید و اگر در اتفاقی موضوع خوبی پیدا شد دنبالش روید و اگر نشد از آن جدا شوید"، پس وقتی شما گفتید، بودید، ‌نوشتید، ‌تشویق و پایداری کردید، ظرف دشمنان را برای فعالیت آماده کردید».

آیت‌الله امامی کاشانی در ادامه با اشاره به برخی حرکت‌ها بعد از انتخابات و مطرح‌شدن برخی شعارهای زشت گفت: ‌«اخیراً با کمال تاسف عکس امام به این روز افتاده است؛ امامی که به فرمایش پیغمبر اکرم(ص) خطاب به علی (ع) گفت که تو لوای اسلام یعنی پرچم اسلام هستی. پس علی (ع) پرچم، ‌لوا، ‌نام و پیشانی اسلام بود. البته نمی‌خواهم امام (ره) را به علی(ع) تشبیه کنم اما انسان‌های بزرگ ،‌ بزرگ‌اند و در عصر ما که عصر غیبت است و دسترسی به ولی امر معصوم حضرت حجت بن‌الحسن (عج) وجود ندارد، ولی امر مجتهد جامع‌الشرایط است که پرچم انقلاب است؛ یعنی امام (ره) شناسنامه، ‌تابلو و اصل انقلاب است».

امام جمعه موقت تهران خطاب به دانشجویان نیز گفت: «برادر و خواهر عزیز دانشگاهی و غیردانشگاهی، روحانی، کاسب ، تاجر، از همه شما می‌پرسم شعار «نه شرقی، نه غربی، جمهوری ایرانی» چیست و علیه شهدا سخن گفتن چه معنایی می‌دهد؟ می‌پرسم آیا این حرکت‌ها حق است یا باطل»؟

وی با اشاره به این فرمایش امام علی(ع) که «حرکت هرچه جلو رود باید دید چه عوارضی در پیش خواهد داشت» گفت: «پدرانه و برادرانه می‌گویم دلم نمی‌خواهد نیروهای علاقه‌مند به علی‌(ع) و انسان‌های علاقه‌مند به انقلاب که در انقلاب خدمت کرده‌اند دچار انحراف شوند».

امامی کاشانی در ادامه به سالروز وحدت حوزه و دانشگاه و شهادت آیت‌الله مفتح اشاره کرد و گفت: «امام درباره وحدت حوزه و دانشگاه می‌گویند پیوستگی حوزه و دانشگاه قدم اول است؛ پس چرا این پیوستگی را سست می‌کنید و در دانشگاه‌های ما چه خبر است و این شعارها چیست؟ می‌پرسم این شعارها به نفع کیست و چه کسی را احیا می‌کند؟ در حالی که دشمنان دور ما را گرفته‌اند آیا این سوال حق است؟، می‌گویم به صاحب این روز که امام حسین(ع) است باطل هستند؛ چون تمام هر آنچه از آنها صادر می‌شود باطل است؛ پس باید کنار رفت تا دشمن تنها بماند و نتواند راه به جایی ببرد؛ همان‌طور که مقام معظم رهبری مرتب در سخنانش بر وحدت تکیه می‌کند؛ یعنی وحدت در هدف انقلاب و اسلام و ولایت».

وی با بیان این که «اگر ولایت نباشد همه چیز به هم می‌ریزد» تصریح کرد: «اگر ولایت نباشد چه چیز می‌ماند، مگر رهبری نباشد می‌شود کشور را اداره کرد؟ وقتی رهبری وجود دارد یا رهبری ظلم است یا عدل، که رهبری ظلم را ملت‌ ما طی قرن‌ها چشیده‌اند؛ پس وقتی رهبری فقیه جامع‌الشرایط وجود دارد، باید به آن توجه کرد».

وی افزود: «چه کار به افراد دارید؟ به شما پسر و دختر و دانشجو می‌گویم در زمان علی (ع) و حکومت او نیز افرادی سر کار بودند که ظالم بودند، اما علی (ع) بعدها آنها را برداشت؛ پس اگر دیدید در دستگاه قضایی، ‌اجرایی و تقنینی موضوعاتی وجود دارد رویش حساب نکنید، بلکه به حرکت توجه کنید که چطور جلو می‌رود. اگر کسی کاری انجام می‌دهد نباید به پای اصل نظام حساب شود؛ این نظام نظام حق است و نباید در برابر نظام حق ایستاد».

خطبیب نماز جمعه این هفته تهران، خطاب به طرف دیگر مشاجرات نیز گفت: «فضا را آرام نگه دارید و پریشان نکنید؛ چرا که گاهی عمل است که عکس‌العمل را به وجود می‌آورد. از سایت‌ها می‌پرسم چه می‌گویید؟ چرا که شاهدیم دروغ، راست ،‌مخلوط و کذب را در سایت‌های خود منتشر می‌کنند؟ البته به سایت‌های ضدانقلاب کاری ندارم، اما از شما که علاقه‌مند به انقلاب هستید، می‌پرسم چرا سایت‌هایتان این طور فضا را خراب می‌کنند»؟

امامی کاشانی گفت: «پیغمبر به بلال فرمود بلند اذان بگو که فضا را با معنویت همراه کنی. پس بی‌اطلاع و بی‌ربط سخن گفتن و فضا را خراب کردن کار درستی نیست و باید به نظام اسلامی و جمهوری اسلامی رحم کرد».

امام جمعه موقت تهران در ادامه با بیان این که باید توجه کرد دشمن چطور علیه اسلام، ‌انقلاب و ایران ما کار می‌کند و ما باید در مقابل آن وحدت داشته باشیم، گفت: «مقام معظم رهبری بارها به وحدت توصیه می‌کنند؛ پس به ندای ایشان توجه کنیم؛ چرا که می‌فرمایند با هم صمیمی باشید، البته حرف‌هایتان را بزنید. می‌توانید حرف‌های خود را در کرسی‌های آزاداندیشی که پیشنهاد مقام معظم رهبری بوده است مطرح کنید».

وی در ادامه گفت: «در رسانه‌ها بحث‌های علمی باید مطرح شود و باید صدا و سیمای دانشگاهی داشته باشیم و دانشگاه سیاسی،‌ اقتصادی و اخلاقی باشد. صدا و سیما باید از مجموعه‌ دانشگاه‌ها باشد تا افراد مختلف حرف‌شان را بزنند و مطالب گفته شود و راه و چاه نشان داده شود، امیدواریم خدا همه ما راه به تقوا که اساس همه ارزش‌هاست برساند».

آیت‌الله امامی کاشانی در پایان ضمن این که هرگونه اهانت و حرکت‌های این‌چنینی را به ضرر انقلاب دانست افزود: «وظیفه‌مان است که فضا را تلطیف،‌ صاف و آرام کنیم و در عین حال به سخن و کلام رهبری گوش فرا دهیم».



بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Switzerland
|
۲۱:۱۶ - ۱۳۸۸/۰۹/۲۷
0
0
چون از تقوا خبری نیست
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین