آفتابنیوز : آفتاب-سرويس فرهنگ و انديشه: در راستای طرح بومی كردن و اسلامی كردن علوم انسانی،دبیر گروه تخصصی علوم سیاسی شورای بررسی متون پژوهشگاه علوم انسانی از تذكر به برخی كتب منتشره در این حوزه خبر داد و افزود: هر كتابی كه در حوزه علوم انسانی چاپ شده مورد نقد و بررسی قرار گرفت و مغایرتهای برخی از آنها با مبانی ارزشهای اسلامی و ایرانی به نویسندگان و ناشران آنها تذكر داده شد.
محمدحسین ضمیری دبیر گروه تخصصی علوم سیاسی شورای بررسی متون پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی اظهار داشت: دبیر شورای بررسی متون پژوهشگاه علوم انسانی آقای نامدار است و این شورا 12 گروه تخصصی دارد كه یكی از آنها، گروه تخصصی علوم سیاسی است.
وی افزود: حدود 12 سال است كه در پژوهشگاه علوم انسانی در این زمینه فعالیت میشد و با حدود 4-5 هزار نفر از اساتید علوم سیاسی، اقتصاد، حقوق و سایر رشتههای علوم انسانی ارتباط دارد، یعنی از زمانی كه آقای گلشنی در این شورا حضور داشتند.
دبیر گروه تخصصی علوم سیاسی شورای بررسی متون پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با بیان اینكه كار این گروهها ابتدا سلبی بوده و در مرحله بعد به كار ایجابی پرداختند، گفت: یعنی در مرحله اول كتابهای این حوزه را مطالعه و نقد كردند كه این كارویژه این گروده بوده است و در مرحله بعد از آن هم همایش ملی علوم انسانی را برگزار كردند كه همایش بزرگی بود و مجموعه مقالات آن در 8 جلد منتشر شد.
ضمیری با بیان اینكه پژوهشگاه علوم انسانی در این خصوص واقعاً دغدغه داشت، خاطرنشان كرد: متاسفانه در جریانات سیاسی به خصوص در اواخر دوران دومخرداد، پژوهشكدههای موازی مانند پژوهشكده علوم انسانی-اجتماعی با جشنواره فارابی را راهاندازی كردند كه تنها جنبه جشنوارهای داشت و كمتر كار تولیدی موثر انجام میداد.
وی در ادامه به حضور آیتالهی در پژوهشگاه علوم انسانی اشاره كرد و یادآور شد: در دوران مدیریت جدید هم فعالیتهای خوبی انجام شد كه باز هم ثمره برنامههای قبلی بود و یكی از این برنامهها هم تشكیل انجمن علمی تحول در علوم انسانی كشور بود كه اخیرا انتخابات هیات مدیره آن هم انجام شده است.
دبیر گروه تخصصی علوم سیاسی شورای بررسی متون پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی همچنین اظهار داشت: در نشست مجمع عمومی انجمن علمی تحول علوم انسانی، آقایان غلامعلی افروز از دانشگاه تهران، حمیدرضا آیتاللهی از دانشگاه علامه طباطبایی، مظفر نامدار از پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، علی شریعتمداری از فرهنگستان زبان، رضا داوری از فرهنگستان علوم، صادق آیینهوند از دانشگاه تربیتمدرس و سیدفضلالله موسوی از دانشگاه تهران بعنوان اعضای اصلی هیأت مدیره انجمن و آقایان حسینعلی قبادی از پژوهشگاه علوم اجتماعی و فرهنگی و حجتالاسلام والمسلمین غلامرضا مصباحیمقدم از دانشگاه امام صادق (ع) به عنوان اعضای علیالبدل انجمن انتخاب شدند.
ضمیری با بیان اینكه این انجمن در 10 دیماه تشكیل شده است، خاطرنشان كرد: در این نشست همچنین حسین كلباسی از دانشگاه علامه طباطبایی و فرجالله علی قنبری از پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و مهریسادات موسوی از جهاد دانشگاهی به عنوان بازرسان اصلی و علیالبدل انتخاب شدند.
وی در ادامه در خصوص فعالیتهای این شورا نیز تصریح كرد: در طول سالهای گذشته هر كتابی كه در حوزه علوم انسانی چاپ شده مورد نقد و بررسی این گروه قرار گرفته است و با مبانی ارزشهای اسلامی، ایرانی و همچنین انقلاب مورد بررسی قرار گرفته است و اگر در این زمینه مغایرتی مشاهده میشد، آن را به ناشر و نویسنده تذكر دادهاند.
دبیر گروه تخصصی علوم سیاسی شورای بررسی متون پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با بیان اینكه شورای بررسی اخیر وارد حوزه تولید متون هم شده است، یادآور شد: بحث بازبینی در سرفصلها كه شورایعالی انقلاب فرهنگی آن را به عهده پژوهشگاه گذاشته است و همچنین تولید سرفصلهای جدید و فعالیتهای میانرشتهای در اولویت برنامههای این شورا قرار دارد.