سبک زندگی میتواند تاثیر چشمگیری بر کیفیت زندگی ما در دوران پیری داشته باشد. این که چه غذاهایی مصرف میکنیم و به چه میزان ورزش میکنیم، بر توانایی جسمی و روانی تاثیر مستقیم دارند. شما برای تجربه زندگی طولانیتر و سالمتر میتوانید سادهترین دستورالعملها را به برنامه روزنانه خود اضافه کنید:
فعالیتهای روزمره لذت بخش داشته باشید: موضوعی را پیدا کنید که به آن علاقمند باشید و بخواهید وقت خود را به آن اختصاص دهید و از آن لذت ببرید. تحقیقات دانشمندان نشان داده کارهایی که انسان از انجام آنها لذت میبرد تاثیر بیشتری در حفظ سلامتی در دهههای ۵۰، ۶۰ و ۷۰ زندگی و حتی پس از آن ایجاد میکند.
ارتباطات تان را قطع نکنید: این کار یک منبع شادی و سپری محکم در برابر استرس است. این منبع پایدار شادی، میتواند منجر به کاهش مشکلات روحی و جسمی گردد. بودن دوستان در کنار ما تغییرات بیوشیمی مغزمان را تحریک کرده و احساس شادی و آرامش را به سوی ما روانه میکند. این احساس همچنین منجر به تقویت احساس امنیت میشود.
ذهن تان را به جهات مثبت سوق دهید: ورزشهای ساده مغزی، چیزی که نورولوژیستها اصطلاحا به آن نوروبیک (ایروبیک ذهنی) میگویند، شامل ورزشهای سادهای است که منجر به رشد سلولهای مغز شده و آنرا همواره جوان و اکتیو نگه میدارد. تحقیقات و مشاهدات نشان داده افرادی که به واسطه شغلشان و یا انجام بازیهای فکری، فعالیتهای مغزی بیشتری دارند، این ذخایر مغزی را به تصرف خود در آورده اند. پژوهشگران بر این باورند که تقویت مغز شباهتهای زیادی به تقویت عضلات در تمرینات ورزشی داشته و میتواند فواید یکسانی داشته باشد: مغزی قویتر، تندرستتر و با انعطاف پذیری بیشتر، برابر با طول عمر بیشتر است.
کمتر کالری دریافت کنید: بشقاب خود را از سبزیجات و میوه، حبوبات و غلات، پر کنید و اهمیتی به خواکیهای پر کالری، مانند چیزبرگر، سسهای خامهای و گوشتهای پر چرب ندهید. کالری کمتر، آنتی اکسیدانهای ضامن سلامتی بیشتر، زندگی طولانی تر، شاد تر، فعالتر و بدون وابستگی، نتیجه این کار است. ساکنان اوکیناوای آمریکا، نسبت به افرادی که از یک رژیم غذایی سبک غربی پیروی میکنند غذاهای فوق العاده بیشتر و پر حجم تری مصرف میکنند. اما بیشترین مصرف آنها غلات و محصولات کم کالری است و درصد بسیار ناچیزی از وعده روزانه ایشان را غذای پر چرب و پر کالری تشکیل میدهد. این رویه یعنی ترکیبی از خوردن غذای فراوان با کالری کم که سلامتی و طول عمر را به مردم این منطقه هدیه کرده است. خطر ابتلا به زوال عقل، حملات قلبی، سکته و سرطان نیز در بین این مردم در پایینترین حد خود در کل جهان قرار گرفته است.
ورزش را به عنوان واکسن ضد پیری فراموش نکنید: فیزیولوژیستهای دانشگاه فلوریدا اعلام کردند که ورزش مهمترین واکسن برای به تعویق انداختن روند پیری است. تخریب رادیکالهای آزاد در افرادی که حرکات ورزشی کم فشار و نرمی را انجام میدهند، فوق العاده کم و نامحسوس است. در حالی که این میزان تخریب در افرادی که تمرینات بدنی پر فشار را تجربه کرده اند مقداری افزایش دارد. ورزش نکردن، خطر ابتلا به حمله قلبی را دو برابر میکند. هیچگاه برای شروع دیر نیست. حتی افرادی که تا کنون هیچگونه ورزشی انجام نمیدادند اگر هم اکنون نیز برخی تمرینات مختصر را شروع کنند، بیشترین سود را برده اند.