ناهید عباسی خوش سیرت با اشاره به اینکه سن بروز سکته مغزی در جامعه کاهش یافته و این بیماری در افراد جوان ۳۰ تا ۴۰ سال نیز دیده میشود، عنوان کرد: فشار خون بالا، دیابت، چربی خون، مصرف دخانیات و الکل، رژیم غذایی نامناسب، سبک زندگی ناسالم، عدم فعالیت بدنی، قرصهای هورمونی و ضد بارداری و … از عوامل خطر بروز سکته مغزی است.
وی با اشاره به اینکه زمان طلایی کاهش عوارض فردی که دچار سکته مغزی شده کمتر از چهار ساعت است، افزود: فرد با مشاهده کوچکترین علامت سکته مغزی باید فوراً با اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرد و به بیمارستان مراجعه کند. زمان در سکته مغزی بسیار مهم و حیاتی است، با تشخیص زودتر سکته مغزی میتوان تا ۳۰ درصد از شدت عوارض مانند فلج دست و پا و قدرت تکلم و … جلوگیری کرد.
عباسی خوش سیرت با اشاره به علائم شایع سکته مغزی همچون کج شدن یک طرف صورت، فلج شدن اندامها از جمله دست و پا و صورت، انحراف چشم و دو بینی، سردرد و … گفت: دو نوع سکته مغزی وجود دارد؛ سکته مغزی یعنی ایجاد لخته یا انسداد رگهای خونی مغز که مانع رسیدن خون و اکسیژن مورد نیاز به بافت مغز شده و سلولهای بافت دچار مرگ شده و نوع دیگر پارگی رگ خونی در مغز که موجب خونریزی میشود.