کد خبر: ۹۵۲۱۷۲
تعداد نظرات: ۴ نظر
تاریخ انتشار : ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۷
در تابستان امسال صنایع ما یک و نیم درصد افت در تولید و در رشد اقتصادی داشتند

قالیباف: زمانی که دشمنان ایران را تهدید می‌کردند، ما می‌گفتیم نفت خود را به روی شما می‌بندیم، اما امروز کدام نفت را می‌بندیم؟ / قاچاق سوخت سازماندهی شده است

رئیس مجلس گفت: در تابستان ۱۴۰۳ امسال بیش از ۱۵ هزار مگاوات ناترازی در مصرف انرژی داشتیم و گزارش مرکز پژوهش‌ها به ما نشان داد که صنایع ما هم یک و نیم درصد افت در تولید داشتند.
قالیباف: زمانی که دشمنان ایران را تهدید می‌کردند، ما می‌گفتیم نفت خود را به روی شما می‌بندیم، اما امروز کدام نفت را می‌بندیم؟ / قاچاق سوخت سازماندهی شده است
آفتاب‌‌نیوز :

 رئیس مجلس شورای اسلامی وظیفه نخست وزارتخانه‌های نفت و نیرو را تامین انرژی پایدار عنوان کرد و گفت: وظیفه دوم بهره بردن از این نعمت الهی برای رشد اقتصادی، افزایش ارزش افزوده و رشد GDP (تولید ناخالص ملی) در کشور است.

محمدباقرقالیباف در جلسه امروز سه‌شنبه - ۶ آذرماه - صحن علنی مجلس شورای اسلامی پس از ارائه گزارش کمیسیون انرژی مجلس در خصوص قطعی برق در فصل سرد و تأمین سوخت نیروگاه‌های حرارتی کشور و سخنان وزرای نفت و نیرو در این زمینه افزود: در این زمینه باید مجلس و دولت به همراه نخبگان کشور توجه کرده و برای این موضوع چاره اندیشی دقیقی انجام دهند. البته دو وزارتخانه نفت و نیرو وظیفه دارند دو کار انجام دهند که نخست تامین انرژی پایدار در کشور است تا مردم بتوانند از این انرژی استفاده کنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: دوم اینکه امروز موضوع انرژی در بخش نفت و گاز و فرآورده‌های آن، مهمترین ثروت و پیشران کشور محسوب می‌شوند. البته ما در این بخش تولیدی انجام نمی‌دهیم. بلکه این انرژی نعمت خداوند است که به کشور عطا کرده و باید از این نعمت به بهترین شکل ممکن استفاده کنیم. به عبارتی وظیفه دوم این دو وزارتخانه این است که از این نعمت برای رشد اقتصادی، افزایش ارزش افزوده و رشد GDP کشور (تولید ناخالص داخلی) استفاده کنند.

وی با بیان اینکه در تابستان ۱۴۰۳ بیش از ۱۵ هزار مگاوات ناترازی در مصرف انرژی وجود داشت، تصریح کرد: طبق گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، در تابستان امسال صنایع کشور به میزان ۱.۵ درصد افت در تولید و رشد اقتصادی داشتند که به معنای خسارت به تولید کننده و خسارت به دولت است که دولت نمی‌تواند مالیات بگیرد و در حقیقت هم تولید کننده و هم دولت زمین خوردند.

قالیباف با بیان اینکه در حوزه گاز در زمستان سال ۱۴۰۲ به میزان ۲۵۰ میلیون متر مکعب ناترازی انرژی وجود داشت، یادآور شد: البته برای این موضوع صنعت تعطیل شد و افت فشار وجود داشت که خسارت داخلی محسوب می‌شود.

وی با اشاره به زمانی که وقتی دشمنانمان، کشور را تهدید می‌کردند ما می‌گفتیم نفت خود را به روی شما می‌بندیم و این اهرم تهدید کشوربود، تصریح کرد:، اما امروز کدام نفت را می‌بندیم و چه اهرمی داریم؟ حتی اگر تحریم هم نباشیم تکلیف ما در این حوزه روشن است و باید این موضوع جزو سیاستگذاری‌های کشور باشد و مجلس و دولت‌ها نسبت به آن مسئول هستند.

وی درباره سخنان وزیر مبنی بر وجود معضل حمل و نقل گفت: این موضوع نشان می‌دهد مسائل امروز ما بسیار پیچیده‌تر از سوزاندن یا نسوزاندن مازوت است. دوستان وزارت نفت و نیرو قول دادند تا با همکاری یکدیگر سوخت رسانی کنند تا قطعی برق نداشته باشیم. اما اگرسوخت هم برسد، آیا مشکل مردم حل می‌شود؟ 

قالیباف با اشاره به وجود چالش بزرگ کشور در عرصه انرژی عنوان کرد: همانگونه که بودجه را بودجه مردمی می‌دانیم و معتقدیم بودجه دولتی نیست باید بدانیم سایر مسائل کشور نیز اول مسأله مردم، دولت و مجلس است. اما حل این مشکل باید با عزم و اراده مجلس و دولت و همراهی مردم باشد.

رئیس قوه مقننه با بیان اینکه اگر دولتمردان پای کار باشند، مردم حتما پای کار خواهند بود و همکاری می‌کنند، گفت: مردم سختی‌های کوتاه مدت را به این امید که ۳ سال بعد مشکل آن‌ها به طور قطع حل می‌شود، تحمل می‌کنند. البته باید حدود ۳۰ درصد مشکل در سال اول حل شود که در غیر این صورت اعتماد نخواهند کرد.

وی با بیان اینکه این بحث‌ها را از دهه‌های ۸۰، ۹۰ و تا کنون همواره در صحن مجلس شنیده ایم که حاکی از اشکال نهادی در حوزه انرژی کشور بوده که باید حل شود، اظهار داشت: مجلس، دولت و مرکز پژوهش‌های مجلس باید با کار کارشناسی بحث نهادی را به صورت اساسی برطرف کننند و بپذیریم میان این دو وزارتخانه تعارض منافع وجود داشته و قدرت هماهنگی میان آن‌ها از دست مدیران ارشد و مسئولان عالی وزارتخانه‌ها خارج شده است.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دولت واردکننده منحصر به فرد فرآورده و تولیدکننده آن بوده که این موضوع را انحصاری کرده است، گفت: روزانه شاهد قاچاق بین ۲۵ تا ۳۰ میلیون لیتر فرآورده از کشور هستیم که بی تردید سازماندهی شده است و مراکز تولید و مصرف کنندگان اصلی، اولین تهیه کنندگان این قاچاق هستند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۶
1
40
پس برا خودتون دشمن درست نکنید.
محمد
|
Netherlands
|
۱۲:۵۶ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۶
0
32
جمع کردن دست و پای مفسدین کار ملت که نیست !!!!!!!!!!!!!
شوخی شون گرفته..........
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۶ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۶
0
35
آقای قالیباف مشخص نفرمودند ۳۰ میلیون لیتر فرآورده قاچاق چگونه از کشور خارج میشود؟؟ قطعا افراد با پژو شوتی و دبه بیست لیتری بصورت پیاده نمی‌توانند این حجم فرآورده را حمل کنند . ضمن اینکه این حجم از جابجایی چگونه مخفیانه حمل و نقل میشود؟؟ ای کاش یک نفر در رسانه ها این موضوع را دقیقا مشخص کند چون این مقدار بیش از نیاز وارداتی کشور است و اگر کنترل شود تقریبا موضوع ناترازی حل میشود
nader
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۱ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۶
1
21
جناب، برای رفع مشکل قاچاق سوخت میبایست مبادی و مسیرهای قاچاق مسدود گردد و گرنه با فرض رساندن قیمت سوخت به قیمت جهانی، هر دفعه (با توجه اعمال مدیریت های مشعشع کشور) که ارزش ریال کم شود باز هم احتمال قاچاق می رود پس مسیرها را باید بست چه فیزیکی و چه با تجهیزات و بصورت هوشمند.
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین