آفتابنیوز : آفتاب – سرویس بین الملل: وزیر دفاع امریکا که در امریکا به سر میبرد، دیروز در موسسه سیاستگذاری خاور نزدیک، در واشنگتن، از اختلاف خود با امریکا بر سر برنامه هستهای ایران سخن گفت. هیلاری کلینتون نیز در ملاقات با باراک، بر حل دیپلماتیک و مسالمت آمیز این موضوع تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، ایهود باراک، وزیر دفاع اسراییل، در خصوص نگرش اسراییل به موضوع هستهای ایران، با تاکید بر این نکته که اسراییل هرگز از امریکا درخواست نکرده است که برای این کشور بجنگد، گفت که در عین حال اسراییل نیازی به هماهنگی در همه امور با امریکا ندارد. وی همچنین معتقد است که اسراییل خود از پس ایران بر میآید، البته وی با جملهای این را تلویحا به عدم دخالت سایرین منوط کرد؛ آنجا که گفت: "ابزار را به ما بدهید، ما خود کارمان را انجام میدهیم".
وزیر دفاع اسراییل، درباره تاثیرات برنامه هستهای ایران، آن را به طور کلی چندان مهم ندانست و ادعا کرد که برنامههای اتمی ایران تغییر چندانی در منطقه ایجاد نمیکند اما از نگاه اسراییل، این موضوع را باید در چارچوب نظم منطقهای و پیامدهای آن در همه جهان مورد بررسی قرار داد.
در واقع، ایهود باراک، موضوع هستهای ایران را به امنیت جهانی مرتبط دانست و به نظر میرسد در راستای ایران هراسی که چند کشور غربی به ویژه ایالات متحده اخیرا در منطقه دنبال میکنند، حرکت کرده است. پروژهای که با تبلیغات بر استقرار سامانه موشکی ایران در چهار کشور حوزه خلیج فارس آغاز شد و با سفر هیلاری کلینتون به قطر و عربستان، به اوج خود رسید.
وزیر دفاع اسراییل، در عین حال ضمن این که به این موضوع اذعان داشت که ایران در صورت داشتن بمب اتم، بعید است که از آن در منطقه استفاده کند، تلویحا به تلافی کشورش نیز اشاره کرد. موضوعی که اسراییلیها در جنگ روانی در منطقه همواره از آن سخن گفتهاند. ضمنا وی نگفت که اسراییل چه نوع تلافیای خواهد کرد. ناگفته نماند که مقامات کشورمان نیز بارها بر این که اسراییل احتمالا بیش از 200 کلاهک هستهای دارد تاکید کرده و خواستار خاورمیانهای عاری از سلاحهای هستهای شدهاند. اسراییلیها با این بیانات نیز عملا خود را مسلح به بمب اتم نشان دادهاند، اما کشورهای غربی هیچگاه به این موضوع توجهی نشان ندادهاند.
ایهود باراک، همچنین در سخنان خود، از تصمیمات اوباما درباره تحریم بیشتر ایران حمایت کرد ولی خواستار آن شد که همه گزینهها درباره ایران بررسی شود. وی نیز مانند وزیر خارجه عربستان، تحمل صبر در برابر ایران را نداشت و از تحریمهای کوتاه و موثر سخن راند. وزیر خارجه عربستان نیز چندی قبل در ملاقات با هیلاری کلینتون، از تحریمهای کوتاه مدت و موثر در برابر ایران حمایت کرده بود. در عین حال هم باراک و هم سعودالفیصل، هر دو خواهان آن بودند که امریکا باید گزینههای جانشین نیز در این خصوص داشته باشد، موضوعی که بسیاری از تحلیلگران آن را مساوی با درخواست حمله نظامی میدانند.
ایهود باراک همچنین علیرغم اذعان به تحولات شدید در ایران، از فروپاشی نظام ناامید شده است. وی این را در سخنانی به وضوح بیان کرد، لذا طبیعی است که از ایالات متحده خواستار تلاشی بیش از تلاشهای فعلی باشد. در عین حال سخنان باراک نشان داد که اسراییل اساسا موضوع هستهای را بهانه و بازیچهای بیش قرار نداده و بیشتر به دنبال اهدافی چون سرنگونی نظام و فروپاشی ایران است.
این سخنان وزیر دفاع اسراییل در حالی است که وزارت خارجه امریکا دیروز همچنان بر مساله تحریم بر سر موضوعاتی خاص درباره ایران تاکید کرده بود. وزیر خارجه ایالات متحده امریکا، هیلاری کلینتون، نیز در ملاقات با باراک، بر حل مسالمت آمیز و دیپلماتیک موضوع هستهای ایران تاکید کرد.
به نظر میرسد اختلاف امریکا و اسراییل در برنامه هستهای ایران همچنان حل نشده و این دو کشور همچنان بر مسیرهای متفاوت یکدیگر پافشاری میکنند. در عین حال نباید از یاد برد که به هر حال این دو، در نهایت متحد استراتژیک یکدیگر هستند.
لطفا در دو جا اصلاح کنید