آفتابنیوز : نكته قابل توجه اين سفر اين بود كه روحاني در تمام سخنراني هاي خود بر دفاع از عملكرد خود و تيم مذاكره كننده پرونده هسته اي تأكيد داشت و با عباراتي كه تاكنون از وي شنيده نشده بود، به دفاع از عملكرد خود در پرونده هسته اي پرداخت.
وي درجمع اعضاي شوراهاي تأمين شهرستان هاي استان گيلان تأكيد كرد: من در پرونده هسته اي صددرصد خواسته هاي نظام را كسب كردم.
روحاني پرونده هسته اي را پل صراط مذاكره كنندگان هسته اي دانست كه به خوبي توانسته اند از آن عبور كرده و سربلند شوند.
دبير شوراي عالي امنيت ملي با تأكيد بر اين كه هيچ اقدام مهمي را بدون تأييد سران نظام و مقام معظم رهبري انجام نداديم گفت: پيروزي امروز نظام براساس تدابير رهبري و ديگر مسئولان عالي رتبه نظام صورت گرفت.
روحاني خاطرنشان كرد: ما از اروپا تقاضاي كمك نكرده و نمي كنيم و هدف ما از مذاكرات با سه كشور اروپايي تعامل با آنان بود. من مي دانم با سه وزير اروپايي مذاكره كردن چه دشواري هايي دارد گاهي مذاكرات شش ساعت به طور مداوم همراه با جنجال ادامه داشت و گاهي بر سر يك فرمول با دو وزير به توافق مي رسيديم اما وزير سوم آن را برهم مي زد.
روحاني همچنين در اين سفر فرصت را مغتنم شمرده و نسبت به انتقادات برخي افراد به تيم مذاكره كننده موضع گيري كرد.
روحاني با انتقاد شديد از انتقادات مطرح شده در برخي رسانه ها درخصوص مذاكرات هسته اي گفت: به عنوان شخص، خودم هيچ توقعي ندارم اما مي گويم رسانه هايي كه نگذاشتند اين پيروزي به مردم شناسانده شود ظلم بزرگي در حق نظام روا داشتند.
دبير شوراي عالي امنيت ملي گفت: عده اي نمي خواهند لبخند روي چهره مردم ايران باشد و از يك پيروزي بزرگ در عرصه بين المللي خوشحال باشند.
روحاني با تأكيد بر اين كه ما تا كنون در تاريخ انقلاب پرونده اي به اين عظمت نداشته ايم اظهار داشت: دو مذاكره مهم از ابتداي انقلاب داشتيم يكي در زمينه گروگان هاي آمريكايي با اين كشور و ديگر موضوع قطعنامه 598 با عراق كه آن هم به نتايج چندان مطلوبي دست نيافت.
دبير شوراي عالي امنيت ملي تأكيد كرد: پرونده هسته اي پل صراط مذاكره كنندگان هسته اي بود كه به خوبي از آن عبور كردند. روحاني تأكيد كرد: نظام اسلامي در پرونده هسته اي دقيق ترين و پيچيده ترين تدبير را طراحي و اجرا كرد كه ما مي توانيم به آن مباهات كنيم درمقابل كساني مي گفتند كه ما انقلابي عمل كرده و از همان ابتدا قطعنامه تند شوراي حكام عليه خود را رد كرده و برنامه هسته اي خود را ادامه دهيم كه اتفاقاً آمريكا نيز دقيقا همين را مي خواست.
وي تأكيد كرد: اين بهترين بهانه براي آمريكا بود كه با كارهايي كه برخي نام انقلابي بودن بر آن مي گذاشتند، پرونده هسته اي ما را به شوراي امنيت سازمان ملل ببرد.
روحاني همچنين از كساني كه طرح خروج از ان.پي.تي را ارائه كرده بودند انتقاد كرد و اظهار داشت: كساني كه مي گويند طرح موضوع خروج از ان.پي.تي انقلابي بود و اشكالي نداشت ما به شوراي امنيت برويم بايد مي دانستند اين موضوع هزينه هايي را بر ما تحميل مي كرد اما بايد با كمترين هزينه مطلوب ترين نتيجه را به دست مي آورديم. تلقي دنيا از خروج كشوري از ان.پي.تي اين است كه آن كشور به دنبال توليد سلاح هسته اي است. ما بايد ثابت مي كرديم به دنبال فعاليت صلح آميز هسته اي هستيم. براي اين منظور بايد به دنيا ثابت مي كرديم كه آمريكا دروغ مي گويد.
وي افزود: عده اي ادعا مي كردند اروپا دوست ما نيست و نمي توانيم با او تعامل كنيم اما به نظر ما مهم اين است كه هر كشوري براي دستيابي به منافع خود بتواند با كشورهاي غيردوست هم تعامل برقرار كند. جدا كردن اروپا از آمريكا كار سختي بود اما جمهوري اسلامي وارد اين بازي پيچيده شد.
دبير شوراي عالي امنيت ملي تأكيد كرد: ما امروز از اروپا مي خواهيم بين صادرات و واردات خودمان با آنها تعادل ايجاد كند و از آنها مي خواهيم به سرمايه گذاري در كشورمان بپردازند از طرفي فرض بگيريم كه مذاكرات هسته اي ما با اروپا به نتيجه هم نرسيد اما حداقل توانسته ايم نقشه هاي آمريكا را در طول دو سال گذشته نقش بر آب كنيم.
روحاني خاطرنشان كرد: امروز ما شاهديم كه تهديدات بوش عليه ايران توسط نزديكترين متحدان او رد مي شود و به كساني كه به اين روند اعتراض دارند مي گويم اين كه كشورهاي مهم و تأثيرگذار امروز با آمريكا مخالفت مي كنند يك پيروزي براي جمهوري اسلامي نيست؟
وي با تأكيد بر اين كه برخي حرف هاي مطرح شده در داخل دقيقاً شبيه حرف هاي دشمنان ما در خارج است گفت: ما امروز بيش از نصف بازي را گذرانده ايم و عده اي به جاي تشريح دستاوردهاي صورت گرفته مي گويند نصف ديگر بازي اميدواركننده نيست.
دبير شوراي عالي امنيت ملي تأكيد كرد: نبايد كساني با اغراض سياسي و جناحي نق زده و ذهن مردم را نسبت به اين دستاورد نظام مشوش كنند گرچه كساني هم كه نق مي زنند مي دانند ما در هيچ جا بدون مصوبه و تأييد حركت نكرديم و هر تصميم در سه لايه بررسي و بحث مورد دقت قرار گرفته و پس از آن اجرا مي شد.
روحاني تأكيد كرد: آن روزي كه بتوانيم و به ما اجازه دهند كه مذاكرات را به طور مشروح براي ملت منتشر كنيم حتما كتاب پرافتخار تاريخي براي ملت ما خواهد بود زيرا هيچ جا ما از موضع ذلت حرف نزده و در مقابل ديگران سر تعظيم فرود نياورديم.
دبير شوراي عالي امنيت ملي در ادامه خاطرنشان كرد: ما به تيم مذاكره كننده اجازه نداديم و نمي دهيم در مقابل طرف هايمان سر تعظيم فرود آورند. اروپا نيز زماني ناچار است به قدرت نظام جمهوري اسلامي و توانمندي تيم مذاكره كننده ما اعتراف داشته باشد. زيرا متن صحبت هاي مذاكره كنندگان ما و استراتژي ما براي مذاكره يك افتخار براي نظام بوده است.
وي درخصوص تهديدات آمريكا و احتمال حمله اين كشور به ايران گفت: حمله آمريكا يكي از فرض هايي است كه همواره وجود دارد اما بسيار بعيد است در شرايط فعلي صورت گيرد اما اگر بر فرض محال حمله اي صورت گيرد جواب حمله را با حمله مي دهيم.
روحاني گفت: طرح هاي ما براي مقابله با هر حمله اي آماده است و اين طرح ها به مسئولان اجرايي ابلاغ شده است.
دبير شوراي عالي امنيت ملي درخصوص امكان انجام مذاكره مستقيم با آمريكا گفت: زماني امكان مذاكره با آمريكا وجود دارد كه آمريكا از جايگاه سلطه طلبي خود پايين آمده و به عنوان يك كشور برابر در مقابل ايران قرار گرفته و صادقانه رفتار كند كه البته در آن صورت افق با وضع فعلي متفاوت خواهد بود اما امروز شرايط مناسبي براي اين مذاكره وجود ندارد.
حسن روحاني همچنين در همايش جوانان و چشم انداز بين المللي ايران اسلامي در رشت نيز با دفاع مجدد از عملكرد خود و تيم مذاكره هسته اي كشور گفت: نظام در پرونده هسته اي كار بزرگي انجام داد اما بايد فرمانده اي حيثيت خود را در طبق اخلاص گذاشته و من اين مسئوليت بزرگ را پذيرفتم.
روحاني گفت: گذشتن از جان، راحت و شيرين تر از گذشتن از حيثيت است و من با پذيرفتن مسئوليت پرونده هسته اي به خاطر منافع ملي كشورمان از حيثيت خود گذشتم.
وي خاطرنشان كرد: رئيس جمهور چند روز مصرا به اين موضوع اصرار مي كرد و من استنكاف مي كردم و مقام معظم رهبري نيز بر آن تأكيد فرمودند تا من اين مسئوليت را برعهده بگيرم و به سبب اداي تكليف وارد اين مذاكرات شوم.
روحاني گفت: من وارد صحنه اي شدم كه ابعاد آن مشخص نبوده و جاسوساني بودند كه برخي اطلاعات را در اختيار دشمنان قرار داده بودند و حتي در برخي موارد دوستاني نيز نتوانسته بودند اطلاعات را به خوبي حفظ كنند.
دبير شوراي عالي امنيت ملي گفت: براي نمونه يكي از اساتيدي كه در يكي از تأسيسات فعاليت داشت براي كمك به دانشجوي دوره دكتراي خود براي اتمام رساله اش او را به اين تأسيسات آورده بود و آن دانشجو به طور كامل جزئيات اين تأسيسات را در قالب رساله خود مطرح كرده و حتي عكس هايي از آن را نيز در آن رساله منتشر كرده بود.
وي تأكيد كرد: وقتي ابعاد مسأله روزي روشن شود كساني كه ايرادهاي بي اساس مي گيرند، شرمنده خواهند شد از سويي وقتي ما از گردنه اي به خوبي عبور كرديم نبايد وضع گذشته را فراموش كنيم.
روحاني تهديد اخير آمريكا را نگراني اين كشور از پيشرفت مذاكرات هسته اي ايران واروپا دانست و اظهار داشت: امروز در شرايطي قرار داريم كه تهديدهاي آمريكا به طور كامل طبل تو خالي بوده و از روي عصبانيت مطرح مي شود.
وي با تأكيد بر اين كه شرايط ايران به گونه اي نيست كه اسرائيل و يا آمريكا بتوانند اقدام نظامي عليه ايران را شكل دهند گفت: حضور مردم در صحنه در دهه فجر و راهپيمايي 22 بهمن و انتخابات رياست جمهوري نقش مهمي در خثني كردن توطئه هاي جديد آمريكا عليه ايران خواهد داشت.
اما برخي برخلاف شخص آقاي روحاني تصور مي كنند اين سفر در راستاي تبليغات انتخاباتي بوده و حسن روحاني قصد دارد خود را در آينده اي نزديك به عنوان يكي از كانديداهاي نهمين دوره رياست جمهوري مطرح كند، اما وي در بدو ورود به رشت گفت: اين سفر تنها به دعوت امام جمعه، استاندار و مسئولان شهر انجام شده است.
وي در عين حال احتمال كانديداتوري خود را در نكرد و گفت: در حال بررسي جوانب اين مسأله هستم اما هنوز به جمع بندي نهايي براي اعلام كانديداتوري خود نرسيدهام.
روحاني با تأكيد بر اين كه اگر بيش از 70 درصد مردم در انتخابات نهمين دوره رياست جمهوري شركت كنند منافع و امنيت ملي ما تضمين مي شود گفت: بايد همه به دنبال تحقق اين هدف باشيم.
وي گروه ها را در قبال انتخابات رياست جمهوري به سه گروه منفعل، فعال و غايب تقسيم بندي كرد و گفت: ما بايد بتوانيم منفعلان در انتخابات رياست جمهوري را به فعال تبديل كنيم.
دبير شوراي عالي امنيت ملي با تأكيد بر اين كه نبايد دل مردم را خالي كرد و اين تصور را ايجاد كرد كه رئيس جمهوري اختياري ندارد گفت: قانون اساسي به طور روشن اختيارات رئيس جمهوري را روشن كرده است.
وي تأكيد كرد: نبايد دلسوزان نظام و كشور در صحنه انتخابات غايب باشند و بايد سعي كنيم آنها را به صحنه بازگردانيم.
روحاني مانند بسياري ديگر از فعالان سياسي آينده انتخابات نهم را منوط به حضور يا عدم حضور هاشمي رفسنجاني دانست و گفت: بسياري از كساني كه تصميم به آمدن دارند منتظر تصميم هاشمي هستند تا تكليف خود را با حضور وي در صحنه انتخابات بدانند.
روحاني در اين سفر همچنين ديداري با اعضاي حزب اعتدال و توسعه دراستان گيلان داشت كه در اين ديدار بر نقش و جايگاه احزاب و ضرورت نهادينه شدن فعاليت احزاب تأكيد كرد.
به اعتقاد برخي از فعالان سياسي حسن روحاني با انجام سفرهاي استاني قصد دارد فضاي انتخاباتي و سياسي كشور را محك زده و براساس آن تصميم نهايي درخصوص حضورش در انتخابات نهمين دوره رياست جمهوري را اتخاذ كند.