کد خبر: ۹۸۷۷۲۵
تاریخ انتشار : ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۰:۴۸

جوان‌تر‌ها در مسیر ابتلا به سرطان

نشریه اکونومیست در مطلبی به نقل از پادکست هفتگی‌اش به این موضوع پرداخته که سن ابتلا به سرطان دارد به تدریج کمتر و کمتر می‌شود- و بنابراین این پرسش را مططرح کرده که چرا موارد ابتلا به سرطان در افراد جوان‌تر در سال‌های اخیر رو به افزایش بوده است؟
جوان‌تر‌ها در مسیر ابتلا به سرطان
آفتاب‌‌نیوز :

نشریه اکونومیست در مطلبی به نقل از پادکست هفتگی‌اش به این موضوع پرداخته که سن ابتلا به سرطان دارد به تدریج کمتر و کمتر می‌شود- و بنابراین این پرسش را مططرح کرده که چرا موارد ابتلا به سرطان در افراد جوان‌تر در سال‌های اخیر رو به افزایش بوده است؟

پادکست علم و فن‌آوری اکونومیست در هفته اخیر به این خبر اشاره کرده که محققان در تلاشند این موضوع را کشف کنند که چرا در سال‌های اخیر میزان ابتلا به سرطان در افراد کمتر از ۵۰ سال به طرز چشمگیری افزایش یافته و بیشتر شده است.

در چند دهه اخیر شمار جوانان و افراد کمتر از ۵۰ سالی که به یکی الز انواع سرطان مبتلا شده‌اند، افزایش دراماتیک و چشمگیری داشته است. افزایشی محسوس و نگران‌کننده که بسیاری از موارد ابتلا را نمی‌توان با توجه به مسایل و مواردی، چون تاریخچه و سابقه خانوادگی بیماری یا عامل سبک زندگی توضیح داد و توجیه کرد. در واقع اگر دانشمندان مواردی، چون تاریخچه و سابقه خانوادگی و استعداد ژنتیک هر فردی برای ابتلا به یک سری بیماری خاص و سبک زندگی افراد- و مسایلی مانند کشیدن یا نکشیدن سیگار، نوشیدن یا ننوشیدن الکل یا خوردن غذا‌های ناسالم- را فاکتور‌هایی مهم در زمینه سنجش میزان احتمال ابتلای افراد مختلف به سرطان در نظر می‌گیرند؛ در مورد افزایش تعداد مبتلایان به سرطان در سنین کمتر از پنجاه سال این نکات کارآمدی خود را از دست می‌دهند و نمی‌توان مبتلایان را پیش‌بینی کرد، به خصوص که اکثریت قابل توجهی از آنان درگیر عادات یا سوابقی نیستند که افراد را در معرض خطر بیشتری برای ابتلا قرار می‌دهد.

بنابراین؛ موضوع افزایش ابتلای زودرس به بیماری سرطان را نه تنها با توجه به چیز‌هایی که از قبل می‌دانستیم، نمی‌توان توضیح داد؛ بلکه حتی می‌توان گفت که این توضیحات به نوعی می‌تواند معمای غیرقابل حلی را باعث شود. با این حال سرنخ‌هایی در مطالعات اخیر به دست آمده که حکایت از این می‌کنند که احتمال دارد این موارد بی‌ارتباط با مسایل محیط زیستی و اقلیمی نباشد. سرنخ‌هایی که حتی اگر به پرسش‌های موجود پاسخ ندهند، می‌توانند این پرسش را مطرح کنند که آیا همه چیز زیر سر نوعی مواجهه محیطی نیست- و این موضوع نمی‌تواند برخی از موارد و دلایل ابتلا به این بیماری در سنین پائین را توضیح دهد؟!

این پرسش جواب‌های مختلفی می‌تواند داشته باشد. با این حال این واقعیات که سرطان عمدتا به دلیل عوامل زیستی، محیطی و سبک زندگی بیشتر در میان افراد مسن‌تر شایع است؛ سرنخ‌هایی در اختیار می‌گذارد که می‌توان با کمک آنها این موضوع را که چرا و چگونه جوانان بدون هیچ زمینه خانوادگی، بیش از پیش مبتلا به سرطان می‌شوند توضیح داد!

جوابی که متخصصان سرطان به این موضوع می‌دهند، عوامل ژنتیکی ارثی مانند جهش‌های بی‌آر‌سی‌ای۱ و بی‌آر‌سی‌ای ۲ و مسایل زیست‌محیطی و اقلیمی است.

سازمان بهداشت جهانی البته چاقی را نیز به دلیل ایجاد اختلالات هورمونی و التهابات گوناگون، از عوامل موثر بر افزایش خطر ابتلا به سرطان به شمار آورده است. نشریه پزشکی لنست نیز به این موضوع اشاره کرده که ۱۰ مورد از ۱۷ نوع سرطانی که در میان جوانان افزایش یافته، به چاقی مربوط است- که از آن جمله می‌توان به سرطان کلیه، تخمدان، کبد، پانکراس و کیسه صفرا اشاره کرد.

منبع: شفقنا
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین