کد خبر: ۹۸۹۱۷۹
تاریخ انتشار : ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۴۶

زن افغان در فهرست «دانشمندان برجسته جهان»

«شکردخت جعفری»، فیزیک‌دان و دانشمند افغانستانی مقیم انگلیس، در یک افتخار جهانی به‌عنوان یکی از «دانشمندان برجسته جهان» معرفی شده است. این عنوان معتبر از سوی نهاد‌های بین‌المللی علمی به‌منظور الگوسازی و الهام‌بخشی به نسل آینده دانش‌پژوهان جهان اعطا شده است.
زن افغان در فهرست «دانشمندان برجسته جهان»
آفتاب‌‌نیوز :

به گزارش خبرگزای صدای افغان (آوا)، خانم شکردخت جعفری با انتشار این خبر در حساب فیسبوک خود، ضمن ابراز خوشحالی از این دستاورد، خطاب به جوانان افغانستان نوشت: «خود را دست‌کم نگیرید. تمرکزتان را بر ارتقای دانش و مهارت‌هایتان در سطح بین‌المللی بگذارید؛ افغانستان نیز می‌تواند در صحنه جهانی نماینده علمی داشته باشد.»
شکردخت جعفری نخستین دانشمند افغانستانی است که در سطح جهانی به‌صورت تخصصی در حوزه فیزیک پزشکی و رادیوتراپی تحقیق کرده و دست به نوآوری زده است.

او پس از فارغ الحصیلی از دانشگاه‌های داخل کشور، تحصیلات عالی خود را در دانشگاه سری (University of Surrey) بریتانیا دنبال کرد. مهم‌ترین اختراع او، توسعه و طراحی نوعی «دُزیمتر» ارزان‌قیمت است که برای اندازه‌گیری میزان اشعه دریافتی بیماران مبتلا به سرطان در طول درمان با پرتو درمانی (رادیوتراپی) استفاده می‌شود.

این اختراع که در نوع خود بی‌سابقه است، به دلیل کاهش چشم‌گیر هزینه‌ها و قابل استفاده بودن در کشور‌های فقیر و در حال توسعه، با استقبال گسترده‌ای مواجه شد و برای آن، جوایزی، چون جایزه نوآوری در مراقبت‌های بهداشتی، جایزه زنان نوآور بریتانیا و حمایت از سوی مراکز علمی اروپایی دریافت کرد.

جعفری نه تنها به‌عنوان دانشمند شناخته می‌شود، بلکه به نمادی از تلاش، پایداری و موفقیت زنان افغان در شرایط سخت تبدیل شده است. او همواره تأکید دارد که نباید «ریشه‌های افغان بودن» را فراموش کرد و از همه فرصت‌ها برای تغییر چهره علمی افغانستان باید بهره گرفت.

به باور کارشناسان، در شرایطی که افغانستان با چالش‌های بی‌سابقه در بخش آموزش و تحقیقات علمی مواجه است، موفقیت یک زن افغان در فهرست دانشمندان برجسته جهان، نماد توان بالقوه‌ای است که در جوانان این سرزمین وجود دارد.

جعفری نشان داده است که با انگیزه، پیگیری و باور به توانایی‌ها می‌توان در سطح بین‌المللی بدرخشید. او نه‌تنها یک چهره علمی، بلکه یک الگو و انگیزه‌بخش برای دختران و پسرانی است که رویا‌های علمی در سر دارند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین