کد خبر: ۱۵۵۰۶
تاریخ انتشار : ۰۵ مهر ۱۳۸۴ - ۲۳:۱۸

تلاش برای قانونی کردن کشت خشخاش

آفتاب‌‌نیوز : مقامات اين سازمان که نتايج بررسی های دوام دار خود در مورد وضعيت کشت خشخاش در افغانستان را در ۸۰۰ صفحه گزارش تهيه کرده اند می گويند که دولت افغانستان می تواند با صدور مجوز قانونی کشت خشخاش به کشاورزان، زمينه توليد اين داروها را فراهم کند.

امانويل رينريت، مسئول ارشد اين سازمان، برنامه های دولت افغانستان در مبارزه با مواد مخدر را "ناکام" خوانده و گفته است که سياستهای مبارزه با مواد مخدر در افغانستان، تمامی برنامه های انکشافی اين کشور را تحت شعاع خود قرار داده است.

او گفت که در حال حاضر برخورد افغانستان با پديده مواد مخدر "تهديدی برای آينده صلح و دموکراسی" اين کشور است و سبب خواهد شد کشاورزان افغان نسبت به دولت کشورشان "بی باور" شوند.

در همين حال آقای رينريت تاکيد می کند که صدور مجوز قانونی برای کشاورزان افغان در زمینه کشت خشخاش، می تواند افغانستان را به سوی ثبات سوق دهد.

او گفت: "اجرای اين طرح، در حقيقت نقشه راه برای دست يابی افغانستان به ثبات خواهد بود."

آنگونه که در يک اعلاميه منتشر شده از سوی اين سازمان آمده است، تا حالا برنامه های مشابهی در کشورهای آستراليا، فرانسه، هند و ترکيه نيز اجرا شده که ظاهرا نتايج موفقيت آميزی در پی داشته است.

خشخاش، نیم تولیدات کشاورزی افغانستان
افغانستان هم اکنون بزرگترين توليدکننده مواد مخدر در سطح جهان است. توليد خشخاش در افغانستان حدود نيم توليدات داخلی اين کشور را تشکيل می دهد.

نهادهای جهانی فعال در امور مبارزه با مواد مخدر گفته اند که تمامی مواد مخدری که در افغانستان توليد می شود در بازارهای اروپا، آسيا و آمريکا غير قانونی به فروش می رسد.

در حالی که به باور دست اندرکاران سازمان جهانی مشاورت در امور مواد مخدر، جهان به داروهای که با استفاده از مواد مخدر تهيه می شود نياز مبرم دارد. امانويل رينريت، مسئول ارشد اين سازمان گفت: "اين درد آور است که افغانستان، بزرگترين کشور توليد کننده مواد مخدر، به اين داروهای خيلی مهم تسکين دهنده درد، هيچ گونه دسترسی ندارد."

او همچنين تاکيد کرده است که در صورت اجرای اين برنامه، بايد انتقال مواد مخدر به مراکز تهيه دارو در تدابير شديد امنيتی صورت گيرد.

واکنش دولت
دولت افغانستان با استقبال از نشر اين گزارش گفته است که افغانستان در حال حاضر آماده اجرای چنين طرحی نيست. حبيب الله قادری، وزير مبارزه با مواد مخدر افغانستان عدم موجوديت "امنيت قناعت بخش" را از عمده ترين دلايلی خوانده است که می تواند مانع اجرای اين برنامه شود.

او گفت: "هيچ تضمينی وجود ندارد که از توليدات قانونی مواد مخدر در افغانستان به اهداف غيرقانونی استفاده نشود." آقای قادری افزود: "ما اين پيشنهاد را نمی توانيم بپذيريم چون در نبود يک ميکانيسم ناظر و کنترل کننده، دور از امکان نيست که مواد مخدر قانونی، باز هم به کشورهای غربی قاچاق شود."

وزارت مبارزه عليه مواد مخدر افغانستان در اين اعلاميه تاکيد کرده است که اجرای اين طرح در افغانستان به زمان بيشتری نياز دارد. دولت افغانستان اخيرا به منظور نابودی کشتزارهای خشخاش، بيش از هر زمان ديگر مقامات محلی دولتی در ولايات اين کشور را تحت فشار قرار داده است.

ظرف بيش از دو سال گذشته، دولت افغانستان از راه های مختلفی تلاش کرده کشت خشخاش در اين کشور را کاهش دهد اما به نظر می رسد این معضل هنوز هم به عنوان بزرگترین چالش سر راه برنامه های انکشافی دولت این کشور قرار دارد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین