آفتابنیوز : 
روماني و بلغارستان به طور همزمان در ۲۵آوريل سال جاري قراردادهاي عضويت با اتحاديه اروپا را امضا كردند كه در صورت تحقق معيارها و خواسته هاي اتحاديه اروپا ميتوانند در زمان تعيين شده در سال ۲۰۰۷به عضويت اين اتحاديه درآيند.
"ماريا ميتل ماير ويس" خبرنگار اعزامي روزنامه پرسه به روماني مي نويسد: به همين دليل دولت بخارست تلاش دارد مشكلات عظيم اين كشور رادر مسير عضويت اتحاديه اروپا از جمله آلودگي محيط زيست، وضعيت بهداشتي، فقر، تفاوت درآمدها، نقايص ساختار اقتصادي و فساد اداري و اجتماعي را حل كند.
"اشتفان شوتاك" دبيركل روماني در امور اتحاديه اروپا ميگويد: فساد در همه جا وجود دارد و به عنوان اصليترين مشكل كنوني كشور محسوب ميشود.
وي به افزايش آمار بيكاري در جنوب و شرق روماني اشاره كرد و افزود:
يك چهارم فعاليتهاي اقتصادي روماني تنها در بخارست و اطراف آن جريان دارد.
اين كارشناس ميگويد: بر خلاف جنوب و شرق، امكان رشد اقتصادي در غرب روماني بسيار خوب است، زيرا شركتهاي خارجي توجه خود را بيشتر به اين مناطق متمركز كردهاند.
حد متوسط درآمد در روماني ۲۰۰يورو در ماه است و در مناطق روستايي اين مبلغ ماهانه به يك صد يورو ميرسد.
"فرانس روسلر" كارشناس اتاق كار اقتصاد اتريش مينويسد: يكي از مسايلي كه سرمايهگذاران خارجي را به سمت روماني جلب كرده، درآمد اندك كارگران در اين كشور است.
وي ميگويد: روماني به عنوان "چين اروپا" قلمداد ميشود، هر چند كه رومانياييها دوست ندارند چنين تلقي درباره كشورشان بشنوند.
به گفته اين كارشناس اقتصادي، هم اكنون سه هزار و ۵۰۰شركت اتريشي در بخارست، بندر كنستانتيا و غرب اين كشور كه بسياري از مردم به زبان آلماني صحبت ميكنند، فعاليت دارند.
بزرگترين سرمايهگذاري اتريش در بخش گاز و نفت در شركت "پتروم" روماني انجام گرفته است.
اين شركت رومانيايي از سوي شركت ملي نفت و گاز "او.ام.فا" اتريش به ارزش ۱/۵ميليارد يورو خريداري شده است.
به رغم تلاشهاي روماني براي انجام اصلاحات ضروري در كشور، دولت بخارست بارها از سوي كميسيون اتحاديه اروپا مورد انتقاد قرار گرفته است.
به همين دليل بر اساس يك ماده الحاقي از سوي اتحاديه اروپا، در صورت عدم انجام به موقع اصلاحات درخواست شده، عضويت روماني يك سال به عقب خواهد افتاد.
"كالين پوپسكو تاريچينو" نخست وزير روماني تاكيد كرده است: دولت بخارست توانايي تحقق همه شرايط و وظايف خود نسبت به اتحاديه اروپا را دارد و در تاريخ تعيين شده ميتواند به عضويت اين اتحاديه درآيد.
تاريچينو خواستار ارزشيابي درست و صادقانه از سوي كميسيون اتحاديه اروپا درباره عملكرد و تلاشهاي روماني است.