کد خبر: ۴۸۰۸۶
تاریخ انتشار : ۰۶ تير ۱۳۸۵ - ۱۲:۴۵

تأسیس شرکت گازی مشترک ایران – روسیه

آفتاب‌‌نیوز : به گزارش آسوشیتدپرس، الکسی میلر مدیر اجرایی گاز پروم در مسکو با نژاد حسینیان معاون وزیر نفت ایران دیدار کرد و به بررسی همکاری دو کشور در زمینه نفت و گاز از جمله پروژه های مشترک، توسعه منابع جدید، حمل و نقل و فروش گاز طبیعی پرداخت. 

گاز پروم سپس اعلام کرد که دو طرف توافق کرده اند که امکان تأسیس شرکت مشترک ایران – روسیه را برای اجرای این پروژه ها بررسی کنند.
 
آسوشیتد پرس می نویسد که به رغم نگرانی های جهانی از برنامه هسته ای ایران، روسیه هم چنان به روابط نزدیک خود با این کشور ادامه داده است و در حال حاضر مسکو قراردادی چند صد میلیون دلاری با تهران برای ساخت نیروگاه اتمی بوشهر دارد. 

به گزارش ریانووستی رئیس آژانس انرژی اتمی روسیه هم گفته که کار ساخت این نیروگاه ادامه دارد و در سال 2007 تکمیل خواهد شد. وی هم چنین به خواست ایران برای سرعت بخشیدن به کار اشاره کرده و گفته که کار ساخت نیروگاه طبق برنامه پیش خواهد رفت.
 
دیدار میان نژاد حسینیان و میلر در دفتر گاز پروم در مسکو یک روز پس از آن صورت می گیرد که وزیری هامانه، وزیر نفت ایران تهدید کرده بود که اگر به ایران به سبب مناقشه هسته ای کشور تعرضی صورت گیرد، صادرات نفت در جهان دچار مشکل می شود.
 
مسأله مشارکت گازی ایران و روسیه نخستین بار از سوی ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در دیدار با محمود احمدی نژاد همتایی ایرانی خود در حاشیه اجلاس شانگهای مطرح شد که در آن پوتین به آمادگی مسکو برای مشارکت در ساخت خط لوله صلح (ایران – هند – پاکستان)‌ اشاره کرده و گفته بود که از نظر روسیه این پروژه کاملا قابل اجراست. وی هم چنین به پروژه مشترک گازی میان دو کشور اشاره کرده و آن را در دست بررسی ذکر کرده بود. 

پروژه خط لوله صلح از ابتدا با مخالفت های شدید آمریکا مواجه بوده ولی روسیه که یکی از مخالفان تحریم ایران در مناقشه هسته ای این کشور است، قصد دارد به رغم تمامی مخالفت های شدید آمریکا روابط اقتصادی خود را با ایران گسترش دهد. 

شرکای اتمی، شریک گازی هم می شوند(کلیک کنید)

مجلس دومای روسیه هم از پیشنهاد مسکو برای همکاری مشترک با ایران استقبال کرده و سخنگوی پوتین هم آن را کمک به تأمین امنیت انرژی در جهان دانسته است که عرضه پایدار انرژی را در بازارها تضمین می کند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین