کد خبر: ۷۴۴۸۶
تاریخ انتشار : ۱۰ ارديبهشت ۱۳۸۷ - ۱۶:۲۸
رییس پلیس آگاهی استان خوزستان:

بیش از 40 درصد قتل‌ها در خوزستان ناموسی است

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: سرهنگ مختاری‌فرد در گفت‌وگو با ایسناگفت: «بر اساس گزارش‌های موجود، سن اغلب دختران و زنان گمشده 15 تا 20 سال بوده و عملیات و بررسی‌های پلیس در این موارد، منتج به این می‌شود كه افراد گمشده، اغلب از خانه فرار كرده‌اند».

وی در ادامه در تشریح جرایم جنایی استان خوزستان، تصریح كرد: «آدم‌ربایی كمترین آمار را در میان جرایم جنایی استان خوزستان به خود اختصاص می‌دهد؛ به طوری كه در یك سال، به طور میانگین پنج مورد آدم‌ربایی اتفاق افتاده كه بیشتر هم به علت اختلافات مالی بوده‌ است».

سرهنگ مختاری‌فرد در ادامه با ابراز تاسف از افزایش آمار قتل نفس در خوزستان بویژه در اهواز، در عین حال گفت: «خوشبختانه پلیس آگاهی تا كنون توانسته 79 درصد این جرایم را كشف كند».

وی، بیشترین آمار «تجاوز به عنف» در استان خوزستان را پس از آبادان، مربوط به اهواز دانست و گفت: «مجرمان به شیوه‌های متفاوت، در پوشش مسافركش‌، افراد را از مركز شهر می‌ربایند و به حاشیه شهرها می‌برند».

به گفته وی، استان خوزستان در میان سایر استانهای كشور، در ارتكاب جرم تجاوز به عنف، در رده‌های دهم و گاه یازدهم و استان‌های اصفهان، تهران و شیراز در رتبه‌های نخست قرار دارند.

رییس پلیس آگاهی استان خوزستان در همین ارتباط خبر داد: «اخیرا اعضای باند متجاوزان به عنف در استان با بیش از 16 فقره جرم دستگیر شده‌اند».

وی، سن این متهمان را بین 20 تا 28 سال عنوان و نسبت به كاهش سن مجرمان تجاوز به عنف در استان ابراز تاسف كرد.

سرهنگ مختاری‌فرد در ادامه گفت‌ بیش از40 درصد قتل‌ها در خوزستان را از نوع ناموسی توصیف و اعلام كرد: «استان خوزستان، از نظر آمار قتل‌های ناموسی، پس از استان سیستان‌وبلوچستان، در رتبه دوم كشوری قرار دارد».

وی گفت: «از آن جا كه در این نوع قتل‌ها معمولا ولی‌ دم، خود، قاتل است، حداكثر مجازات برای متهم، هشت سال زندان است».

سرهنگ مختاری‌فرد در ادامه، به سن كیف‌قاپی در استان خوزستان اشاره كرد و گفت: «سن كیف‌قاپی در استان، بین 16 تا 20 سال است كه اگر برخورد جدی و اعمال مجازات لازم در مورد كیف‌قاپان صورت نگیرد، این افراد در آینده به سرقت‌های بزرگ روی می‌آورند و در این زمینه ما معتقدیم كه مجازات در برخی موارد، متناسب با نوع جرم نیست».

وی ادامه داد: «سال گذشته نیروی انتظامی تحقیقی مبنی بر عوامل موثر در بروزجرم به عمل ‌آورد و طبق آن، صداوسیما سه درصد، آموزش و پرورش پنج درصد و صنوف 20 درصد در بروز جرم موثرند كه برای رفع این موارد باید فرهنگ‌سازی درستی صورت گیرد و هر یك از این نهاد‌ها نسبت به سهمی كه در بروز جرم دارند، باید با اجرای طرح‌ها و برنامه‌های كارشناسی شده، این مساله را جبران كنند».

به اعتقاد رییس پلیس آگاهی خوزستان، جرم و ایجاد ناامنی، چیزی نیست كه بتوان به ‌سادگی از كنار آن گذشت و باید بررسی كرد كه چرا یك جوان در سن 15 سالگی اقدام به سرقت كرده و یا مرتكب جرم می‌شود؟ چرا مجازاتی كه توسط دستگاه‌های قضایی تایید شده، گاهی به طور كامل اجرا نمی‌شود؟ چند زندانی محكوم به قصاص در زندان‌های كشور داریم كه حكم آن‌ها با آن كه تائید شده، اما به اجرا درنیامده است؟

وی با بیان این كه گنجایش زندان‌های ما بسیار كم است، خاطرنشان كرد: «بیشتر ایده‌های جرایم بعدی یك مجرم پس از طی محكومیت، در زندان شكل می‌گیرد و از سویی دیگر لازم است، برای جرایم تاثیرگذار مجازات شدیدی اعمال شود».

رییس پلیس آگاهی استان خوزستان در مورد وجود سلاح‌های غیرمجاز در استان علی‌رغم كشف پیوسته آن، گفت: «خوزستان با كشوری مانند عراق هم‌مرز است و در این كشور سلاح‌های زیادی یافت می‌شود. دشمن نیز در آن سوی مرزها می‌خواهد، كشور ما ناامن باشد؛ بنابراین سلاح‌ها براحتی در كشور عراق خرید و فروش شده و غیرقانونی وارد خوزستان می‌شود».

وی با اشاره به وضعیت خوب استان خوزستان از نظر پایین بودن نرخ جرایم رایانه‌ای، خبر داد: «پلیس آگاهی خوزستان موفق شد، میزان كشف جعل در خوزستان را به 52 درصد افزایش دهد. همچنین كشف كلاهبرداری در خوزستان 15 درصد رشد یافته است».
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین