آفتابنیوز : آفتاب: دبیر کل جامعه اسلامی اصناف و بازار معتقد است تعطیلی بازار را کسانی کلید زدند که افزایش ۷۰ درصدی مالیات را مطرح کردند.
احمدی کریمی اصفهانی، دبیر کل جامعه اسلامی اصناف و بازار، طی گفتگویی پیرامون تعطیلی های دو هفته گذشته بازار تهران و شهرهای دیگر، این اعتراضات را به کل “غیرسیاسی” خواند و تاکید کرد “اینکه بازار پس از سی سال تعطیل میشود سیاسی است؛ اما دوباری هم که بازار تعطیل شد، فقط اعتراض صنفی به مالیات بود؛ دوستان ناآگاه ما این موضوع را سیاسی جلوه ندهند. ”
دبیر کل جامعه اسلامی اصناف و بازار، با بیان اینکه “دولت بهتر از این میتوانست مشکل اخیر مالیات اصناف را مدیریت کند تا به این شکل این اتفاقها نیفتد”، خاطرنشان کرد “خوب مدیریت نکردن بود که سبب بروز این مشکلات شد و آن وضعیت به وجود آمد. مالیات که همواره وجود داشته است و با تعاملهایی که صورت گرفته است هیچ گونه مشکلی خودنمایی نکرده است. حتی در اعتراض به مالیات بر ارزش افزوده که سه سال پیش اتفاق افتاد اصناف به خود موضوع اعتراض نداشتند بلکه آن چیزی که جای گلایه برای آنان گذاشته بود به عدم اطلاعرسانی ارتباط پیدا میکرد.”
این فعال صنفی اصولگرا افزود “در گذر زمان آگاهیهای لازم به وجود آمد و دیگر مشکلی هم وجود ندارد. آن افرادی که اعلام کردند مالیات اصناف باید هفتاد درصد افزاش پیدا کند، کلید این تعطیلی را زدند. هرچند بعدها تکذیب شد اما متن اظهار نظرهای آنان بر خروجی رسانههای مختلف قرار گرفته است. اگر چیزی نبوده است چه معنی دارد که این مسائل مطرح شود؟
این فعال صنفی، با اشاره به سرمقالۀ روز ٢۷ تیر روزنامه کیهان، که حسین شریعتمداری ، نوشته بود که “که اگر بازار تعطیل شود نه تنها ضرری متوجه اقتصاد کشور نمی شود که شاید به نفع اقتصاد هم باشد”، گفت “عین بیتقوایی است که بازاریان را افرادی شکم گنده بدانیم. هرچند در مطلب این روزنامه مسائل مثبتی هم وجود داشت اما باید به این موضوع توجه میکرد که تجار بخشی از ارکان اقتصاد کشور هستند و باید با آنها درست برخورد کرد. به شخصه نمیتوانم این قضیه را انکار کنم که ممکن است در هر قشری آدمهای ناسالمی وجود داشته باشند اما نباید به کل مجموعه توهین کرد. باید در این رابطه اصلاحی حرکت کرد. موضوعی که در این میان وجود داشت این بود که مطلب این روزنامه داشت دوباره کلید بسته شدن بازار را میزد که تلاش کردیم تا این اتفاق نیفتد.”
گفتنی است بعد از اعتراضات منتهی به ناآرامی و بسته شدن بازار تهران،کسبۀ بازار شهرهایی چون تبریز، اصفهان و مشهد نیز، به این حرکت اعتراضی پیوستند، تا درنهایت منجر به عقب نشینی سازمان مالیاتی در زمینه افزایش هفتاد درصدی مالیات گردید.