کد خبر: ۳۰۹۶۸۴
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار : ۰۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۸:۴۷

در سازمان هواشناسی چه خبر است؟/یک ادعا: تعداد کشته‌های سیل بیش از 120 نفر بود

یک جبهه هوای خنک و پرباران در چند روز گذشته وارد کشور شد و همزمان به طور غیرمترقبه و بحرانی، ده استان کشور درگیر مشکلات عجیب و غریبی شدند.
آفتاب‌‌نیوز :
 قدس‌آنلاین در ادامه نوشت: سیل آمد، کوه ریزش کرد، جاده‌ها مسدود شد، ساختمانهای چند طبقه در حاشیه رودخانه ویران و تاکنون که این یادداشت را می‌نویسم 120 نفر جان خود را از دست داده و بیشتر از این شمار ناپدید شده و ده‌ها تن نیز مجروح و مصدوم  شده‌اند. حتماً شما در فیلمهای سینمایی و حتی اخبار معمول رسانه‌ها، بارها دیده‌اید که مثلاً در ممالک دیگر دنیا نزدیک شدن یک گردباد را با ذکر سرعت دقیق و پیامدهای احتمالی آن خبر می‌‌دهند و پیشاپیش هشدارهای لازم داده می‌شود. سؤال این است که در دنیای امروز با وجود فناوری‌هایی که قریب به اتفاق این پدیده‌های جوی را با جزییات دقیق پیش‌بینی می‌کنند و می‌شود پیشاپیش همه نوع آمادگی را اتخاذ کرد، چرا در کشور ما چنین نمی‌شود؟!
 
برای رسیدن به پاسخ این پرسش، دوشنبه شب در شبکه خبر رسانه ملی، جمعی از مسؤولان را گرد آورده بودند و هر چه مجری اصرار می‌کرد تا آنها معلوم کنند آیا در روزهای پیش از حادثه، مراکز هواشناسی هشدارهای لازم را داده بودند یا خیر، هیچ‌کدام پاسخ درستی ندادند. تنها یکی از مسؤولان آتش‌‌نشانی کشور بود که بصراحت اعلام کرد، هیچ هشداری به آنها داده نشده بود. بدیهی است اگر چنین می‌شد، پلیس راه باید جاده‌های پرخطر کوهستان مانند جاده چالوس را مسدود می‌کرد و امروز احتمالاً شاهد چنین تلفات تأسفباری نبودیم و هموطنان از دست رفته در کنار خانواده‌هایشان بودند.
 
در تهران هم طوفان گرد و غبار ناگهان روز را بر مرکزنشینان به شبی تار تبدیل کرد و البته در آنجا نیز کسی از پیش آمادگی لازم را نداشت. بی‌گمان در دنیایی که کوچکترین جزییات پدیده‌های جوی قابل پیش‌بینی و اطلاع‌رسانی است، اشاره به هوای ناپایدار و بارشهای پراکنده، همراه با گرد و غبار و... هشدار تلقی نمی‌شود، زیرا در نیمی از روزهای سال مردم، این جملات را از زبان مجریان هواشناسی در صدا و سیما می‌شنوند. یکی از نکات مغفول در این حادثه تلخ، ساخت و ساز در حریم رودخانه‌ها بود که نتیجه آن فیلمهای تکان‌‌دهنده از شهرستان «سوادکوه» و فرو ریختن ساختمانهای چند طبقه بر اثر یک سیلاب تابستانی بود. چه کسی اجازه چنین ساخت و سازهایی را داده است؟ آیا این حادثه برای آنها مایه عبرت خواهد شد؟ برای مسؤولان مربوطه در دیگر مراکز مربوطه چطور؟ این نخستین بار نیست که ما چنین تاوانی برای عدم پیش‌بینی بهنگام پدیده‌های جوی می‌دهیم. اگر امکانات کافی نیست باید رسیدگی و تأمین شود و اگر مسؤولان ناتوانند و کارایی ندارند باید عزل شوند. تا کی باید جان مردم فدای این آزمون و خطاها شود؟

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۲۳ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۱
3
1
تعداد 120 نفر از کجا امده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۲۳ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۱
0
5
این سازمان هنر پیشه پرور است
ناشناس
|
France
|
۱۱:۲۱ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۰
0
0
یک موبایل اندروید برای سازمان هواشناسی بخرند حداقل از روی برنامه های غیر تجاری هواشناسی
چک کنن : )
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین