یک بررسی بر اثر بازبینی نظاممند پژوهشهای قبلی که در ژورنال BMC Public Health منتشر شده است، بیتحرکی بیش از شش ساعت در روز خطر دچار شدن به گردن درد را به میزان زیادی افزایش میدهد.
پژوهشگران چینی دادههای ۲۵ بررسی را که شامل بیش از ۴۳۰۰۰ شرکتکننده از ۱۳ کشور بود، تجزیهوتحلیل کردند. آنها رفتار بیتحرک را به عنوان فعالیت نشسته در ساعات بیداری که شامل مصرف کم انرژی است، از جمله رفتارهای مبتنی بر استفاده از صفحه نمایش مانند استفاده از تلفن همراه، رایانه یا تماشای تلویزیون، تعریف کردند.
این پژوهشگران دریافتند که استفاده از تلفن همراه پرخطرترین فعالیت مبتنی بر صفحه نمایش بود که احتمال درد گردن را ۸۲ درصد افزایش میداد. آنها دریافتند که افزایش احتمال درد گردن برای استفاده از کامپیوتر کمتر و در حد ۲۳ درصد است و تماشای تلویزیون خطر گردندرد را به طور قابلتوجهی افزایش نداده بود.
زمان نشستن بیشتر نیز با افزایش خطر ابتلا به درد گردن مطابقت داشت. در مقایسه با عدم انجام رفتارهای بیتحرک، نشستن به مدت چهار ساعت خطر درد گردن را ۴۵ درصد افزایش داد. در افرادی که بیش از شش ساعت در روز در وضعیت نشسته بودند، خطر درد گردن تقریباً ۸۸ درصد بیشتر از افرادی بود که بیتحرک نبودند.
نظر این پژوهشگران این است که استفاده گسترده از دستگاههای الکترونیکی - مانند رایانه، تبلت و تلفن همراه - باعث تغییر در فعالیتهای کاری و تفریحی شده و رفتار بیتحرک را افزایش داده است. این بررسی نشان داد که افراد اغلب هنگام استفاده از این دستگاهها گردن خود را خم و شانههای خود را جمع میکنند.
این پژوهشگران همچنین تغییرات سبک زندگی و تغییر فعالیتهای شغلی به کار آنلاین در طول همهگیری ویروس کرونا را به عنوان عوامل افزایش عادت به بیتحرکی ذکر کردند.
این پژوهشگران میگویند این عادتها میتوانند منجر به منقبض ماندن عضلات گردن و بالای کمر برای مدت طولانی شوند و تعادل میان طول و تنش آنها را مختل میکند. آنها نتیجه میگیرند: «این وضعیت میتواند مشکلات اسکلتی - عضلانی گوناگونی را بهویژه در ناحیه گردن ایجاد کند.»