پژوهشی تازه در دانشگاه علوم پزشکی تبریز نشان داده است که پیادهروی کوتاهمدت پس از صرف غذا، نقش موثری در بهبود حساسیت انسولینی و کاهش قند خون دارد. این مطالعه که روی ۱۲۰ فرد در معرض ابتلا به دیابت نوع ۲ انجام شد، نشان داد کسانی که بلافاصله پس از وعدههای غذایی به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه پیادهروی سبک داشتند، کاهش قابل توجهی در سطح قند خون پس از غذا (Postprandial glucose) تجربه کردند.
دکتر سجاد موسوی، متخصص غدد و متابولیسم و از پژوهشگران اصلی این مطالعه اعلام کرد: «حرکت عضلات در زمان کوتاه پس از غذا باعث جذب سریعتر گلوکز از جریان خون میشود و این مسأله بهویژه در افراد پیشدیابتی یا دارای اضافهوزن اهمیت زیادی دارد.»
وی افزود: «نکته مهم این است که نیازی به ورزش سنگین نیست. حتی پیادهروی با سرعت کم در خانه یا در محل کار میتواند مؤثر باشد. در مقابل، نشستن یا دراز کشیدن بلافاصله بعد از غذا خطر افزایش ناگهانی قند خون را افزایش میدهد.»
محققان توصیه میکنند این نوع پیادهروی حداقل دو بار در روز، پس از وعدههای اصلی انجام شود. این عادت ساده، در کنار تغذیه متعادل و کاهش مصرف قندهای ساده، میتواند یکی از ابزارهای کلیدی در پیشگیری از دیابت نوع ۲ در جامعه باشد.
منبع: بهداشت نیوز