کد خبر: ۱۰۰۲۷۱
تاریخ انتشار : ۰۷ خرداد ۱۳۸۹ - ۱۵:۰۴

پرسش‌و پاسخ‌های حقوقی

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب- سرویس اجتماعی: زندگی روزمره شهروندان و روابط اجتماعی گریزناپذیر آنها در قالب های حقوقی مبتنی بر قوانین و مقررات قابل مشاهده است. گرچه به طور معمول شهروندان کمتر این قالب‌‌ها و قوانین را می شناسند وبه آن توجه می‌کنند. چرا که برخی از این حقوق عمومی و اساسی چنان با زندگی اجتماعی آمیخته است که نیازی به درخواست آن از سوی شهروندان نیست.مانند حق حیات. اما بیشتر حقوق شهروندی اگر درخواست نشوند ممکن است محقق نشوند. مانند حق یا آزادی بیان، حق تشکیل گروه، حزب و انجمن و دیگر حقوق مدنی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی.

بنابراین ممکن است شهروندان هنگام اجرا یا بهره‌مندی ازهریک ازحقوق فردی و اجتماعی خود با مشکل یا مانعی از سوی دیگر شهروندان و اشخاص حقیقی و حقوقی حتی نهادهای عمومی و رسمی مواجه شوند. این موانع در شرایط دشوار گذار اقتصادی و یا سیاسی دو چندان می‌شود مانند چک‌های برگشتی یا افزایش طلاق و ... پس آشنایی شهروندان با حقوق خود و مراجعه به مشاور حقوقی و وکیل دادگستری به علت حرفه و دانش و تجربه در امور حقوقی می تواند در پیشگیری از اختلال در بهره مندی و اعمال حق یا بازپس گیری حق ازدست رفته موثر باشد.

مشاوران حقوقی سایت آفتاب نیوز برای دست‌یابی به این هدف آماده پاسخگویی به شهروندان علاقه‏مند است.

امور کیفری: بابک فرهی؛ وکیل پایه یک دادگستری و مدرس و مولف حقوق جزا و جرم شناسی farrahib@yahoo.com

رضا. الف – ابهر- رستورانی را با همکارانم اجاره کردیم. مالک ملک مدتی پیش درخواست کرد که بتواند از خودروی وانت من گاهی استفاده کند. اما اکنون مدتی است که با وجود درخواست مخالفت من نه تنها آن را باز نمی‌گرداند بلکه همچنان از آن استفاده می کند.آیا می‌توانم کار کنم؟

* پاسخ: دو راه دارید: 1- می‌توانید به دادگاه دادخواست استرداد ماشینتان را بدهید. برای او اظهارنامه بفرستید و پس دادن خودرو را بخواهید؛ 2- شکانت خیانت در امانت علیه او طرح کنید. البته راه بی دردسر این است که هرجا ماشین را دیدید بردارید ببرید. چون سند به نام شما است هیچ اتهامی متوجه شما نخواهد بود.

مهدی ماهورزاده- کارگر تاسیسات یک ساختمان بزرگ اداری هستم. اتاقی هم در اختیار من است. هفته پیش گوشی موبایل و کیف پولم گم شده ودر اتاقم نیست. به دو نفر از کسانی که در ساختمان کار می‌کنند مظنونم. علیه آنها شکایت کنم؟ اگر ثابت نشود کار آنها بوده جه می‌شود؟ مشکلی متوجه من است؟

* پاسخ: بله. طبق ماده 69 قانون آئین دادرسی کیفری شما می توانید از مظنونین هم شکایت کنید. ولی اگر نتوانید اتهام آنها را ثابت کنید آنها می‌توانند علیه شما به اتهام افترا شکایت کنند.

شاهین. ن- اسلامشهر- پس از 10سال زندگی مشترک با همسرم و داشتن یک پسر 8ساله متوجه شدم که همسرم علاوه بر بیماری وسواس به آب، با ترک منزل مشترک تلفنی با دو نفر دیگر تماس و دیدار دارد. تلفن مربوط به برادرش است و و از آن استفاده می کند. من او را با هر دو نفر و در ماشین آنها دیده‌ام، انکار می‌کند. می‌خواهم شکایت کنم. آیا می‌توانم؟ چه دلیلی لازم است؟ این رابطه نامشروع نیست؟

* پاسخ: می توانید شکایت کنید اما باید دلیل داشته باشید. اینها که گفته‌اید ادعای شماست و بدون اثبات بی‌نتیجه خواهد بود.بهتر است برای این موضوع دست کم شاهد داشته باشید. پرینت تماس‌های تلفنی هم مفید است و می‌تواند به شما کمک کند.

پریا سهرابی. تهران- خودروی سواری زانتیا که در اختیار من بود در مقابل منزل پدرم سرقت شده است. خودرو دزدگیر و قفل مرکز هم داشت. سند ماشین به نام همسرم اشت و او اینجا نیست. آیا من می‌توانم از طرف او شکایت کنم؟ یا باید وکیل بگیریم از طرف او؟ اول باید شکایت کنیم یا پلیس خودش پرونده را به دادگستری می‌دهد؟ چه کار کنیم که خودرو زودتر پیدا شود؟

* پاسخ: چون مالک خودرو نیستسد نمی توانید شکایت کنید و باید وکیل بگیرید. اول باید به دادسرای محل وقوع جرم (سرقت) شکایت کنید. دادسرا موضوع را به اطلاع اداره آگاهی نیروی انتظامی می‌رساند. راه خاصی هم برای زودتر پیداشدن ماشین وجود نداره و تا حدی هم بستگی به کیفیت رسیدگی و پی گیری افسر‌ی که پرونده به او ارجاع می‌شود دارد. 

ناشر. تهران- صاحب یک موسسه انتشاراتی هستم. مدتی پیش فردی خود را به عنوان نویسنده با واسطه یکی از آشنایان به من معرفی کرد تا کتابی از او چاپ کنیم. پس از تنظیم قراردا و انتشار کتاب و پرداخت حق‌التالیف نویسند، متوجه شدیم محتوای آن پیش از این با عنوانی دیگر توسط ناشر دیگری چاپ شده است. این حادثه اعتبار و حیثیت موسسه ما را مخدوش کرد و زیان هنگفتی به ما وارد کرد. آیا می توانیم علیه این فرد که با نیت قبلی چنین اقدامی مرتکب شده شکایت کنیم تا مجازات شود؟ با چه عنوانی و کجا مراجعه کنیم؟خسارت مادی و معنوی ما چه می شود؟

* پاسخ: امکان شکایت هست. باید در دادسرای محل ارتکاب جرم شکایت کنید. اگر به اتهام کلاهبرداری شکایت کنید بهتر است. در این صورت خود دادگاه متهم را به رد اصل پولی که دریافت کرده است محکوم می‌کند. بدیهی است که شما هم باید اعلام کنید چه میزان از شما کلاهبرداری شده است.

شرکت بزرگ تولید مواد خوراکی. قم- سه شریک هستیم که با سال‌ها کوشش و سرمایه‌گذاری کارخانه‌ای را برای تولید مواد خوراکی متنوع ایجاد کرده ایم. برای همین و پس از سالها نام وعلامت‌های تجاری شرکت و تولیدات‌مان مشهور شده اند و با تبلیغ مستقیم و غیرمستقیم به اصطلاح جا افتاده است. اکنون متوجه شده ایم در یکی از شهرستان ها محصولاتی تقلبی با نام شرکت و علامت‌های تجاری ما تولید و پخش می شود. راه‌حل قانونی چیست؟ آنها علامت استاندارد و پروانه ساخت و بهره برداری را هم جعل و استفاده کرده اند. می توانیم برای همه اینها شکایت کنیم؟ به دادسرای همان شهریتان یا دادگاه آنجا برویم؟ ممنون از جوابگویی.

* پاسخ: باید شکایت‌تان را در دادسرای تهران مطرح کنید. مگر اینکه در مرکز استان شما دادگاه خاصی برای رسیدگی به جرائم مربوط به علائم تجاری باشد که در این صورت باید در آنجا طرح شکایت کنید. در غیر این صورت باید به ناحیه 19 دادسرای تهران در خیابان شهید مطهری، نرسیده به خیابان جم مراجعه کنید که چند شعبه ویژه رسیدگی به این جرائم در آنجا مستقر هستند.

از طرف بهره‌برداران سردخانه مواد غذایی حومه تهران- با صاحب سردخانه برای مدت 5سال قرارداد بستیم تا مواد غذایی را به آنجا بیاوریم و نگهداری کنیم. درپایان سال پنجم بر سر تمدید قرارداد و متن قراردادهای‌مان اختلاف داریم. اما پیش از حل اختلاف مالک با ایجاد موانعی مقابل درب‌های ورودی سردخانه از ورود هر گونه مواد و بهره‌برداری از آن جلوگیری می کند. علاوه بر این با قطع برق و ممانعت از خروج کالاهای یخ زده باعث زیان ما شده است و ما نمی‌توانیم همه کالاها را در مدت کوتاهی خارج یا عرضه کنیم. می‌توانیم جلوی مالک را بگیریم؟ حق با کیست؟ ضرر ما چه می‌شود؟

* پاسخ: شما می‌توانید طبق ماده 690 قانون مجازات اسلامی به اتهام ممانعت از حق از مالک سردخانه شکایت کنید و دادسرا باید خارج از نوبت دستور رفع مزاحمت صادر کند. اگر بتوانید ثابت کنید بر اثر اقدام مالک ضرر به شما وارد شده است باید دادخواست به دادگاه حقوقی برای مطالبه آن هم بدهید.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۵۱ - ۱۳۹۱/۰۸/۲۴
0
0
سلام .خودروام تصادف کرده و حدود 7میلیون با احتساب قیمت افت خودرو خسارت خورده، مالک مقصر دارای بیمه شخص ثالث با سقف ریالی خسارت بدنه 3میلیون است به چه شکل وطبق کدام ماده قانونی میتوانم مابقی خسارت را از او بگیرم ؟ ایا نیاز به تامین دلیل قبل از اراده دادخواست هست ؟
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین