کد خبر: ۱۰۳۸۰۱
تاریخ انتشار : ۰۱ مرداد ۱۳۸۹ - ۱۸:۲۹
مدير عامل شركت مديريت منابع آب ايران:

وزارت نیرو پس از هدفمندی یارانه‌ها، هیچ هزینه‌ای برای آب در نظر نمی‌گیرد

70 درصد منابع آبی ايران تبخير می‌شود
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: سدسازی در ایران با استانداردهای اروپایی و آمریکایی متفاوت بوده و بر اساس تکنولوژی‌های داخل کشور اجرا می‌شود.

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران ضمن اعلام مطلب فوق در جمع نمایندگان رسانه‌های گروهی در زنجان افزود: ایران توانسته در عرصه سد‌سازی به دانش بومی دست یابد و تفاهم نامه‌هایی به منظور صدور مطالعات و خدمات مهندسی سدسازی ایران به کشورهای خاورمیانه امضا شده است. 

وی ادامه داد: سدسازی در ایران با استانداردهای اروپایی و آمریکایی متفاوت بوده و بر اساس تکنولوژی‌های داخل کشور اجرا می‌شود. 

الماسوندی ادامه داد: در حال حاضر به جز برخی ابزار دقیق سدسازی، تمامی تجهیزات مورد نیاز سدسازی در داخل کشور ساخته می‌شود و در تلاش هستیم با برنامه ریزیهای صورت گرفته در برنامه پنجم توسعه کشور صنعت سد سازی کشور در این بخش نیز به خود کفایی برسد. 

وی در بخش دیگری از سخنانش به وضعیت بارش در کشور اشاره کرد و با شااره به لزود اصلاح الگوی مصرف گفت: ایران به لحاظ وضعیت بارش در سال89 با توجه به اینکه از نظر اقلیمی که در یک ناحیه خشک و نیمه خشک آسیایی قرار دارد و بر اساس طول دوره آماری بارندگی متوسط در کشور 247 تا 250 میلی متر است. به گفته وی، اصلاح الگوی مصرف ابتدا باید در فرهنگ سازمانی آغاز شود زیرا ما مسئول و متولی هستیم و مردم تابع ما هستند و باید این سیر را از خودمان آغاز کنیم تا این تابع، یک تابع حقیقی باشد. 

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با اشاره به پیچیدگی‌های مسئله آب در ایران،گفت: ما در کشوری هستیم که یک سوم متوسط بارندگی جهان را دارد و در مقایسه با 880 میلی متر بارندگی جهانی، این میزان در ایران 247 میلی‌متر است ضمن آنکه عمده بارش های کشور در شمال‌غرب است و در بخش‌های مرکزی و بخش شرقی با کمترین بارش مواجه هستیم. 

الماسوندی ادامه داد: این پراکندگی‌ها کار ما را از لحاظ توزیع عادلانه پیچیده کرده است به‌خصوص آنکه 70 درصد منابع تبخیر می‌شود. 

وی گفت: در کشور ما 411 میلیارد متر مکعب حجم نزولات سالیانه و 298 میلیارد متر مکعب حجم تبخیر است و حداکثر آبی که در ایران به عنوان منابع تجدیدپذیر و قابل دسترس و برنامه‌ریزی محسوب می‌شود، 118 میلیارد متر مکعب خواهد بود. 

این مقام مسئول یکی دیگر از مشکلات توزیع آب در کشور را رشد جمعیت در سال های آینده عنوان کرد و افزود: جمعیت ایران در 20 سال آینده 100 میلیون نفر خواهد بود و با این منابع، سرانه آب 1200 متر مکعب به ازای هر نفر برآورد می‌شود در حالی که متوسط جهانی سرانه آب 7500 متر مکعب است و با 1200 متر مکعب باید همه تقاضاهای حال و آینده برنامه‌ریزی شود. 

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با بیان اینکه یک وظیفه نسبت به دوران خود و وظیفه سنگین‌تری نسبت به نسل آینده داریم، گفت: نظام جمهوری اسلامی باید در زمان آینده پایدار بماند که این پایداری در معیشت، رفاه و امنیت مردم است و منشا همه این مسایل به آب و مدیریت آب بازمی‌گردد. 

وی با تاکید بر لزوم رعایت اصلاح الگوی مصرف، گفت: در مجموع مصرف آب کشور ما 4/98 میلیارد متر مکعب آب است که 34 میلیارد متر مکعب جریان آب سطحی و مابقی آن از چشمه‌ها، قنوات و آب زیرزمینی تامین می‌شود که چیزی حدود 56 میلیارد متر مکعب است و اگر بیش از حد نیاز مصرف شود و فشار به منابع آب زیرزمینی وارد شود، دچار مشکل خواهیم شد. 

وی افزود: هم اکنون 4/88 میلیارد متر مکعب آب در بخش کشاورزی و 10 میلیارد مترمکعب در خدمات صنعتی، شرب و ... مصرف می‌شود، یعنی 90 درصد آب در بخش کشاورزی مصرف می‌شود که نشان‌ دهنده اهمیت و مسئولیت سنگینی است که وجود دارد. 

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: اساسی‌ترین محور بحث‌های اقتصادی، سیاسی، امنیتی، زیست محیطی، سلامت، بهداشت و درمان، در یک کلام موضوع آب است و ما به عنوان امانت‌دار و ساقیان آب در این کشور مسئولیت سنگینی را بر عهده داریم. 

او در خصوص قیمت آب پس از هدفمند کردن یارانه ها نیز گفت: وزارت نیرو هیچ هزینه ای برای آب نخواهد گرفت و مبلغی که برای هر خانوار در قبوض لحاظ می شود هزینه توزیع، انتقال و توزیع و آبرسانی به مشترکین است. 

به گفته وی 6 میلیارد تومان اعتبار به سدهای گلابر و تالوار اختصاص خواهد یافت و این اعتبار از محل فنی تامین می شود. 

وی ادامه داد: مصرف کنونی کشور در حال حاضر98.4 میلیارد متر مکب است که از میزان 34 میلیارد متر مکعب مربوط به جریانات سطحی و 64.4 میلیارد متر مکعب مربوط به منابع آبی است. 

الماسوندی افزود: مصرف در بخشهای مختلف (شرب ، صنایع و خدمات ) 10 میلیارد متر مکعب و کشاورزی88.4 میلیارد متر مکعب است که با توجه به نزولات و امکان استفاده از منابع آب در مهار سیلابها و منابع حداقل آب قابل استحصال در طول برنامه 5 و6 با احداث 271 سد مخزنی و اجرای طرحهای تغذیه مصنوعی 18 تا 20 میلیارد متر مکعب دیگر خواهد بود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین