آفتابنیوز : آفتاب: معاون پژوهشی پژوهشگاه زلزله شناسی و مهندسی زلزله با اشاره به زلزلههای کرمان و تربت حیدریه، گفت: این دو منطقه مناطق زلزلهخیز هستند و گسلهای آن همواره فعال بوده به گونهای که در این دو منطقه 87 سال پیش زلزلههای متوسطی رخ داده است.
دکتر مهدی زارع، با اشاره به زلزله امروز کرمان به جزئیات آن اشاره کرد و افزود: بزرگای این زلزله در کرمان 5 و8 درجه ریشتر بوده که در منطقه "لاله زار" در جنوب کرمان اتفاق افتاده است.
وی با تاکید بر اینکه در سال 1923 در این منطقه زلزله متوسطی رخ داده است، اظهار داشت: در 87 سال پیش در زلزلهای رخ داده که همانند زلزله امروز متوسط بوده است.
معاون پژوهشی پژوهشگاه زلزله شناسی و مهندسی زلزله با بیان اینکه این منطقه به عنوان منطقه زلزله خیز در فلات ایران معرفی میشود خاطرنشان کرد: گسلههای این منطقه در طول 100 سال اخیر فعال بوده است.
وی همچنین به زلزله روز گذشته تربت حیدریه اشاره کرد و ادامه داد: پهنه گسله این زلزله در منطقه "درونه" اتفاق افتاد. این گسله یکی از گسلههای مهم کشور است که در ساعت 6 و 20 دقیقه روز گذشته منطقه تربت حیدریه را لرزاند.
زارع با بیان اینکه در منطقه "کاج درخت" نزدیک "درونه" نیز در سال 1923 شاهد زلزله بوده است، اضافه کرد: منطقه کاج درخت در نزدیکی کاشمر است که در 87 سال پیش زلزلهای اتفاق افتاد.
معاون پژوهشی پژوهشگاه زلزلهشناسی و مهندسی زلزله تاکید کرد: دلیل زلزله روز گذشته تربیت حیدریه انحراف لغزش چپگرد گسله بوده است که با توجه به ساختار و مشخصال گسله این منطقه رخ دادن این زلزله قابل توجیه است.
وی با تاکید بر اینکه این دو زلزله تربیت حیدریه و کرمان ربطی به یکدیگر ندارند، یادآور شد: هر دو منطقه مناطق زلزله خیز هستند و دارای گسلههای فعال هستند.
پسلرزههای زلزله منطقه فارس ادامه دارد زارع همچنین به زلزله 30 تیر منطقه فارس اشاره کرد و گفت: این زلزله با بزرگای گشتاوری 8/5 در ساعت ۸ دقیقه بامداد روز 30 تیر به وقت محلی در منطقه پیرامون روستای "اهل" در غرب و جنوب غرب بستک در استان هرمزگان و در مرز این استان با استان فارس رخ داد.
وی با بیان اینکه گسل این زلزله مربوط به گسل زاگرس است ادامه داد: دادههای لرزه خیزی این منطقه نشان میدهد که پسلرزههای این زلزله در این منطقه همچنان ادامه دارد.