آفتابنیوز : آفتاب: محقق ایرانی دانشگاه واشنگتن که لنزهای بیونیکیاش آیندهای متفاوت را برای صنعت تولید لنزهای طبی جهان به ارمغان آورده لنزهای جدیدی را با توانایی ویژه نمایش دادن علائم حیاتی و سلامت افراد ابداع کرده است به طوری که میتوانید سلامتی را با چشمهایتان ببینید.
"بابک پرویز" دانشمند ایرانی دانشگاه واشنگتن که با ابداع لنزهای بیونیکیاش آینده استفاده از لنرزهای طبی را متحول کرده است اکنون با کمک فناوری نانو و ترکیب کردن ریز تجهیزات میکروسکوپی نوری، الکترونیکی و حسگرهای زیستی میتواند اطلاعات وضعیت سلامت فرد را بر روی لنزهای طبی نمایش دهد.
تصور کنید که میتوانید میزان گلوکز خونتان را بر روی لنزهای طبی خود ببینید.
پرویز 5 روز پیش ابداع جدید خود را در دو مرکز تحقیقات "لانگلی" ناسا و مرکز هوا فضای ویرجینیا معرفی کرده است.
وی به همراه تیمش با استفاده از فناوری نانو تجهیزات حسی، الکترونیکی و نوری را در لنزهای طبی ترکیب کرده است.
این لنزهای طبی در آینده قادر خواهند بود با استفاده از ساختار بیوشیمیایی سطح چشم علائم حیاتی و سلامت فردی را کنترل کرده و اطلاعات مربوط به آن را برای فردی که لنزها را به چشم دارد نمایش دهد.
پرویز میگوید: سطح چشم انسان مخزنی غنی از اطلاعات مرتبط با وضعیت بدن انسان است که با استفاده از آن و با کمک روشی غیر مضر میتوان آنچه در بدن در حال وقوع است را بدون نیاز به وارد شدن به بدن انسان، کنترل کرد.
پرویز میگوید در صورتی که نخواهید چنین اطلاعاتی را بر روی سطح لنزهای طبی خود ببینید، میتوانید اطلاعات به دست آمده توسط این سیستم را به تلفن همراه و یا پست الکترونیکی خود ارسال کنید.
پیش از این نیز بابک توانسته بود لنزهای طبی مجهز به آنتن و منابع نوری و رادیویی بسازد، این قطعات کار گذاشته شده درون لنزها به اندازهای کوچکند که به اندازه دانههای آرد دیده میشوند.
برای سر همبندی این لنزها بابک پرویز و تیمش لایههایی را به شکل لنزهای طبی برش داده و آن را در مایعی غوطه ور ساختند و تجهیزات میکروسکوپی را به صورت قطعات پازل بر روی آن قرار دادند. این قطعات پازلی شکل در نهایت با تغییر دما در جای خود تثبیت شدند.
در حال حاضر این لنزها بیشتر به لنزهای سخت شباهت دارند تا لنزهای نرم و میتوانند تکنقطههایی به رنگ آبی یا قرمز را نمایش دهند و هنوز به سطح لنزهای پیشرفته در حد آنچه در فیلمهایی مانند "ترمیناتور" نمایش داده میشدند، نرسیده است.
پرویز امیدوار است روزی انسانها بتوانند لنزهای طبیی به چشم داشته باشند که نمایشگرهای رایانه را نمایش دهند.
لنزهای جدید اکنون در حال سپری کردن دورههای آزمایشی هستند و تا زمانی که بتوان آنها را بر روی انسان آزمایش کرد، راه طولانی در پیش است.
بر اساس گزارش لس آنجلس تایمز، پرویز کاربردهای ممکن پزشکی برای این لنزها را کنترل قند خون، کلسترول، حرارت بدن، التهاب، عفونت و یا خستگی مضمن معرفی کرده است.
سازمان ملی علوم و شرکت مایکروسافت از حامیان بزرگ این پروژه بوده و صنایع لنزهای طبی و تولید کنندگان بازیهای رایانهای واکنشهای مثبتی به حاصل کار پرویز نشان دادهاند.
آفرين به هوش و امكانات