آفتابنیوز : آفتاب: صحبتهای آقای احمدینژاد در خصوص جایگاه مجلس از چند جهت قابل ایراد است و در این مدت منتظر بودم که ایشان از سفر آمریکا برگشته و یک جوری سخنان خود را اصلاح کنند که ظاهر امر نشاندهنده این است که وی بنای اصلاح سخنان خود را ندارد.
نماینده سمنان در واکنش به سخنان محمود احمدینژاد مبنیبر در راس امور نبودن مجلس خواستار مناظره با وی یا یکی از نمایندگان تامالاختیار او در این زمینه شد و گفت: اظهارات رئیسجمهور تنها در صورتی از سوی مجلس قابل گذشت است که ایشان سخنان خود را تصحیح کند.
"مصطفی کواکبیان" در گفت وگو با خبرنگار خانه ملت، در واکنش به سخنان رییس جمهور مبنی بر اینکه مجلس دیگر در راس امور نیست، گفت: صحبت های آقای احمدینژاد در خصوص جایگاه مجلس از چند جهت قابل ایراد است و در این مدت منتظر بودم که ایشان از سفر آمریکا برگشته و یک جوری سخنان خود را اصلاح کنند که ظاهر امر نشاندهنده این است که وی بنای اصلاح سخنان خود را ندارد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به موضع برخی خبرگزاریها، سایتها و مطبوعات حامی دولت در خصوص سخنان احمدینژاد اشاره کرد و گفت: این رسانهها خیلی طلبکارانه سخن گفته و چنین وانمود میکنند که هیچ اعتراضی نباید به سخنان رئیسجمهور شود.
کواکبیان به نطق 6 ماه پیش خود در صحن مجلس اشاره کرد و افزود: در آن نطق اعلام کردم اگر مجلس در راس امور باشد بسیاری از اتفاقات در کشور اتفاق نمی افتد و گفتن من در مقام اثبات بود اما گفته رئیس جمهور در مقام سقوط مجلس است که نباید مجلس در راس امور باشد.
نماینده سمنان با درخواست از صداوسیما برای اختصاص وقت به قوه مقننه برای پاسخ به اظهارات احمدینژاد درباره مجلس، به درخواست مناظره خود با احمدینژاد درباره مطرح شدن موضوع تکحزبی در کشور اشاره کرد و گفت: من درباره این دعوت هیچ پاسخی نشنیدم و در مورد اظهارات اخیر رئیسجمهور (در راس امور نبودن مجلس) هم آمادگی مناظره با وی و یا نماینده تامالاختیار ایشان را دارم، تا ببینیم مجلس در راس امور است یا خیر.
وی با بیان اینکه مجلس هشتم میتواند با یک اقدام عملی و قانونی همچون طرح سوال از احمدینژاد اثبات کند که در راس امور است، افزود: والا به نظر میرسد، اگر سخنان آقای احمدینژاد با واکنش قاطع و جدی خانه ملت مواجه نشود، تبعات جبرانناپذیری برای مجلس در پی خواهد داشت.
کواکبیان در ادامه به تشریح ایرادهای خود از سخنان احمدینژاد درباره در راس امور نبودن مجلس پرداخت و خاطرنشان کرد: اولا سخنان آقای احمدینژاد برخلاف منویات امام راحل است؛ چرا که ایشان در مقام تفسیر سخنان بنیانگذار انقلاب برآمدهاند.
عضو کمیسیون امنیت ملی به جایگاهی که حضرت امام(ره) در سیره عملی خود برای مجلس در نظر گرفته بودند، اشاره کرد و افزود: پیش از تشکیل مجمع تشخیص مصلحت، اگر دو سوم نمایندگان به قانونی که به ظاهر بر خلاف شرع بود؛ ولی بنا به مصلحت کشور لازم بود، رای میداد، آن قانون لازمالاجرا بوده که این امر نشانگر جایگاه رفیع خانه ملت است.
وی با اشاره به واگذاری اختیار تصمیمگیری در خصوص آزادی گروگانهای آمریکایی در اول انقلاب به مجلس، گفت: هر چند در ماجرای گروگانها امام راسا میتوانستند، تصمیم بگیرند، اما تصمیمگیری را به اختیار نمایندگان گذاشتند؛ چرا که مجلس را در راس امور میدانستند.
نماینده سمنان همچنین به انتخاب آیتالله هاشمی رفسنجانی به عنوان فرمانده جنگ در زمان امام راحل اشاره کرد و افزود: یکی از دلایلی که آقای هاشمی رفسنجانی در آن زمان به عنوان فرمانده جنگ انتخاب شدند، این بود که ایشان در آن زمان، ریاست مجلس را برعهده داشتند.
کواکبیان تاکید کرد: همه این مسایل نشان، دهنده این است که حضرت امام چه جایگاهی را برای مجلس قائل بودند.
عضو کمیسیون امنیت ملی همچنین با اعلام اینکه سخنان احمدینژاد درباره جایگاه مجلس خلاف منویات مقام معظم رهبری است، خاطرنشان کرد: چرا که ایشان بارها بر جایگاه مجلس چه در بعد نظارتی و چه تقنینی تاکید کردهاند.
وی در این راستا به بخشی از سخنان مقام معظم رهبری طی سالهای اخیر در خصوص جایگاه مجلس اشاره کرد و افزود: معظمله در بخشی از بیانات خود فرمودهاند که مجلس زمینه نرم افزار نظام جمهوری اسلامی را برآورده میکند.
کواکبیان با اظهار اینکه مقام معظم رهبری در دیدار با نمایندگان مجلس هفتم هم بر راس امور بودن مجلس تاکید کردهاند، خاطرنشان ساخت: ایشان اخیرا هم هرگونه ایجاد اختلاف را خلاف شرع دانسته و به سران 3 قوه تاکید کردهاند که در جهت وحدت حرکت کنند؛ بنابراین سخنان رئیسجمهور در این مقطع جز ایجاد اختلاف ثمره دیگری ندارد.
نماینده سمنان به جایگاه مجلس در قانون اساسی نیز اشاره کرد و گفت: اظهر منالشمس است که براساس روح حاکم بر قانون اساسی، مجلس با توجه به حق سوال، تذکر، تحقیق و تفحص، استیضاح، رای اعتماد و حق اظهارنظری که در تمام امور کشور دارد، در راس امور است.
کواکبیان همچنین با اشاره به اصل 113 قانون اساسی پیش از بازنگری درسال 1368، خاطرنشان کرد: براساس این اصل، پیش از بازنگری در قانون اساسی اختیارات رئیسجمهور بیشتر بوده، اما پس از بازنگری، مسئولیت هماهنگی میان قوا به رهبری واگذار شده که این موضوع برخلاف نظر آقای احمدینژاد نشانگر این است که در آن زمان اختیارات رئیسجمهور بیشتر از زمان فعلی بوده است.
وی به اصل 131 قانون اساسی اشاره کرد و گفت: براساس این اصل در صورت فوت، عزل، استعفا، غیبت یا بیماری بیش از 2 ماه رئیسجمهور، شورایی تشکیل شده و تا زمان برگزاری انتخابات کشور را اداره میکند که این امر بیانگر این است که کشور بدون رئیسجمهور هم قابل اداره است و اما کشور نمیتواند حتی یک روز بدون مجلس باشد.
نماینده سمنان به حق تصمیمگیری مجلس در تمام مسائل کشور طبق قانون اساسی اشاره کرد و افزود: هر الفبا خوانده حقوقی میداند که براساس قانون اساسی مجلس در راس امور است.
وی با اعلام اینکه نظریه تفسیری همه علما و حقوقدانان در این است که ما نظام ریاستی در کشور نداریم، بلکه نظام ما حداقل یک نظام نیمه پارلمانی است، خاطرنشان ساخت: این اظهارات عجیب و قریبی که مطرح میشود، حقوقدانها میپرسند که آقای احمدینژاد با چه کسانی مشورت کرده که چنین دیدگاههایی را مطرح میکند.
کواکبیان در ادامه با اظهار اینکه "به نظر من، یک جریانی میخواهد خط نورانی امام خمینی(ره) و دیدگاههای ایشان را امروز در جامعه کمرنگ کند"، خاطرنشان کرد: ما نباید به این جریان کمک کنیم.
این عضو فراکسیون خط امام(ره)، تصریح کرد: اگر یک جا بگوئیم که نظرات امام مخصوص زمان خاصی است، ممکن است در آینده یکسری نظراتی بیان کرده و مثلا بگویند که دیدگاه ولایت فقیه برای زمان خودش بوده که این اساسا با منویات جامعی که از امام سراغ داریم، منافات داشته و اظهارنظرهای این چنینی خط امام را تضعیف میکند.
نماینده سمنان بر این اساس خواستار واکنش جدی نمایندگان به اظهارات احمدینژاد درباره در راس امور نبودن مجلس شد و افزود: با توجه به تخلفات قوه مجریه از برنامه چهارم، درخواست استرداد لایحه برنامه پنجم و تخلفات عدیدهای که در اجرای مصوبات مجلس همچون عدم اجرای قانون مترو از سوی دولت شاهد هستیم، نمایندگان مجلس میتوانند طبق قانون از رئیسجمهور سوال کنند تا با این کار نشان دهند که در راس امور هستند.
کواکبیان در عین حال در پایان، خاطرنشان کرد: اظهارات رئیسجمهور تنها در صورتی از سوی مجلس قابل گذشت است که وی با عقبنشینی، سخنان خود را تصحیح کند و گرنه اصلا قابل گذشت نیست.