کد خبر: ۱۰۹۲۸۴
تاریخ انتشار : ۰۷ مهر ۱۳۸۹ - ۱۲:۴۴

شرایط ‌تحصیل برای کودکان ناشنوا فراهم نیست

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: محمود کاری با اشاره به هفته جهانی ناشنوایان و مشکلات این قشر از جامعه تاکید کرد: مسایل و مشکلات معلولان نباید به روز یا هفته خاصی منتهی شود بلکه مشکلات آنها باید در طول سال پیگیری شود. 

او یکی از مشکلات اصلی ناشنوایان را «آموزش» دانست و ادامه داد: آموزش ناشنوایان «ازمقطع ابتدایی تا دانشگاه» باید به طریقی باشد که برقراری ارتباط‌شان با جامعه به بهترین شکل ممکن صورت گیرد چرا که اگر نحوه ارتباط‌شان ناقص باشد، در سایر مراحل زندگی دچار مشکل می‌شوند. 

مدیرعامل انجمن ندای معلولین ایران، با اشاره به کمبود امکانات و خدمت‌های آموزشی ویژه‌ ناشنوایان، آموزشی مربوط به ناشنوایان در سطح ایران را رضایت‌بخش‌ ندانست و تصریح کرد: متاسفانه تعداد مدارس ویژه ناشنوایان محدود است و به جز دو یا سه مدرسه امکانات دیگری وجود ندارد، این در حالی است که آموزش و پرورش استثنایی باید به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی می‌‌کند که شرایط تحصیل افراد ناشنوا در تمام شهرها فراهم شود. 

کاری در مورد تجهیزات کمک‌توان‌بخشی ناشنوایان نیز یادآور شد: اگرچه سازمان بهزیستی بخشی از هزینه‌های مربوطه را تامین می‌کند، اما کودکانی در رده سنی بین 3تا 10 سال در کشور وجود دارند که به دو سمعک برای شنوایی نیاز دارند، این در حالی است که با وجود آنکه قیمت سمعک از ۳۰۰ هزار تومان به بالا است تهیه آن برای تمام خانواده‌ها به سختی انجام می‌گیرد. 

مدیرعامل انجمن ندای معلولین ایران گفت: در حال حاضر حدود 5 درصد از جامعه ناشنوایان به دو سمعک نیازمند هستند و عموما از عهده تامین مخارج آن برنمی‌آیند که لازم است بخش‌های دولتی و حمایتی تمام هزینه‌های مربوط به توان‌بخشی و کمک‌بخشی افراد دارای معلولیت را تامین کنند. 

کاری به مشکلات دیگر ناشنوایان برای برقراری ارتباط با مردم اشاره کرد و افزود: متاسفانه تردد افراد معلول در سطح شهر دشوار است چرا که زمان سوار شدن در تاکسی یا اتوبوس نمی‌توانند برای رسیدن به مقصد با راننده ارتباط برقرار کنند. 

او به ضرورت یادگیری زبان اشاره برای عموم مردم اشاره کرد و گفت: خوشبختانه زبان اشاره در رسانه‌ دیداری وجود دارد به همین دلیل مردم می‌توانند این زبان را حتی در سطح ساده و ابتدایی آن آموزش ببینند و با توجه به آنکه زبان رایج ناشنوایان زبان لب‌خوانی و اشاره‌ای است، عامه مردم توانایی درک زبان لب‌خوانی را دارند. 

به گفته این فعال حقوق معلولان اگر موانع مربوط به آموزش ناشنوایان برطرف شود، خدمت بزرگی به این قشر از جامعه می‌شود چرا که آموزش افراد ناشنوا از دوران ابتدایی اهمیت زیادی دارد. 

مدیرعامل انجمن ندای معلولین ایران تصریح کرد: لازم است که تست‌های شنوایی، غربال‌گری و سایر توان‌بخشی‌ها در کشور جدی گرفته شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین