آفتابنیوز : آفتاب: همایون شجریان بعداز اجرای موفقیتآمیز خود در تهران و شیراز قرار است بعداز محرم و صفر در شهرستانهای مختلف ازجمله بوشهر، اهواز، بروجرد به اجرای موسیقی بپردازد.
محمدعلی رفیعی(مدیر برنامههای محمدرضا و همایون شجریان) گفت: مجموعه آلبوم(آب، نان، آواز) که تاکنون در اروپا و ایران اجرا شده؛ قرار است به صورت جدیتر در شهرستانهای مختلف که محدودیت اجرای موسیقی و همچنین به صحنه آمدن نوازندههای خانم را نداشته باشد، اجرا شود.
وی افزود: یکی از سیاستگذاریهای موسسه دلآواز این است که تمام اجراهای موسیقی که در تهران اجرا می شود را به تمام شهرستانها ببرد تا آنها هم با موسیقی بیشتر آشنا شوند.
وی، دربارهی هدف از این اجراها گفت: مهمترین دلیل این کار این است که سالنهایی مخصوص موسیقی و با ظرفیت بالا ساخته شود و بخش خصوصی یا دولتی ترغیب به انجام چنین کاری شود.
رفیعی افزود: هماکنون بیشتر سالنهای شهرستانها ظرفیت 400 – 500 نفری دارند که مخصوص کنسرتهای کوچک است و باتوجه به جمعیت آن شهر ساخته شدهاند. این درحالی است که با این کار؛ ضرورت ساخت سالنهایی در ظرفیت بزرگتر احساس میشود.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: زمانی که ما یک اجرا را با مقدار زیادی هزینه در آمریکا و اروپا اجرا میکنیم؛ چرا نباید کشور خودمان بتواند از این امکانات استفاده کند.
بهگفتهی مدیر برنامه شجریانیها، قیمت بلیت، قیمت اجاره سالن، قانونهای سلیقهای و... هنرمندان را از اجرا در تهران و شهرستانها دلسرد میکند.
وی ادامه داد: به فرض مثال قیمت یک سالن ورزشی به شرط پر بودن تمام ساعتهایش طی شبانه روز در مقایسه با هزینه بهای اجارهی آن سالن برای کنسرت از زمین تا آسمان است. همچنین هزینهی اجرای یک صندلی که در شرایط عادی 300 تا 400 تومان است؛ برای برگزاری کنسرت 800 تا 1000 تومان نیز میشود.
رفیعی، هزینهی برگزاری یک کنسرت در شهرستان(ولو ازنظر مسافتی نزدیک به تهران باشد) را قابل صرفهی اقتصادی برای یک هنرمند ندانست و تصریح کرد: هزینهی حمل و نقل، هزینهی اقامت، عدم اجرا در سالنهایی بالای هزار نفر، قیمت پایین بلیط(18 تا 25 هزار تومان)، عوارض ازجمله هزینههای سرباری است که منجر به مساوی شدن هزینهها با درآمد میشود.
وی افزود: در این شرایط برای ما بسیار آسانتر است که یک کنسرت نه در تهران، بلکه در اروپا و آمریکا برگزار کنیم و ازنظر درآمد نیز برایمان بهتر است.
وی، مهمترین مشکل در شهرستانها را برای برگزاری کنسرت به قانونهای سلیقهای و شخصی مربوط دانست و خاطرنشان کرد: مشکلاتی که ما در تهران داریم؛ در مقایسه با مشکلات شهرستان اصلاً به چشم نمیآید.
رفیعی گفت: در شهرستانها قانونها براساس نظرات سلیقهای یک شخص میچرخد و نه براساس قانون کلی که از تهران صادر میشود. به فرض مثال شهر تبریز خودشان از ما دعوت کردند که در این شهر روی صحنه برویم اما در آنجا با این قانون مواجه شدیم که نوازندههای خانم نباید روی صحنه بروند این درحالی است که ماتوانستیم همین برنامه را در شهرستان قزوین اجرا کنیم.