کد خبر: ۱۱۷۸۹۶
تاریخ انتشار : ۱۱ دی ۱۳۸۹ - ۱۰:۱۵

سینما بهترین ابزار برای جریان‌سازی اجتماعی در مقابله با بحران‌هاست

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب- سرویس هنری: فیلم سینمایی «بیدار شو آرزو» به کارگردانی کیانوش عیاری همزمان با سال روز زلزله بم در بنیاد سینمایی فارابی به نمایش درآمد. 

به گزارش آفتاب، به‌نقل‌از روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی، احمد میرعلایی مدیرعامل فارابی، ابوالحسن فقیه ریس جمعیت هلال احمر، کیانوش عیاری کارگردان، مهران رجبی و بهناز جعفری بازیگران فیلم بیدار شو آرزو، حسن نجاریان قائم مقام ، پژمان لشکری پور معاون فرهنگی فارابی، مهندس اکبرپور نماینده وزارت کشور و جمعی از هنرمندان سینمای کشور و مدیران بنیاد حضور داشتند. 

در ابتدای این مراسم جعفر گودرزی مدیر روابط عمومی فارابی ضمن خوش‌آمد‌گویی به میهمانان با اشاره به فیلم‌هایی که در خصوص زلزله ساخته شده، تصریح کرد: کیانوش عیاری در فیلم بیدار شو آرزو تصویری تاثیرگذار از زلزله بم را ارایه می‌کند.
 
وی در قالب بیانیه ای انسانی، پیام مردم آسیب دیده این شهرستان را به مخاطبان منتقل می‌کند. 

سید احمد میرعلایی ـ مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی ـ در سخنانی با اشاره به فیلم بیدارشو آرزو» یادآور شد: در زمان زلزله‌ی بم، کیانوش عیاری با وجود اینکه مشغله فیلمبرداری سریال روزگار قریب را داشت، سعی کرد این فیلم را به سرانجام برساند و حالا که این فیلم را می‌بینیم، جای افتخار دارد که عده‌ای از سینماگران ما در آن شرایط به فیلمسازی پرداخته‌اند. 

وی با اشاره به اینکه عباس کیارستمی هم فیلمی درباره زلزله ساخته،گفت: باید به سینماگرانی که نگذاشته‌اند در چنین روزهایی دست ما خالی باشد، تبریک گفت. 

مدیر عامل فارابی در بخش دیگری از سخنانش نسبت به بازماندگان زلزله بم اظهار همدردی کرد و افزود: قطعا شرایط و اتفاقات سخت، اثرات مثبتی هم خواهد داشت. البته ضمن تسلیت به بازماندگان این حادثه و اعلام همدردی با آنها باید بگویم که این مراسم به نمایندگی از همه‌ی جامعه هنری و سینمایی کشور برگزار می‌شود. البته قرار بود که در این مراسم معاونت سینمایی هم حضور داشته باشند، اما در آخرین دقایق، به دلیل کار مهمی که برای ایشان پیش آمد، نتوانستند در این جلسه حضور یابند. 

میرعلایی در پایان اظهار داشت: سینما بهترین ابزار برای پرداخت این گونه بلاهای طبیعی و جریان سازی های اجتماعی برای مقابله با بحرانهاست. 

سپس کیانوش عیاری کارگردان بیدارشو آرزو خطاب به مخاطبان حاضر در جلسه گفت: سال‌هاست، وظیفه‌ی خود می‌دانم که به دلیل تلخی و ناخوشایند‌بودن این فیلم از بینندگان آن معذرت‌خواهی کنم. 

وی ادامه داد: این فیلم نه برای جشنواره‌ها و نه برای اکران ساخته شده، بلکه نیت ما از ساخت «بیدار شو آرزو» این بود که آب خوش از گلوی هیچ یک از مسوولین مرتبط با زلزله پایین نرود. 

کیانوش عیاری تصریح کرد: در کشوری که می‌دانیم بر روی گسل هاست و سال‌هاست اطلاع داریم که روزی در تهران هم چنین اتفاقی خواهد افتاد، این فیلم به نیت جلب توجه مسوولان ساخته شد. 

ابوالحسن فقیه رییس جمعیت هلال‌احمر هم در این مراسم گفت : قرار است از سال آینده مناسب روز پنجم دی‌ماه یعنی روز ایمنی در برابر زلزله از تقویم ملی حذف شود که این اصلا خبر خوبی برای کشور ما که این اندازه گسل دارد، نیست. 

وی‌ با اشاره به سخنان کیانوش عیاری که از تلخ‌بودن فیلمش عذرخواهی ‌کرد، ادامه داد: من هم قبول دارم که این فیلم تلخ است، اما باید مسوولان این نوع فیلم‌ها را ببینند، حتی اگر ناراحت شده و از این فیلم‌ها رنج ببرند، باز هم دیدن این فیلم‌ها لازم است. اکنون هفت سال از زلزله‌ی بمگذشته و ما باید ارزیابی کنیم و ببینیم که طی این مدت چه کرده‌ایم. 

رییس هلا‌ل‌احمر در بخش دیگری از سخنانش مطرح کرد : زلزله تعارف‌بردار نیست، به هرحال کشور ما بر روی گسل قرار دارد و مواجهه با زلزله کار دولت، مجلس و یا مردم تنها نیست، بلکه لازم است در این زمینه همه دست به دست هم بدهند. قطعا در این میان هنرمندان هم نقش ویژه‌ای خواهند داشت. 

ابوالحسن فقیه در پایان سخنانش گفت: در شهر کوچکی مانند بم یک زلزله این اندازه تلفات داشته است، حال اگر این زلزله در تهران روی بدهد، ابعاد حادثه به مراتب بزرگتر خواهد بود. 

در بخش دیگری از این مراسم مهران رجبی بازیگر «بیدار شو آرزو» هم به ذکر توضیحاتی پرداخت و عنوان کرد: انشاء‌ا... هیچ وقت زلزله‌ی دیگری رخ ندهد و این آرزو محال است. 

وی گفت: یکی از اتفاقات مثبتی که در جریان زلزله‌ی بم اتفاق افتاد ساخت فیلمی مانند «بیدار شو آرزو» بود. این فیلم در واقع نوعی کمک به بم محسوب می‌شود. 

این بازیگر در عین حال به نحوه‌ی شکل‌گیری این فیلم اشاره و یادآور شد: چند روز بعد از زلزله، گروه فیمبرداری عازم بم شد. از آنجایی که عادت ندارم فیلمنامه‌ها را بخوانم هیچ‌چیز درباره‌ی داستان فیلم نمی‌دانستم تا این‌که از کیانوش عیاری درباره‌ی آن پرسیدم، او گفت که داستان وجود ندارد. عیاری تا صبح در قطار چندین شکل روایت را برای این فیلم طراحی گرفت. به هرحال زلزله‌ی بم بدون پیش‌ تولید آمد و این فیلم هم بدونپیش‌تولید ساخته شد.
 
من فکر می‌کردم اگر شما این فیلم را با توجه به این مسائل و با توجه به شرایط و سختی‌های تولید ببینید، قضاوت بهتری نسبت به آن خواهید داشت. 

بهناز جعفری دیگر بازیگر این فیلم هم در جمله‌ای کوتاه؛ «بیدار شو آرزو» را به اندازه‌ی کافی گویا دانست. 

سپس پژمان لشکری‌پور معاون فرهنگی بنیاد سینمایی فارابی در سخنانی به ذکر خاطره‌ای در خصوص زلزله بم‌ پرداخت.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین