کد خبر: ۱۲۳۵۷۴
تاریخ انتشار : ۰۵ فروردين ۱۳۹۰ - ۱۵:۲۷
بر اساس تحقیقات یک پژوهشگر؛

پرواززدگی موجب کاهش حافظه و قدرت باروری می‌شود

هر پرواز طولانی مدت، نیازمند یک روز استراحت است
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: بر اساس تحقیقاتی که یک پژوهشگر امریکایی انجام داده، مشخص شد: افرادی که زیاد با هواپیما مسافرت کرده یا مسیرهای پروازشان طولانی است، به دلیل ایجاد تغییرات طولانی مدت در مغز و به هم ریختن ساعت بیولوژیک بدن، تا مدتی پس از پرواز، دچار خستگی و فراموشی می‌شوند. 

این تحقیقات که در مجله "پلوس وان" چاپ شده نشان می‌دهد که این اختلالات مغزی همچنین ممکن است برای افرادی که طی شیفت‌های شبانه یا با برنامه‌های کاری غیرمعمول کار می‌کنند، رخ دهد. 

بر اساس این تحقیقات، درصورت تکرار اختلال در ریتم شبانه‌روزی، فرد شاهد تاثیر طولانی مدت آن در رفتار و عملکرد شناختی خود خواهد بود. 

محققان در آزمایشات خود بر روی موش‌ها دریافتند اختلالات اعمال شده بر موش‌ها باعث ایجاد مشکلات یادگیری در آن‌ها شده و جالب اینکه با وجود توقف اختلالات و بازگشت آنها به حالت طبیعی،‌ این مشکلات یادگیری برای یک ماه در موش‌ها باقی مانده بود. 

محققان در طول آزمایشات خود، تغییرات ایجاده شده و کاهش میزان نورون‌ها را در هیپوکامپ که مسئول حافظه است دنبال کردند. 

موش‌هایی که اختلال در ریتم شبانه‌روزی بر آنها اعمال شده بود تنها نیمی از میزان تعداد عادی نورون را در هیپوکامپ خود داشتند. 

این یافته‌ها ممکن است تاثیرات بیشتری بر کارمندان شیفت شب یا افرادی که بطور معمول مسافرت‌های هوایی طولانی مدت دارند داشته باشد. از بین رفتن حافظه، مشکلات یادگیری، بالارفتن احتمال ابتلا به دیابت، بیمار‌های قلبی، فشار خون و سرطان و کاهش قدرت باروری بخشی از این تاثیرات هستند. 

محققان برای پیشگیری یا کم کردن اثرات این اختلالات پیشنهاد می‌کنند برای هر پرواز طولانی‌مدت، یک روز استراحت در نظر گرفته شده و کارمندان شیفت شب نیز زمان استراحت خود را در یک اتاق تاریک و ساکت بگذرانند. 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین