آفتابنیوز : آفتاب: برخی از نمایندگان کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با سن 4 سالگی مخالف هستند.
مطابق تفاهم نامه وزارت آموزش و پرورش با سازمان بهزیستی، این وزارتخانه تصمیم گرفته تا کودکان را در مدارس جای دهد به این ترتیب راه 4 ساله ها به دبستان گشوده شده و براساس آنچه نتیجه توافق سازمان بهزیستی کشور و وزارت آموزش و پرورش خوانده میشود به تمامی مراکز پیش دبستانی و مهدکودک اعلام شد که برای مهرماه آینده ثبت نام پیش دبستانی و مهدکودک را ممنوع کنند و تمامی گروه هایی که در این حرفه فعال بوده اند، می توانند فعالیت شان را به شیرخوارگاه تغییر داده و از مهرماه پذیرای نوزادان و اطفال تا 3 سال باشند.
اما آیا ورود کودکان 4 ساله به مدرسه از نظر کارشناسان صحیح است؟ در این باره فاطمه قربان، معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش می گوید که تعلیم و تربیت باید زیر نظر یک دستگاه و آن هم وزارت آموزش و پرورش قرار گیرد، البته اجباری برای ثبتنام فرزندان در دوره پیشدبستانی نیست، اما به دلیل این که میتواند به رشد کیفی و درسی دانشآموز در دوره ابتدایی کمک کند، توصیه میشود تا خانوادهها نسبت به ثبتنام کودکان در این دوره اقدام کنند.
وی ادامه میدهد که اگر خانوادهها به صورت داوطلبانه تمایل داشته باشند، فرزندان آنها از 4 سالگی در پیش دبستانی حضور داشته باشند، کلاس برای آنها دایر خواهد شد، البته برای عملی شدن این خواسته شرایطی نیز برای این کودکان تعریف شده است.
قربان درباره مبلغ ثبت نام در دوره پیش دبستانی نیز میگوید: هر استان موظف است تا مبلغ ثبت نام در دوره پیش دبستانی را تعیین کند، چرا که شرایط مناطق مختلف کشور متفاوت است و در برخی قسمتها برای تشکیل کلاسها با توجه به شرایط منطقه، وزارت آموزش و پرورش هزینهها را پرداخت میکند.
4 سالگی زود است
با اینحال برخی از نمایندگان کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با سن 4 سالگی مخالف هستند. از جمله سعدالله نصیری قیداری نماینده زنجان و طارم معتقد است که این سن برای نونهالان سن بسیار حساسی است؛ چرا که این کودک به محیط گرم خانواده و حمایت خانواده نیاز دارد. اقتضا و نیازهای یک نونهال با یک دانش آموز متفاوت است و یک کودک 4سالهها به پرستاری و مراقبت بیشتری نیاز دارند.
وی ادامه میدهد که درحال حاضر آنچه هدف اصلی مجلس از آموزش کودکان زیر سن دبستان است یکپارچه سازی مرجع آموزش عنوان میشود چیزی که در سند ملی آموزش وپرورش نیز تایید شده و بار آموزش زیر سن دبستان به آموزش و پرورش واگذار شده است در حالی که این وزارتخانه چون امکانات کافی برای پوشش کودکان در این سن ندارد اجباری شدن پیش دبستانی همچنان به تعویق میافتد.
پیش دبستانی اجباری نیست همچنین داریوش خاکی مدیرکل دفتر پیش دبستانی وزارت آموزش و پرورش به خبر آنلاین میگوید: ما با بهزیستی و سایر نهادها تفاهم و تعامل داریم تا از تمام ظرفیتها برای توسعه دوره پیشدبستانی استفاده شود و تلاش ما بر این است تا کمترین دغدغه و نگرانی برای خانوادهها ایجاد نشود.
وی تاکید میکند که پیش دبستانی در سال تحصیلی آینده اجباری نیست اما تاکید و پیشنهاد آموزش و پرورش این است که خانوادهها فرزندان خود را در این دوره ثبت نام کنند.